Napulj & Sorrento

Napulj & Sorrento

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polaska. Let zrakoplovom Croatia airlines OU 380 za Rim u 14.35 sati sa dolaskom u Rim u 17.05 sati. Po dolasku slijedi transfer do Sorrenta, grada sunca, prekrasnih pejsaža, smještenog na litici sa koje se pruža očaravajući pogled na cijeli Napuljski zaljev… Smještaj u hotel. Noćenje.

Napulj & Sorrento & Pompei & Amalfi & Capri

Cijena od: /
Broj dana: 5
Tip putovanja: Putovanje avionom
Polasci: Trenutno nema rasporeda

Program putovanja

1. dan – ZAGREB /SPLIT – RIM – SORRENTO

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polaska. Let zrakoplovom Croatia airlines OU 380 za Rim u 14.35 sati sa dolaskom u Rim u 17.05 sati. Po dolasku slijedi transfer do Sorrenta, grada sunca, prekrasnih pejsaža, smještenog na litici sa koje se pruža očaravajući pogled na cijeli Napuljski zaljev… Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan – SORRENTO – POMPEI – SORRENTO

Doručak. Polazak na poludnevni izlet: vožnja do arheološkog nalazišta Pompei, najpoznatijeg i najbolje očuvanog iz doba antičkog Rima. Grad je potpuno uništen snažnom erupcijom Vezuva 79. godine, te je ostao “konzerviran” pod debelim slojevima pepela (4-5 m) i slučajno otkriven stoljećima kasnije. Razgled u pratnji lokalnog vodiča; šetnja trgovima i ulicama, pored ostataka velebnih vila, termi i foruma jednog od najznačajnijih gradova Rimskog carstva. Slobodno vrijeme za ručak i kupovinu suvenira. Povratak u Sorrento. Preporučamo šetnju slikovitim uličicama grada te posjet brojnim znamenitostima poput crkve Sv. Antonina, sv. Francesca, gradske katedrale, muzeja Correale… Noćenje.

3. dan – SORRENTO (FAKULTATIVNI IZLET “CAPRI & AMALFI”)

Doručak. Preporučamo prijavu na fakultativni izlet: vožnja brodom do otoka Capri, popularnog odredišta međunarodnog «jet seta», poznatog po bujnoj mediteranskoj vegetaciji i očaravajućem krajoliku. Po dolasku u luku Grande Marina, mogu se uočiti ruševine Palazzo a Mar te nepregledni «Bagni di Tiberio». Vožnja žičarom na Belvedere Migliera, prekrasan vidikovac/liticu s koje se pruža predivan pogled. Nastavak razgleda mjesta Capri smještenog 142 metra iznad mora; Piazzetta okružena srednjovjekovnim kućama i ostale znamenitosti otoka: Certosa di San Giacomo, Giardini di Augusto, Via Krupp…Slobodno vrijeme za ručak u nekoj od autohtonih talijanskih taverni. Poslijepodne, nastavak vožnje brodom do grada Amalfi čiju obalu, zbog prekrasnih pejzaža smatraju jednom od najspektakularnijih u Europi. Sam grad se, zbog iznimne ljepote, nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Šetnja do katedrale Sv. Andrije s upečatljivim stubištem i dekorativnom fasadom, slobodno vrijeme za poslijepodnevni predah uz«espresso». Povratak u Sorrento. Noćenje.

4. dan – SORRENTO – NAPULJ – RIM

Doručak. Odjava iz hotela, vožnja do Napulja. Po dolasku, panoramska vožnja i razgled gradskog povijesnog središta (pod UNESCO zaštitom): Kraljevska palača, Castel Nuovo, galerija Umberta I, Teatro di San Carlo- najstarija aktivna opera u Europi. Slobodno vrijeme za ručak, šetnju i kupovinu suvenira. Nastavak vožnje do Rima. Panoramska vožnja gradom: Colosseo, Foro Romano, Stazione Termini. Smještaj u hotel. Predlažemo odlazak u večernju šetnju gradom, u pratnji vodiča: razgled spektakularnih rimskih fontana. Noćenje.

5. dan – RIM – SPLIT/ZAGREB

Doručak. Odlazak do Vatikana. Razgled Piazze San Pietro. Panoramski razgled najpoznatijih spomenika u centru grada: Castel i Ponte San Angelo, Via dei Coronari, Piazza Navona, Pantheon, Santa Maria Sopra Minerva, Piazza Venezia. U 15.00 sati transfer do zračne luke, prijava na let zrakoplovom Croatia airlines OU 381 u 18.00 sati s dolaskom u Split u 19.15 sati. Nastavak leta za Zagreb u 19.45 sati s dolaskom u Zagreb u 20.40 sati.

Osnovne Informacije

Posjet Italiji trebao bi biti na popisu zadataka. Zahvaljujući prirodnim ljepotama, povijesnim znamenitostima, živopisnim gradovima, visokim planinama, prekrasnim plažama i odličnoj hrani, Italija mami putnike iz cijelog svijeta.

Šarmantni gradić Sorrento smješten je na dugoj litici usred limuna i maslinika s pogledom na more na poluotoku Amalfi južno od Napulja. Kanjon dijeli grad sa starim gradom s jedne strane i prigradski prostor s hotelima s druge strane. Stari grad, koji je još uvijek zadržao svoju rimsku mrežu uskih ulica, bio je važno trgovačko mjesto u srednjem vijeku.
Njegovi brojni hoteli i restorani, kao i jednostavan pristup i dobar javni prijevoz, čine Sorrento dobrom bazom za jednodnevne izlete u istraživanje obale Amalfi, Pompeja, Vezuva i drugih atrakcija u zaljevu Napulj.

Drevni grad Pompeji – slavno uništen u 79. godini kada je moćni planinski vrh Vesuvius raznio svoj vrh – jedna je od najpopularnijih turističkih atrakcija u Italiji. Malo posjetitelja stiže na vrh vulkana, ali oni koji uživaju u zapovjedničkom pogledu.

I premda u Italiji nema drugog mjesta poput Rima, jedno od najboljih područja za posjetiti Amalfi. Južno od Napulja, prekrasna i netaknuta obala Amalfi, prošarana malim primorskim gradovima, pravi je talijanski dragulj za vidjeti i biti viđen. Smatra se izvanrednim primjerom mediteranskog krajolika od strane UNESCO-a, obala Amalfi je jedna od najupečatljivijih destinacija u Italiji. Ovdje se planine uranjaju u more u okomitoj sceni oštrih noktiju strmih litica, stijena i zelenih šuma.

Mediteranski krajolik južne Italije je čaroban i veličanstven. Čvrste obale ustupaju mjesto čistom, plavom moru, a čudesni gradovi postavljaju prizor za neke od najzahtjevnijih talijanskih jela.

Pođite putem bogova i promatrajte zalazak sunca s Positana. Skočite na hidrogliser i brzo prijeđite preko zaljeva Salerno do otoka Capri. Krenite na slikovitu šetnju stazama i otkrijte skrivene uvale i špilje otoka. Trajektom do otoka Ischia posjetite srednjovjekovni dvorac Aragonese, koji se nalazi na vulkanskoj stijeni povezanoj s otokom impresivnim kamenim mostom. Na putu nas vruće mediteranske vode pozivaju na kupanje.


Similar Posts

Leave a Reply