Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hrVijetnam, Kambodža i Bangkok

Hanoi - Ho Chi Minh - Halong Bay - Siem Reap - Bangkok

Cijena od:
-
Broj dana: 13
Tip putovanja: Putovanje avionom
polasci:
 

1. dan - Zagreb - Istanbul

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let kompanije Turkish Airlines (TK 1056) za Istanbul s polaskom u 20.15 sati. Obroci za vrijeme leta.

2. dan - Istanbul - Hanoi

Dolazak u Istanbul predviđen je u 00.30 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Hanoi na liniji TK 166 u 02.35 sati. Slijetanje u Hanoi predviđeno je u 16.05 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih graničnih formalnosti, slijedi transfer do grada. Prijava u hotel, osvježenje i odmor do odlaska na večeru u lokalnom restoranu. Povratak u hotel i noćenje.

3. dan - Hanoi - Ha Long

Nakon doručka odjava iz hotela i transfer prema Ha Longu. Na putu prema Ha Longu, pod zaštitom UNESCO-a, imat ćemo prilike fotografirati ruralno područje, ulične tržnice, farme lotusa i povrća. Dolazak u Ha Long predviđen je u podnevnim satima. Područje od 1.553 kvadratnih kilometara, svjetska je baština koja nosi naziv i „osmo čudo svijeta“, s više od 2.000 spektakularnih vapnenačkih stijena i otoka koji se uzdižu nad smaragdno zelenom vodom zaljeva. Ukrcaj na džunku (drveni brod), piće dobrodošlice, smještaj u kabine i početak krstarenja. Za vrijeme laganog krstarenja duž otoka i otočića bit će serviran ručak od morskih plodova (uključen u cijenu). U poslijepodnevnim satima posjetit ćemo špilju, plivati na Ti Top plaži, penjati se na vrh Ti Top otoka odakle se pruža krasan panoramski pogled na uvalu. U kasnim poslijepodnevnim satima vožnja kajacima, a predlažemo i odlazak u lov na lignje u smiraj dana. Preko noći će džunka biti usidrena u mirnoj uvali. Večera i noćenje.

4. dan - Ha Long - Hanoi

Prije odlaska na doručak, jutro možete započeti Tai Chi vježbama na palubi za sunčanje u trajanju od pola sata. Nastavak krstarenja i posjet Sung Sot špilji koju krase fantastični stalaktiti i stalagmiti. Povratak na džunku i uživanje u krstarenju prema luci. Odjava sa džunke nakon ručka (uključen u cijenu) i vožnja za Hanoi. Po dolasku u Hanoi, smještaj, večera i noćenje.

5. dan - Hanoi - Ho Chi Min

Nakon doručka, odjava iz hotela i odlazak na razgled grada Hanoi-a: Ho Chi Minh kompleks (Mauzolej i njegovo boravište, predsjednička palača), Trg Ba Dinh i hram literature. Nakon razgleda transfer do zračne luke i poslijepodnevni let za Ho Chi Minh City. Po slijetanju transfer do centra grada uz panoramski razgled. Katedrala Notre Dame, glavni poštanski ured, gradska vijećnica, gradsko kazalište. Nakon razgleda smještaj u hotel. Večera u lokalnom restoranu i noćenje.

6. dan - Hanoi– Ho Chi Minh City- My Tho-Ho Chi Minh City

Nakon doručka razgled grada. Vidjet ćemo Palaču jedinstva i dom, radno mjesto predsjednika Južnog Vijetnama za vrijeme vijetnamskog rata. Odlazak na izlet koji pruža fascinantan uvid u svakodnevicu života na Mekong delti. Vožnja po rijeci, s pogledom na brojne rukavce i kanale rijeke Mekong. Posjetit ćemo lokalno seosko imanje koje se bavi uzgojem povrća. Imat ćemo priliku kušati tropsko sezonsko voće te uživati u izvedbi lokalnog folklora. Ručat ćemo lokalne specijalitete prije povratka u Ho Chi Minh City. Povratak u hotel i noćenje.

