Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hrVijetnam i Kambodža

Ho Chi Minh City - Cu Chi Tuneli - Da Nang - Hoi An - Hanoi - Halong - Siem Reap - Angkor

Cijena od:
-
Broj dana: 13
Tip putovanja: Putovanje avionom
polasci:
 
nd

1. dan - Zagreb - Doha

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova za Dohu na liniji QR 218 (Qatar Airways) u 16:15 sati. Dolazak u Dohu u 23:45 sati prema lokalnom vremenu.

2. dan - Doha - Ho Chi Minh City (Saigon)

Nastavak putovanja za Ho Chi Minh na liniji QR 970 u 2:00 sata. Dolazak u Ho Chi Minh u 13:30 sati prema lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti slijedi organizirani prijevoz do centra grada. Od Katedrale Notre Dame, šetnja kroz samo srce grada do hotela. Prijava u hotel, smještaj i kraće slobodno vrijeme za osvježenje. Večera dobrodošlice u lokalnom restoranu. Noćenje.

3. dan - Ho Chi Minh City - Cu Chi Tuneli - Ho Chi Minh City

pokret otpora tijekom duge borbe za nezavisnost. Tuneli dugi 250 km povezivali su Ho Chi Minh City (nekadašnji Saigon) s kambodžanskom granicom, a pod zemljom su se nalazile bolnice, kuhinje, učionice, pa čak i kazalište i malo kino. Dio tunela otvoren je za javnost. Ručak u Cu Chi-u. Nakon ručka, povratak u Ho Chi Minh i šetnja uz razgled glavnog grada Vijetnama. Gradska vijećnica, katedrala Notre-Dame, a od poznatih znamenitosti obići ćete bivšu Predsjedničku palaču i Muzej rata. Prije večere prošetat ćete poznatom Ben Thanh tržnicom. Odlazak na večeru u lokalni restoran. Noćenje u hotelu.

4. dan - Ho Chi Minh - My Tho (Mekong Delta) - Ho Chi Minh

Nakon doručka, odlazak na izlet koji pruža fascinantan uvid u svakodnevicu života na Mekong delti. Vožnja prema gradu My Tho koji se nalazi na delti rijeke Mekong. Vožnja po rijeci, s pogledom na plantaže voća i ribarska sela uz obalu. Nastavak vožnje do otoka s kornjačama gdje je predviđen ručak. Nakon ručka posjet obiteljskom imanju na kojem možete vidjeti kako se proizvode slatkiši i drugi proizvodi i predmeti od kokosa. S ovog izleta ćete zasigurno ponijeti kući svoju privatnu zbirku lijepih uspomena. Povratak prema Ho Chi Minhu te odlazak do Kineske četvrti s hramom Thien Hau i Binh Tay tržnicom. Povratak u hotel i noćenje.

5. dan - Ho Chi Minh - Da Nang - Hoi An

Doručak i odjava iz hotela. Organizirani prijevoz do zračne luke i prijava na let za Da Nang. Po slijetanju u Da Nang organizirani prijevoz do Hoi An-a uz kratko zaustavljanje u Da Nangu. Odlazak u Cham muzej i do poznate pješčane plaže Non Nuoc. Nastavak putovanja za Hoi An. U poslijepodnevnim satima obilazak Hoi An-a, mjesta pod zaštitom UNESCO-a zbog svojih neobičnih, dobro očuvanih starih uličica i kuća. Razgled grada pješice: Merchant's House, sabornica Phuc Kien, japanski natkriveni most star 400 godina, živopisna tržnica uz rijeku. Večera u lokalnom restoranu, prijava u hotel i noćenje.

6. dan - Hoi An

Doručak. Slobodan dan za vlastite programe, odmor ili šetnju po ovom prekrasnom lučkom gradu. Noćenje u hotelu.

