Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Vrtovi i jezera sj. Italije

4 dana busom iz Zagreba, Karlovca i Rijeke

Cijena od:
-
Broj dana: 4
Tip putovanja: Putovanje autobusom
polasci:
 
Como
LagoMaggiore
Sirmione
Milano

1. dan - ZAGREB - MERANO - LAGO DI GARDA

Polazak autobusa u 5.30 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb (peron 502-506). Vožnja preko Slovenije i Austrije s kraćim stajanjima na putu do dvorca Trauttmansdorff u blizini Merana. U okolici dvorca, gdje je često odsjedala Habsburška carska obitelj, posebno carica Sissi, smješten je senzacionalan vrt engleskog i renesansnog stila autohtonih i egzotičnih biljnih vrsta iz cijelog svijeta s Alpama u pozadini. Slobodno vrijeme za razgled. Poslijepodne nastavak putovanja do jezera Lago di Garda. Po dolasku smještaj u hotel i noćenje.

2. dan - LAGO DI GARDA - MALCESINE - RIVA DEL GARDA - SIRMIONE - MALPENSA

Nakon doručka odjava iz hotela i polazak na cjelodnevni obilazak jezera Garda, najvećeg u Italiji gdje se dodiruju čak 3 talijanske regije. Vožnja živopisnim pejzažima regije Veneto prema sjeveru do Riva del Garde u Trentinu. Najpoznatija po turizmu ta stara dama posebno je ponosna na vrata grada i Torre Apponale. Nastavljamo do gradića Malcesine u podnožju Monte Balda. U malom mjestu čiji počeci datiraju još iz predromanskog razdoblja ističu se Castello Scagliero i Palazzo dei Capitani. Put nas dalje vodi na južnu obalu jezera i gradića Sirmione, možda i najromantičnijeg mjesta na jezeru. Smješten na izduženom poluotoku, malih i uskih uličica, zanimljiv je po vili "Catulove špilje“ iz rimskog doba te dvorcu Scaliger. Nastavak putovanja prema Lombardiji. Smještaj u hotel u okolici Malpense i noćenje

3. dan - MALPENSA - PALLANZA - STRESA - ARONA - MALPENSA

Nakon doručka polazimo prema jezeru Maggiore. Obilazak započinjemo posjetom parku Ville Taranto u Pallanzi. Nastavljamo do Strese . Gradić je poznat po vilama izuzetne arhitekture i vegetacije. Preporučamo izlet brodom po jezeru (doplata) s posjetom prekrasnim, nedovoljno poznatim Boromejskim otocima Bella i Dei Pescatori. Isolla Bella, otok - palača, iz 1632. god., ponosi se vrtovima koji se stepenasto spuštaju 37 metara i imaju čak 10 terasa. Nakon razgleda slobodno vrijeme za osobne programe. Vožnja uzduž jezera do slikovitog gradića Arone. Kraće slobodno vrijeme za razgled. U večernjim satima povratak u hotel. Noćenje.

4. dan - MALPENSA - JEZERO COMO - ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela i nastavak putovanja prema jezeru Como. Oaza mira i tišine na istoimenom jezeru, najdubljem u Europi najpoznatiji je po svojoj promenadi, mnogobrojnim kavanama, kao i slikovitoj srednjovjekovnoj četvrti. Nakon razgleda, nastavak putovanja za Zagreb s očekivanim dolaskom u kasnim večernjim satima.