Tuscany Road Trip: Best Things To Do in Tuscany in 3 days

Tuscany, with its rolling hills, vineyards, and medieval castles and villages is one of the most picturesque regions in Italy. Tuscany is a region you have to love. Drive along the scenic curvy roads on a 3-day road trip and discover some of the best things to do in Tuscany. Of course, if you have more days available add stops like San Gimignano or Volterra.

Program putovanja

1. dan - SPLIT/ZAGREB - ZAANSE SCHANS- AMSTERDAM

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polijetanja. Direktan let zrakoplovom Croatia Airlines OU 450 za Amsterdam u 8.25 sati. Nakon slijetanja, vožnja sjeverno od Amsterdama do rijeke Zaan, posjet tradicionalnom selu Zaanse Schans, poznatom po vjetrenjačama. Od ukupno 700 vjetrenjača koje su na tom području bile u funciji krajem 18. st., još 5 ih radi. Obilazak jedne od vjetrenjača te radionice klompi i farme sira. Po dolasku u Amsterdam, smještaj u hotel. U dogovoru s vodičem, odlazak javnim prijevozom do Trga Dam, Kraljevske Palače, glavne trgovačke ulice Kalverstraat, trga Leidseplein te četvrti „crvenih svjetiljki“. Uživajte u ozračju „grada kulture“ koji, osim što je „muzej na otvorenom“ ujedno je i grad zabave te užurbana evropska prijestolnica. Noćenje.

2. dan - AMSTERDAM

Doručak. U dogovoru sa vodičem, predlažemo posjet poznatoj brusionici dijamanata Coster Diamonds uz prikaz procesa izrade i povijesti brušenje dijamanata te vožnju brodom amsterdamskim kanalima Herrengracht, Prinsengracht, Singel, uz gradske palače i spomenike. Ostatak dana je idealno provesti u posjeti nekom od poznatih amsterdamskih muzeja: Rijksmuseum kojeg je osnovao Napoleonov brat (iznimna zbirka umjetnina od 15. do 17. st., s djelima Rembrandta i Vermeera), muzej Van Gogh s najvećom zbirkom radova tog karizmatičnog umjetnika, Rembrandtova kuća, kuća Ane Frank, muzej suvremene umjetnosti. Obzirom da je Amsterdam grad antikviteta, knjiga, dijamanata, ali i mode, preporučamo odlazak do poznate shopping zone, u ulici Kalverstraat i Nieuwedijk-Kalverstraat, duge gotovo kilometar, u kojoj se nalaze sve najpoznatije trgovine odjeće i obuće. Uživajte u čarima kupovine brojnih autohtonih nizozemskih suvenira poput drvenih klompi i tulipana, predmeta od plavog delftskog porculana i poznatih sireva koji će upotpuniti Vaš dojam o Nizozemskoj. Nakon iscrpljujućeg shoppinga, počastite se poznatim nizozemskim palačinkama, slatkim uštipcima poffertjes ili autohtonim slatkišem „oliebollen“ (krafne sa šećernim preljevom). Povratak u hotel prema želji. Noćenje.

3. dan - AMSTERDAM (FAKULTATIVNI IZLET "HOLANDSKA TURA")

Doručak, Predlažemo odlazak na fakultativni izlet "Holandska tura":vožnja do poznatog nizozemskog ljetovališta Scheveningen, nastavak preko Den Haaga, gdje se nalazi sjedište nizozemske vlade (Parlament, Palača mira, Kraljevska palača Međunarodni sud za ratne zločine) do jednog od najljepših nizozemskih gradova - Delfta: manufaktura plavog porculana, Nova crkva s grobnicama nizozemskih vladara, povijesnajezgra. Povratak u Amsterdam preko Rotterdama, panoramski vožnja gradom, toranj Euromast - najviši toranj u Nizozemskoj, neobične kubične kuće (Cube house) arhitekta Pieta Bloma. U večernjim satima predlažemo da kozmopolitski gastronomski dojam grada zaokružite večerom u jednom od brojnih restorana internacionalne kuhinje. Noćenje.

4. dan - AMSTERDAM - ZAGREB / SPLIT

Doručak. Odjava iz hotela. Transfer autobusom do zračne luke Schiphol, prijava na let zrakoplovom Croatia Airlines OU 451 za Zagreb u 11.20 sati, s dolaskom u Zagreb u 13.10 sati. Nastavak leta za Split.

Osnovne Informacije

Amsterdam je poznat po nekoliko stvari. Svi znaju za amsterdamske coffee shop-ove, gdje se prodaje puno više od toplih napitaka. Postoji nekoliko zaista poznatih, a turisti se okupljaju iz cijelog svijeta kako bi pušili marihuanu i opustili se s prijateljima. U Nizozemskoj je legalno i savršeno prihvatljivo. U Amsterdamu ima mnogo kafića i taj poseban miris je posvuda.

Prošetajte kanalima, svratite do jednog od poznatih gradskih muzeja, sjedite u kafiću i provedite neko vrijeme promatrajući svijet kako prolazi, unajmite pedalinu, uživajte u nekim nizozemskim jelima i provjerite živahan noćni život grada. Kanali Amsterdama su doista nevjerojatni, i nema boljeg načina da se vidi grad nego brodom. Vođene ture brodom odličan su način za istraživanje i osjećanje pravog duha grada. To je sjajan način da saznate više o povijesti grada i čujete mnogo fascinantnih stvari o Amsterdamu.

Ne možete napustiti Amsterdam, a da ne vidite nevjerojatan muzej poznatog nizozemskog impresionista Vincenta Van Gogha. Van Goghov muzej jedna je od najpopularnijih turističkih atrakcija u Amsterdamu, a možete vidjeti najveću svjetsku zbirku slika, crteža i pisama Van Gogha.

Ako ste ljubitelj piva, morate posjetiti Heinekenovu staru pivovaru u Amsterdamu gdje tvrtka predstavlja svoju bogatu i uspješnu povijest. Heineken Experience je postao velika turistička atrakcija gdje možete saznati više o ovoj tvrtki, vidjeti staru Heineken pivovaru, ogromne spremnike piva, stare fotografije, stare autentične interijere i nove multimedijalne izložbe.

Rijksmuseum je jedan od najvećih i najzanimljivijih muzeja umjetnosti na svijetu. Muzej ima nevjerojatnu zbirku slika, zanata, klasične fotografije i povijesnih objekata. Nedavno je renoviran i moderniziran, tako da možete uživati ​​u modernom okruženju koje je usklađeno s veličanstvenom povijesnom zgradom.

Kad ljudi razmišljaju o Amsterdamu, često misle o Distriktu Crvenih svjetala. Ovo je jedna od najpoznatijih gradskih atrakcija i, bez obzira na vaš stav o prostituciji, vrijedi posjetiti. Tu je i zanimljiv zvučni Sex muzej.

Kuća Anne Frank je muzej s dirljivom pričom. U muzeju možete vidjeti skrovište gdje se Anne Frank i njezina obitelj više od dvije godine skrivali od nacista u Drugom svjetskom ratu, gdje je Anne Frank napisala svoj slavni dnevnik.

U Amsterdamu ima više bicikala nego ljudi. Biciklizam u Amsterdamu je način života. Obilazak bicikla najlakši je način za istraživanje grada. Uz gradsku mrežu biciklističkih staza možete lako istražiti sve gradske ulice, atrakcije i kanale.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram