Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hrPripremni tečajevi za polaganje ispita

Pripremni tečajevi za polaganje međunarodnih ispita o znanju jezika

 
 

Kompas je pripremio posebnu ponudu za one kojima je potreban međunarodni certifikat o znanju jezika, bilo u svrhu studiranja u inozemstvu, ostvarivanja međunarodne karijere ili ako želite obogatiti svoj životopis.
Škole u Velikoj Britaniji, Irskoj, SAD-u, na Malti, u Njemačkoj, Italiji i Španjolskoj s kojima imamo dugogodišnju suradnju u svojim centrima nude mogućnost pohađanja pripremnih tečajeva za polaganje međunarodno priznatih ispita o znanju stranog jezika.

Termini tečajeva prilagođeni su datumima polaganja samih ispita, tako da po završetku tečaja polaznici mogu odmah polagati ispit (bez potrebe za dužim boravkom na destinaciji u većini slučajeva). Također, ispite je moguće polagati i u Hrvatskoj. U nekim je školama početak tečaja moguć svaki ponedjeljak, a u nekima na točno određene datume. U ponudi su škole, poput CES Dublin ili Rennert Bilingual New York koje su ovlaštene kao mjesto polaganja IELTS, odnosno TOEFL ispita.
Za vrijeme tečaja, škole nude smještaj u rezidencijama, obiteljima ili studentskim apartmanima.
Trošak samog polaganja ispita nije uključen u cijenu. Cijenu je moguće dobiti na upit. 

Za koje se ispite možete pripremati?

Cambridge ESOL ispiti

 • FCE (First Certificate in English): jedan od najčešće polaganih ispita. Zahtijeva viši srednji stupanj vladanja jezičnim vještinama. Odgovara europskom stupnju B2. Od trenutka polaganja, vrijedi doživotno.
 • CAE (Certificate of Advanced English): zahtijeva visok stupanj vladanja jezičnim vještinama. Odgovara europskom stupnju C1. Od trenutka polaganja, vrijedi doživotno. Certifikat je relevantan kao dokaz znanja jezika ukoliko želite studirati u Velikoj Britaniji.

IELTS je kratica za International English Language Testing System te je jedan od najpopularnijih ispita poznavanja engleskog jezika za obrazovanje. Ispitom se ocjenjuje Vaše usvojene vještine slušanja, pisanja, čitanja i konverzacije. Rezultati ispita se izražavaju pomoću sustava od 9 ocjena (1-9). Obrazovne ustanove same određuju koja je ocjena potrebna da bi zadovoljila uvjete upisa na pojedini fakultet. Primjerice, najviše rangirani fakulteti u Velikoj Britaniji i SAD-u traže ocjenu 7 za upis na „undergraduate“ studij, odnosno 6,5 za upis na „graduate“ studij. Rezultat ispita važeć je 2 godine nakon datuma polaganja.
TOEFL je kratica za Test of English as a Foreign Language te se koristi za procjenu znanja engleskog jezika. Potreban je za upis na fakultet u SAD-u ili Velikoj Britaniji te za upis na međunarodne programe (poput primjerice ljetnih škola u inozemstvu i sl.) Ispitom se ocjenjuje slušanje, pisanje, čitanje i konverzacija. Maksimalni broj bodova kojeg možete ostvariti na ispitu je 120. Inozemna sveučilišta traže do čak 110 bodova na ispita kao preduvjet za upis na jedan od svojih programa. Rezultat ispita važeć je 2 godine nakon datuma polaganja.

TestDaF je ispit kojim se utvrđuje Vaša razina znanja njemačkog jezika. Većina sveučilišta u  Njemačkoj prihvaća TestDaF kao dokaz da je Vaše znanje njemačkog jezika dovoljno da biste bili primljeni na fakultet te da biste bili u mogućnosti slušati nastavu i polagati ispite na njemačkom jeziku. Preduvjet da biste pristupili ispitu je razina znanja B2. Od trenutka kad je ispit položen, vrijedi doživotno.
Kod talijanskog jezika, razlikujemo nekoliko različitih ispita koji se razlikuju s obzirom na stupanj znanja, a to su DELI (razina A2), DILI (razina B1/B2), DALI (razina C1/C2) te DILC i DALC (koji su ispiti znanja poslovnog jezika). Za polaganje ispita na pojedinoj razini, potrebno je točno riješiti 60% ispita.
Položenim ispitom za stjecanje diplome D.E.L.E. (Diploma de Español Como Lengua Extranjera) ostvarujete pravo na međunarodno priznatu diplomu o znanju španjolskog jezika. Ispit D.E.L.E. polaže se za razinu znanja koju ste prethodno usvojili. To znači da ukoliko, primjerice, pohađate pripremni tečaj na razini B2, položenim ispitom stječete diplomu D.E.L.E. B2. Diploma vrijedi doživotno.

Odlučite se, s punim povjerenjem, na jedan od pripremnih tečajeva za polaganje međunarodno priznatih ispita na sljedećim destinacijama.


 

Engleski jezik

Velika Britanija
 • London, FRANCES KING SCHOOL OF ENGLISH 
 • London, EC LONDON
 • Oxford, OXFORD ENGLISH CENTRE

Irska
 • Dublin, CENTRE OF ENGLISH STUDIES 

Malta

 • St. Julian's, EC MALTA

Sjedinjene Američke Države

 • Boston, EC BOSTON
 • Los Angeles, EC LOS ANGELES
 • New York, RENNERT BILINGUAL 

Njemački jezik

Njemačka
 • Berlin, Munchen, Frankfurt, DID Deutsch Institut 

Talijanski jezik

Italija
 • Firenza, Milano, Rim, Siena, SCUOLA LEONARDO DA VINCI

Španjolski jezik

Španjolska
 • Barcelona, Madrid, Valencia, DON QUIJOTE

    CJENIK
     
    Informacije i rezervacije: jezici@kompas.hr