7. dan - Hoi An - Danang - Hanoi

Rani doručak i odjava iz hotela. Odlazak u zračnu luku i prijava na let za Hanoi. Po dolasku u Hanoi slijedi razgled grada: Muzej i mauzolej vijetnamskog revolucionara i državnika Ho Chi Mina, razgled njegove drvene kuće, predsjedničke palače sagrađene u francuskom kolonijalnom stilu i budističkog hrama te pagode Jednog stupa. Pauza za ručak. Nakon ručka slijedi razgled najstarijeg sveučilišta u Vijetnamu zvanog još hram Literature, prožetog dubokom filozofijom konfucijanizma te Ngoc Son hrama na jezeru Hoan Kiem. Vožnja biciklima rikšama u trajanju oko sat vremena kroz stari dio grada, poznat po svojim umjetnicima, trgovcima te slikovitim dućanima svilom. Tijekom razgleda moći ćete osjetiti ugođaj davnih vremena i naučiti o tradicionalnoj vijetnamskoj arhitekturi. Potom, odlazak na jedinstvenu lutkarsku predstavu na vodi. Odlazak do hotela i smještaj. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje.

8. dan - Hanoi - Halong - Hanoi

Nakon doručka odlazak na izlet u Halong. Ukrcaj na džunku (drveni brod) i početak krstarenja ovim prekrasnim zaljevom koji obiluje pećinama i plažama, a nosi naziv „osmo čudo svijeta“. Vidjet ćete spilju Thien Cung i Dau Go te otočić Titop. Predviđeno trajanje krstarenje je pet sati te će ručak biti poslužen na brodu. Iskrcaj te vožnja prema Hanoiu gdje je dolazak predviđen u poslijepodnevnim satima. Noćenje u hotelu.

9. dan - Hanoi - Siem Reap

Doručak i odjava iz hotela. Prijepodne slobodno za vlastite programe. Organizirani prijevoz do zračne luke i let za Siam Reap (let u trajanju od oko 2 sata). Po dolasku u Siam Reap, organizirani prijevoz do hotela. Večera u lokalnom restoranu. Smještaj i noćenje u hotelu.

10. dan - Siam Reap

Nakon ranog doručka odlazak do fotogeničnog hrama Ta Prohm-a, slavnog podsjetnika rasta i pada carstva, buntovne snage prirode, nesvjesne drama ljudske povijesti, kad čovjek prvo osvoji prirodu da bi stvorio, a nakon toga priroda osvaja čovjeka da bi uništio. Posjeta je predviđena u ranim jutarnjim satima iz razloga da se izbjegne gužva kako bi doživljaj bio uistinu nezaboravan. Nakon Ta Prohm-a odlazak do najpoznatijeg kmerskog svetišta: Banteay Samre, izgrađen sredinom 12.st. pod vodstvom kralja Suryavarmana II. Posvećen Višni, Banteay Srei, hram koji je bio izgrađen zadnijh godina 10.st. hinduistički hram posvećen Šivi, glavna znamenitost su tri centralne stupe ukrašene muškim i ženskim božanstvima u prekrasnom reljefu. U poslijepodnevnim satima slijedi obilazak plutajućeg sela udaljenog oko 10 km južno od Siem Reapa. Vožnja tradicionalnim drvenim brodićem po jezeru Tonle Sap, najvećem jezeru u Jugoistočnoj Aziji. Ovdje ćete moći vidjeti tipičan način života lokalnog stanovništva. Večera uz tradicionalni plesni show. Noćenje.

11. dan - Siem Reap

Nakon doručka odlazak u razgled drevne prijestolnice Angkor Thom iz 12.stoljeća. Južna vrata Angkora, poznati Bayon hram, jedinstven po svoja 54 tornja dekoriranih s preko 200 nasmijanih lica božanstava. Zatim nastavak razgleda čuvenog Angkor Wat-a poznatog po svojoj ljepoti i sjaju, a koji je najduži plitki reljef na svijetu, koji duž svojih zidina priča priču iz Hindu mitologije. U poslijepodnevnim satima šetnja živopisnim ulicama Angkor noćne tržnice. Noćenje u hotelu.

12. dan - Siam Reap - Bangkok - Doha

Doručak i odjava iz hotela. Prijepodne slobodno. U ranim poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke te prijava na let kompanije Bangkok Airways (PG 914) za Bangkok u 13:25 sati. Dolazak u Bangkok u 14:20 sati. Nastavak letom Qatar Airwaysa (QR 833) za Dohu u 19:30 sati. Dolazak u Dohu u 23:05 sati prema lokalnom vremenu.

13. dan - Doha - Zagreb

Nastavak leta za Zagreb (QR 215) u 1:50 sati. Dolazak u Zagreb u 6:00 sati prema lokalnom vremenu.