Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hrHotel Atlantida Boutique

Kategorija:
Mjesto: Slovenija, Rogaška Slatina
udaljenost od centra: 250 m
 
 
RogaskaSlatina-Boutique-hotel-Atlantida
RogaskaSlatina-Boutique-hotel-Atlantida-bazen
RogaskaSlatina-Boutique-hotel-Atlantida-superiorso
RogaskaSlatina-Boutique-hotel-Atlantida

Osnovne informacije

parkiranje u garaži uz plaćanje 10 Eur

Položaj

Lokacija: mirna, stopljena s prirodnim okolišem s pogledom na Rogašku, a ipak u neposrednoj blizini Medical centra Rogaška i središnjeg parka.
Povijest hotela (Atlantida) u elementima ponude odredišta, pri čemu ističemo vodu Donat Mg i staklo iz Rogaške Slatine, prirodnu kozmetiku Afrodita iz Rogaške Slatine, lokalnu kuhinju i vrhunske zdravstvene usluge Medical centra Rogaška.
Iskrena briga za gosta i njegovu udobnost naša je najveća misija.
Iznimna kvaliteta pružanja usluga individualnim pristupom gostima.
Kuhinja hotela ravna se prema prirodnom okolišu s lokalnom sezonskom hranom i tradicionalnim specijalitetima. Pritom nismo zaboravili na zdravu, dijetalnu prehranu i internacionalnu kuhinju.
Pratnja osobnog wellness mentora za uspostavu harmonije zdravlja tijela, osjećaja, misli i duha.

PRIJAVA: nakon 14 sati
ODJAVA: do 11 sati
udaljenost od centra 250 m

Hotelska ponuda

sauna unutarnji bazen - slatka voda
fitness masaža
a la carte restoran noćni klub
mjenjačnica

Sobe

SOBE
61 dvokrevetna soba i to u 6 različitih varijanti (Superior, Deluxe, Standard, Exclusive, soba prilagođena osobama s invaliditetom i dvokrevetna soba s francuskim prozorom).

APARTMANI
15 apartmana 6 različitih vrsta (Junior, Superior, Comfort, Deluxe, apartman s francuskim prozorom i predsjednički apartman. Posebnost su hotela dva velika Deluxe apartmana na najvišem katu i predsjednički apartman s privatnim dizalom iz garaže. 12 apartmana ima odvojen WC, od toga pet apartmana ima i dodatni WC. Neki apartmani imaju WC školjku s odvojenim intimnim tušem (Kit shut-off).
balkon francuski balkon
park strana pogled brdo
spojene sobe dječji krevetić (besplatno, uz prethodan upit i najavu)
francuski ležaj odvojeni ležajevi
mogućnost pomoćnog ležaja klima
satelitska tv LCD TV
telefon sef u sobama
sušilo za kosu

Prehrana

Restoran
U hotelskoj restauraciji naši izvrsni kuhari za vas pripremaju jela međunarodne kuhinje, te vas okreću prirodi i okruženju s lokalnom sezonskom hranom i tradicionalnim specijalitetima, dok pritom, brinući za zdravlje, nismo zaboravili na zdravu i dijetalnu prehranu.
Doručak: 7-11 sati.
Večera: 19-21 sati

Restorani A la carte
Radno vrijeme svaki dan: 12 do 22 sata.
doručak vegetarijanska prehrana

Sport i zabava

teniski tereni biking
nordijsko hodanje dječje igralište
biljar

Wellness

Wellness
Bazen & oaza sauni
Slana soba
Masaže i tretmani njege
Fitenss centar
zatvoreni bazen sauna
unutarnji bazen - slatka voda masaža
soba za opuštanje fitness

Izleti

Lječilišni park
Lječilišni park i šetnica, koji se spajaju na europskom platou, predstavljaju jezgru oko koje su raspoređeni hoteli, apartmani, bazeni, pivnica i drugi objekti. Osim prirodnog zelenog pokrova koji okružuje lječilišni centar, lječilišni park i šetnica s uređenim drvoredima, zelenim površinama, cvijetnjacima i oblikovanim ukrasnim grmljem, pridonose ugodnijem raspoloženju. U paviljonu Tempel, u središtu parka, ljeti se održavaju promenadni koncerti.
Lječilišni kompleks i park, ovakav su oblik, koji je očuvan još i danas, počeli dobivati nakon 1803. godine

Šumsko vrelo (Gozdni vrelec)
Šumsko vrelo jedno je od najstarijih vrela u Rogaškoj Slatini, a bilo je opisano već u prvoj reklamnoj knjižici Lječilišta, 1883. godine. Oglašavali su ga kao vrelo sa »željezastom vodom«. Do njega je nekoć vodila slavna Staza uzdaha, prizorište brojnih romansi…
Pristup: iz podnožja brda Janina.

