Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr

Wonca Prag

Europski kongres obiteljske medicine

Cijena od:
-
Broj dana: 5
Tip putovanja: Putovanje avionom
polasci:
 
Prag0
Prag0
Prag3
Prag1

1. dan - Zagreb - Prag

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb u 07.00 sati. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa na liniji OU 320 za Prag je u 08.30 sati. Po dolasku u Prag, smještaj u hotel. Slobodno do odlaska u grad te mogućnost ručka u poznatom restaurantu “U Fleku “. Nakon ručka, obilazak pješice starog dijela češke prijestolnice smještene na rijeci Vltavi čija je povijesna jezgra pod zaštitom Unesco-a: Starogradski trg, Židovski dio, Karlov most,..Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan - Prag

Doručak. Odlazak na razgled Praškog dvorca - najvećeg drevnog dvorca na svijetu. U njemu su tijekom prošlosti stolovali češki kraljevi, kraljevi Sv. Rimskog carstva, biskupi, a danas je to dom predsjednika Češke Republike i jedna od glavnih turističkih atrakcija odakle 'puca' predivan pogled na cijeli Prag. Današnja bazilika sv. Jurja i katedrala sv. Vida potječu iz prve polovice 10. stoljeća, da bi tijekom vladavine Karla IV. dvorac dobio gotičke obrise i još čvršće zidine, koje su tijekom stoljeća nadograđivane. Posjet Zlatnoj ulici koja je nastala nakon gradnje sjevernog zida dvorca, a ime - koje potjeće iz 16. stoljeća, vjerojatno je dobila po zlatarima. Na broju 22 nalazi se kuća poznatog češkog književnika - Franza Kafke. Povratak u hotel. Odlazak na svečano otvorenje “ Wonce 2017 “. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan - Prag

Dan za sudjelovanje na kongresu ili vlastito otkrivanje grada (preporučamo posjet jednom od brojnih muzeja, posjet crkvi Svetog Nikole te šetnju židovskom četvrti). Noćenje.

4. dan - Prag- Karlštejn i Konopište

Nakon doručka, odlazak na cjelodnevni izlet u okolicu Praga i posjet prekrasnim praškim dvorcima Karlštejn i Konopište Karlštejn je srednjovjekovni dvorac kojeg je izgradio Karlo IV usred šumovitih brežuljaka. Razgled dvorca i šetnja okolicom dvorca. Odlazak u Konopište - prekrasan dvorac s jedinstvenom zbirkom oružja, antiknog namještaja te preko 300 000 lovačkih trofeja, najvećim dijelom vlasništva Habsburškog prijestolonasljednika Franje Ferdinanda, koji je ovaj dvorac nastanio 1887. te ovdje živio s svojom suprugom Sofijom sve do atentata u Sarajevu 1914. Razgled dvorca te slobodno vrijeme do polaska za Prag. Noćenje.

5. dan - Prag - Zagreb

Doručak. Odjava iz hotela te transfer za zračnu luku. Polijetanje zrakoplova Croatia Airlinesa na liniji OU 321 za Zagreb je u 10.40 s predviđenim slijetanjem u 12.00 sati.