Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr

Vijetnam i Kambodža

Ho Chi Minh City - Cu Chi Tuneli - Da Nang - Hoi An - Hanoi - Halong - Siem Reap - Angkor

Cijena od:
-
Broj dana: 12
Tip putovanja: Putovanje avionom
polasci:
 
nd

1. dan - Zagreb - Istanbul

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova za Istanbul na liniji TK1056 (Turkish Airlines) u 20.10 sati.

2. dan - Istanbul - Ho Chi Minh City (Saigon)

Dolazak u Istanbul u 00.10 sati. Nastavak putovanja za Ho Chi Minh na liniji TK166 u 2.15 sati. Dolazak u Ho Chi Minh u 20.10 sati. Nakon carinskih formalnosti (za vizu su potrebne dvije fotografije u boji za dokumente i prazne stranice u putovnici). Organizirani prijevoz do centra grada. Od Katedrale Notre Dame, šetnja kroz samo srce grada do hotela. Prijava u hotel, smještaj i noćenje.

3. dan - Ho Chi Minh City - Cu Chi Tuneli - Ho Chi Minh City

Nakon doručka, odlazak na izlet do tunela Cu Chi (oko 75 km od grada). Mrežu podzemnih tunela sagradio je vijetnamski pokret otpora tijekom duge borbe za nezavisnost. Tuneli dugi 250 km povezivali su Ho Chi Minh City (nekadašnji Saigon) s kambodžanskom granicom, a pod zemljom su se nalazile bolnice, kuhinje, učionice, pa čak i kazalište i malo kino. Dio tunela otvoren je za javnost. Ručak u Cu Chi-u. Nakon ručka, povratak u Ho Chi Minh i šetnja uz razgled glavnog grada Vijetnama. Gradska vijećnica, katedrala Notre-Dame, a od poznatih znamenitosti obići ćete bivšu Predsjedničku palaču i Muzej rata. Prije večere prošetat ćete poznatom Ben Thanh tržnicom. Odlazak na večeru u lokalni restoran. Noćenje u hotelu.

4. dan - Ho Chi Minh - My Tho (Mekong Delta) - Ho Chi Minh

Nakon doručka, odlazak na izlet koji pruža fascinantan uvid u svakodnevicu života na Mekong delti. Vožnja prema gradu My Tho koji se nalazi na delti rijeke Mekong. Vožnja po rijeci, s pogledom na plantaže voća i ribarska sela uz obalu. Nastavak vožnje do otoka s kornjačama gdje je predviđen ručak. Nakon ručka posjet obiteljskom imanju na kojem možete vidjeti kako se proizvode slatkiši i drugi proizvodi i predmeti od kokosa. S ovog izleta ćete zasigurno ponijeti kući svoju privatnu zbirku lijepih uspomena. Povratak prema Ho Chi Minhu te odlazak do Kineske četvrti s hramom Thien Hau i Binh Tay tržnicom. Povratak u hotel i noćenje.

5. dan - Ho Chi Minh - Da Nang - Hoi An

Doručak i odjava iz hotela. Organizirani prijevoz do zračne luke i prijava na let za Da Nang. Po slijetanju u Da Nang organizirani prijevoz do Hoi An-a uz kratko zaustavljanje u Da Nangu. Odlazak u Cham muzej i do poznate pješčane plaže Non Nuoc. Nastavak putovanja za Hoi An. Po dolasku večera u lokalnom restoranu, prijava u hotel i noćenje.

6. dan - Hoi An

Doručak. U prijepodnevnim satima obilazak Hoi An-a, mjesta pod zaštitom UNESCO-a zbog svojih neobičnih, dobro očuvanih starih uličica i kuća. Razgled grada pješice: Merchant's House, sabornica Phuc Kien, japanski natkriveni most star 400 godina, živopisna tržnica uz rijeku. Poslijepodne je slobodno za odmor ili šetnju po ovom prekrasnom lučkom gradu. Noćenje u hotelu.