Kraljevo vrelo (Kraljevi vrelec)
U vrelu, koje je zadnji puta obnovljeno davne godine 1857., a danas ga okružuje lijep osmerokutni paviljon, ljekovitu vodu možete naliti pomoću prvotne mehaničke crpke iz 19. stoljeća. Kraljevo vrelo bitno je i iz razloga što datira iz vremena Kelta, a njegova voda navodno blagotvorno utječe na probavu i na kožu (neki je čak uspoređuju s vodom Vichy). Pokraj vrela nalazi se i sušionica sjena sa zbirkom starog poljoprivrednog alata, a društvo im radi i Ignacijevo vrelo (Ignacijev vrelec), koje je posljednji puta bilo obnovljeno 1843. godine.

Kristalna dvorana Grand hotela Rogaška
Središnja lječilišna dvorana prizorište je plesnih i koncertnih priredbi. Anin ples ima tradiciju staru gotovo 200 godina. Na zidovima dvorane nalaze se četiri vrhunska ulja na platnu poznatog austrijskog slikara A. Schöttera iz 1912. godine. Sudbina zadnje slike vrlo je neobična i zanimljiva – na njenu je praznu poleđinu 1925. godine slovenski slikar Ivan Vavpotič naslikao dolazak kralja Aleksandra Karađorđevića u Rogašku Slatinu.

Anin dvor – muzejske zbirke
Šetnjom kroz tematsko obojene muzejske zbirke, posjetitelj može upoznati povijest razvoja Rogaške Slatine, doživjeti dašak kozmopolitanizma i upoznati se sa svim fazama nastajanja kristalnog stakla, dok ga prizori »uhvaćeni« na papiru vode kroz uspomene. Posjetitelj se može diviti i autohtonim vrstama drveća koje rastu u parkovima Rogaške Slatine, kao i upoznati važnost ključnog elementa povijesnog razvoja Rogaške Slatine – vode.

Kapela sv. Ane
Lječilišna kapela izgrađena je 1804. godine i posvećena je sv. Ani, zaštitnici lječilišta. Oltar s likom Marije s djetetom i sv. Anu, naslikao je štajerski barokni majstor Hans Adam Weissenkirchner, 1686. godine. Čuveni arhitekt Jože Plečnik preuredio ju je 1929. godine. Pristup: podnožje Ivanovog brda (Ivanov hrib – iza zgrade Medical centra).
smještajne jedinice:
od:     do:    
 
 
Smještaj
Usluga
Navedene cijene su po osobi za smještaj u hotelskim i drugim sobama dok je za smještaj u apartmanu cijena izražena po smještajnoj jedinici (apartmanu), ukoliko nije drugacije navedeno.

Navedene dnevne cijene vrijede za boravke od najmanje 7 dana. Ukoliko je boravak kraći,cijena se u pravilu uvećava za 10-30%, a dodatak će biti uračunat čim unesete sve elemente potrebne za potvrdu rezervacije.
 

Opis mjesta

Rogaška Slatina je očaravajući kraj, od Zagreba udaljen 80 m, koji već stoljećima posjećuju oni koji traže potpuni osjećaj zadovoljstva te žele uživati u blagodatima učinaka jedinstvene mineralne vode, njenih minerala, a posebno magnezija. Kraj je znamenit po staklarstvu i svjetski priznatom kristalu. Privlačnost kraja povećavaju brojne kulturne priredbe, posebno promenadni koncerti te koncerti zabavne i ozbiljne glazbe. U mjestu i okolici su brojne mogućnosti za šetnje, rekreaciju i izlete.
Pristup/udaljenost: Zagreb - Krapina - Rogaška Slatina; 80 km

Prirodni izvori, indikacije i usluge
Mineralna voda Donat Mg, zbog sadr aja magnezija jedinstvena je u svijetu: sprečavanje, liječenje i rehabilitacija bolesti probavnog sustava i metaboličkih bolesti (šećerne bolesti i povišene masnoće u krvi, prekomjerne tjelesne težine), liječenje reumatskih bolesti, postoperativnih stanja, menadjerskih bolesti i psihosomatskih poremećaja, fizioterapija, kineziterapija, kure pijenja vode, odjel dijagnostike, dentalni studio.
 
Više Rogaška Slatina