Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hrWellness | Dobro je znati...


 
  Wellness definicije 
 
Wellness
- holistički pristup zdravlju, stil i način življenja. Cjelovito zdravlje se postiže svjesnim djelovanjem na područjima tjelesne aktivnosti, zdrave prehrane, duhovnih aktivnosti, opuštanja, ljepote te u kvalitetnom suživotu s prirodom i drugim ljudima. Wellness je proces stalnog poboljšanja psihičkog, fizičkog, duhovnog i duševnog zdravlja.

Wellness turizam
- osnovni motiv putovanja i boravka je očuvanje i unapređenje zdravlja. U wellness turističkim objektima pruža se profesionalna, stručna i individualna njega. Wellness turistička ponuda podrazumijeva opsežan paket usluga, koji uključuje programe tjelesne aktivnosti, ljepote, zdravu prehranu, opuštanje i meditaciju te obrazovanje.

Wellness paketi
- obično se temelje na kombinaciji različitih, međusobno povezanih programa (tema), koji se objedinjavaju u wellness pakete. Wellness paketi sadrže više pojedinačnih wellness usluga kako bi se ponudio cjeloviti i efikasan wellness tretman i obično traju nekoliko sati. Cijena ukupnog wellness paketa je niža u odnosu na cijene pojedinih usluga uključenih u paket.

Hotelski wellness centar
- wellness centar u sklopu hotela, kao dio bazenskog prostora ili u neposrednoj blizini bazena i rekreacijske zone. Prostor sadrži recepciju, garderobu za korisnike, prostor nazvan spa ili wellness oaza (sadrži brojne saune, parne kupelji, kupke, prostor za opuštanje, rashlađivanje, tuševe doživljaja, kneipp sisteme, refresh kutak), zasebne prostorije u kojima se nude masaže, njega lica i tijela, manikura i pedikuru. Ponuda hotelskog wellness-a je namjenjena hotelskim gostima, ali i pojedincima iz okruženja.

Wellness hotel
- osim usluga u hotelskom wellness centru nudi se široki spektar sportskih i rekreacijskih aktivnosti, zdrava prehrana i smještaj u ugodnom okruženju. Većina wellness usluga je uključena u cijenu hotelskog smještaja – wellness paket aranžmani.

Wellness terapeut
- stručni djelatnici, koji imaju cjelovito wellness znanje te su specijalizirani za pružanje mnogih programa tj. usluga.

Wellness trener
- osoba koja je završila odgovarajući program obrazovanja/trajnog usavršavanja, te je osposobljena za obavljanje složenih i odgovornih poslova savjetovanja klijenata. Može imati funkciju savjetnika, voditelja i trenera.


 
Saznajte što je to wellness bonton i koji su sve wellness i spa tretmani.