7. dan - Ho Chi Minh City – Siem Reap

Nakon doručka odjava iz hotela i slobodno vrijeme do transfera u zračnu luku za let prema Siem Reapu. Po slijetanju u Siem Reap transfer do hotela, smještaj i odmor. Večera u lokalnom restoranu, noćenje.

8. dan - Siem Reap

Nakon doručka odlazak na razgledavanje Južnih vrata Angkor Thom-a poznatog i kao Velikog Angkora, utvrđenog Carskog grada koji je bio posljednji glavni grad Angkorskog Carstva. Vidjet ćemo veličanstveni hram Bayon ukrašenog s 200 gigantskih likova misterioznih izraza lica zagonetnih osmjeha, Carsku palaču, Phimeanakas – impresivnu stepenastu piramidu. Predivno ukrašene terase kralja Lepera i terasu slonova. Nakon ručka posjetit ćemo hram Ta Prohm, izvanredan spoj ljudske genijalnosti i ljepote prirode. Džinovska stabla ovdje rastu stoljećima. Na brdu Bakheng uživat ćemo u zalasku sunca. Povratak u hotel i noćenje.

9. dan - Siem Reap

Doručak i odlazak u razgled Angkor Wat-a, grada hramova, remek djela kmerske arhitekture, jednog od najfascinantnijih i najvećih vjerskih spomenika na svijetu, koji je smješten usred džungle. Ovaj hram nalazi se i na državnoj zastavi, a sagrađen je između 9. i 13. stoljeća. Preko 1.000 do sada otkrivenih hramova prostire se na površini od 3 kvadratna kilometra. Nakon ručka, u poslijepodnevnim satima, odlazak do hramova Preah Khan (sveti mač), Neak Pean, Ta Som i Pre Rup, svaki poseban na svoj način. Povratak u Siem Reap. Noćenje.

10. dan - Siem Reap - Bangkok

Nakon doručka transfer do zračne luke. Prijava na let za Bangkok. Po slijetanju u Bangkok obavljanje graničnih formalnosti i transfer do arheološkog nalazišta koji se nalazi na popisu svjetske kulturne baštine Ayutthaya, sjeverno od Bangkoka. Nakon razgleda hramova Wat Si San, Wat Yai Chai Mongkhon i ljetne palače slijedi transfer do Bangkoka. Prijava u hotel. Večera i noćenje.

11. dan - Bangkok

Nakon doručka odlazak na cjelodnevni izlet do plutajuće tržnice Damnoen Sadeak i uživati u pogledu na šarenilo lokalnih nošnji te voća i povrća koje seljaci dovoze svojim čamcima. Na putu ćemo posjetiti i farmu orhideja, a u povratku Sampran Elephant ZOO gdje ćemo imati i ručak. Povratak u Bangkok, noćenje. Fakultativno odlazak na večeru i folklor.

12. dan - Bangkok - Istanbul

Nakon doručka razgled grada Bangkoka: Kraljevska Palača, hram Budde od žada, posjet hramu Wat Po (hram ležećeg Budde) i Wat Trimitr (hram zlatnog Budde od 6 tona zlata). Ručak u lokalnom restoranu. Nakon razgleda slijedi povratak u hotel. Odjava iz hotela. Odlazak na vožnju kanalima i slobodno vrijeme za kupovinu do večernjih sati kada je predviđen transfer do zračne luke. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na letu TK 69 u 23.20 sati. Obroci za vrijeme leta.

13. dan - Istanbul - Zagreb

Po dolasku u Istanbul u 5.00 sati, slijedi nastavak putovanja za Zagreb. Polijetanje zrakoplova na liniji TK 1053 u 7.15 sati. Dolazak u Zagreb je u 8.15 sati prema lokalnom vremenu.