7. dan - Hoi An - Danang - Hanoi

Rani doručak i odjava iz hotela. Odlazak u zračnu luku Danang i prijava na let za Hanoi. Po dolasku u Hanoi slijedi razgled grada: Muzej i mauzolej vijetnamskog revolucionara i državnika Ho Chi Mina, razgled njegove drvene kuće, predsjedničke palače sagrađene u francuskom kolonijalnom stilu i budističkog hrama te pagode Jednog stupa. Pauza za ručak (uključen u cijenu). Nakon ručka slijedi razgled najstarijeg sveučilišta u Vijetnamu zvanog još hram Literature, prožetog dubokom filozofijom konfucijanizma te Ngoc Son hrama na jezeru Hoan Kiem. Vožnja biciklima rikšama u trajanju oko sat vremena kroz stari dio grada, poznat po svojim umjetnicima, trgovcima te slikovitim dućanima svilom. Tijekom razgleda moći ćete osjetiti ugođaj davnih vremena i naučiti o tradicionalnoj vijetnamskoj arhitekturi. Potom, odlazak na jedinstvenu lutkarsku predstavu na vodi. Odlazak do hotela, smještaj i noćenje.

8. dan - Hanoi - Halong - Hanoi

Doručak i odjava iz hotela. Ukrcaj na džunku (drveni brod) i početak krstarenja ovim prekrasnim zaljevom koji obiluje pećinama i plažama, a nosi naziv „osmo čudo svijeta“. Vidjet ćete spilju Thien Cung i Dau Go te otočić Titop. Predviđeno trajanje krstarenja je pet sati te će ručak biti poslužen na brodu. Iskrcaj s broda te vožnja prema Hanoiu gdje je dolazak predviđen u poslijepodnevnim satima. Noćenje u hotelu.

9. dan - Hanoi - Siem Reap

Doručak. Odjava iz hotela. Prijepodne slobodno za vlastite programe. Organizirani prijevoz do zračne luke i let za Siem Reap (let u trajanju od oko 2 sata). Po dolasku u Siem Reap, organizirani prijevoz do hotela. Večera u lokalnom restoranu. Smještaj i noćenje u hotelu.

10. dan - Siam Reap - Angkor Thom - Angkor Wat

Nakon doručka odlazak u razgled drevne prijestolnice Angkor Thom iz 12.stoljeća. Južna vrata Angkora, poznati Bayon hram, jedinstven po svoja 54 tornja dekoriranih s preko 200 nasmijanih lica božanstava. Zatim nastavak razgleda čuvenog Angkor Wat-a poznatog po svojoj ljepoti i sjaju, a koji je najduži plitki reljef na svijetu, koji duž svojih zidina priča priču iz Hindu mitologije. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Noćenje.

11. dan - Siem Reap - Bangkok - Istanbul

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak do fotogeničnog hrama Ta Prohm-a, slavnog podsjetnika rasta i pada carstva, buntovne snage prirode, nesvjesne drama ljudske povijesti, kad čovjek prvo osvoji prirodu da bi stvorio, a nakon toga priroda osvaja čovjeka da bi uništio. Posjeta je predviđena u ranim jutarnjim satima iz razloga da se izbjegne gužva kako bi doživljaj bio uistinu nezaboravan. Nakon Ta Prohm-a odlazak do najpoznatijeg kmerskog svetišta: Banteay Samre, izgrađen sredinom 12.st. pod vodstvom kralja Suryavarmana II. Posvečen Višni, Banteay Srei, hram koji je bio izgrađen zadnijh godina 10.st. hinduistički hram posvećen Šivi, glavna znamenitost su tri centralne stupe ukrašene muškim i ženskim božanstvima u prekrasnom reljefu. Nakon ručka u lokalnom restoranu slijedi odlazak u hotel radi osvježenja gdje će na raspolaganju biti nekoliko soba s kasnom odjavom. Odlazak u zračnu luku i prijava za let za Bangkok. U zračnoj luci u Bangkoku slijedi prijava na let za Istanbul na liniji TK69 u 22.40 sati. Noćni let s obrocima za vrijeme leta

12. dan - Istanbul - Zagreb

Dolazak u Istanbul u 5.00 sati. Nastavak putovanja za Zagreb na liniji TK1053 (Turkish Airlines) u 7.20 sati za Zagreb. Dolazak u Zagreb predviđen je u 8.35 sati po lokalnom vremenu.