Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr

Turska

svakog četvrtka iz Ljubljane!

Cijena od:
3.060 kn
Broj dana: 8
Tip putovanja: Putovanje avionom
polasci: 04.09.2014 - 30.10.2014
 

Cijena uključuje

• povratni let iz Ljubljane u odabranu destinaciju,
• zrakoplovne i sigurnosne pristojbe,
• 7 noćenja i usluga ovisna o odabranom objektu,
• Prijevoz prtljage zrakoplovom: u charteru 15 kg
• snack i napitak za vrijeme leta,
• Transfere na odredištu: zrakoplovna luka - hotel - zrakoplovna luka
• Asistenciju slovenskog predstavnika u zrakoplovnoj luci Ljubljana te na odredištima
• Jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje

• obroke drugačije od navedenih, transfere, fakultativne izlete, napojnice i ostale usluge koje nisu navedene u programu
• paket putnog osiguranja (osiguranje od otkaza putovanja, zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage i osiguranje od nezgode).

Neobavezne doplate po osobi

FAKULTATIVNI IZLETI:

KAPADOKIJA – MJESEČEVA POKRAJINA (odlazak predviđen iz Kemera, Antalye, Beleka, Side i Alanye) DVODNEVNI PROGRAM:
1. DAN: Odlazak iz hotela u ranim jutarnjim satima. Vožnja preko gorja Taurus do Konye. Razgled muzeja u kojem su sačuvani neki od najvažnijih relikvija islamskog svijeta i grobnica mistika Mevlane. Nastavak vožnje prema Aksarayu. Tijekom puta ćemo razgledati tipični karavanseraj. Nakon ručka (doplata) slijedi razgled podzemnog grada Kaymakli, labirinta tunela i soba pod zemljom. Večera u hotelu na području Kapadokije. Noćenje.
2. DAN: Doručak. Odlazak u istraživanje mjesečeve pokrajine, koja se rasprostire na otprilike 100 km2 i na nadmorskoj visini 1200 m. Odlazak do mjestašca Gorem, koji je od godine 1986. dio UNESCO-ve baštine i razgled doline neobičnih stožaca, stupova, piramida i kotlina, doline prekrasnih prirodnih krajolika. Slijedi razgled bajkovitih dimnjaka u dolini Pasabag i tvrđave Ushisar. Odlazak do jednog od najvećih centara tepiha u Turskoj i mogućnost kupovine istih. Slobodno vrijeme za ručak (doplata). Nakon večere slijedi povratak na sredozemnu obalu u kasnim večernjim satima.


PAMUKKALE – PAMUČNI DVORAC (odlazak predviđen iz Kemera, Antalye, Beleka, Side i Alanye)
Odlazak iz hotela u ranim jutarnjim satima. Vožnja preko gorja Taurus u unutrašnjost, do Pamukkala. Slobodno vrijeme za ručak i kupanje u termalnom bazenu. Razgled znamenitih terasa dužine 2.700 m i širine 300 m. Pamukkale su vapnenačke stijene preko kojih se prelijeva vruća voda bogata kalcij - karbonatom i na taj način oblikuje bazene sa rubovima koji izgledaju kao da su prekriveni snijegom. Razgled antičkog grada Hierapolis (Apolonovog svetišta, Martirija Sv. Filipa, rimskog amfiteatra, najvećeg antičkog groblja u Maloj Aziji…) U povratku prema Sredozemlju zaustavljanje radi razgleda centra veličanstvenih tepiha, u kojem će biti prilike vidjeti na koji način se izrađuju. Večera tijekom putovanja, povratak u hotel u kasnim večernjim satima. Preporučamo kvalitetnu, udobnu obuću i kupaće kostime.


ANTIČKI GRADIĆ SIDE I BRODOM PO MANAVGATU (odlazak predviđen iz Beleka, Side i Alanye)
Razgled antičkih ostataka u mjestu Side. Zaustavljanje u tekstilnoj trgovini tijekom vožnje prema Manavgat. Ručak uz rijeku Manavgat, gdje ćete moći pogledati i slapove. Nakon ručka, mogućnost obilaska trgovine s nakitom, a zatim slijedi ukrcaj na brod kojim ćete zaploviti do točke gdje se rijeka ulijeva u more. Uživanje u plovidbi tijekom koje će vas oduševiti netaknuta priroda, a možda ugledate čak i kornjače i pelikane. Mogućnost kupanja u rijeci ili moru.


TURSKA VEČER U ANTALYI
(odlazak predviđen iz Kemera, Antalye, Beleka, Side, Alanye)
Nakon ručka, vožnja do Antalye i odlazak u veliki centar nakita i kožnih predmeta. Odlazak do centra mjesta i slobodno vrijeme za obilazak baazara ili šetnju starom gradskom jezgrom. Razgled pješčanih skulptura u naselju Lara, a zatim odlazak na večeru uz program turske folklorne grupe.


MYRA I POTOPLJENI GRAD KEKOVA (polazak predviđen iz Kemera, Antalye, Beleka)
Odlazak iz hotela nakon doručka. Vožnja slikovitom ravnom likijskom pokrajinom do mjesta Myre. Razgled crkve Sv. Nikole i u stijeni uklesanih grobova. Ručak. Ukrcaj na brod i plovidba prema potopljenom gradu Kekova. Slobodno vrijeme za kupanje, a povratak u hotel predviđen je u kasnim poslijepodnevnim satima.


MINI PLAVO KRSTARENJE „all inclusive„
(polazak predviđen iz Kemera i Antalye)
Odlazak do marine u Kemeru i ukrcaj na brod kojim ćete ploviti uzduž obale. Imati ćete priliku fotografirati prekrasno gorje Taurus, prema želji razgledati ostatke antičkog grada Phaselis ili se kupati u prekrasnom moru. Izlet traje oko osam sati, na brodu ćete ručati, a cijeli dan će vam na raspolaganju biti određena bezalkoholna i alkoholna lokalna pića. Sa sobom ponesite kupaće kostime, zaštitu protiv sunca i ručnik.


ALANYA DIM (polazak predviđen iz Side i Alanye)
Odlazak do špilje Dim gdje ćete razgledati ljepote podzemnog svijeta. Vožnja do grada i slobodno vrijeme za vlastite razglede, a za kraj vožnja brodom.


JEEP SAFARI (polazak predviđen iz Kemera, Antalye, Beleka, Side i Alanye)
Cjelodnevna adrenalinska vožnja terenskim vozilima. Izlet traje oko osam sati. Odlazak do početne točke i vožnja u konvoju prema gorju Taurus. Vožnja pored tipičnih sela te zaustavljanje radi razgledavanja tradicionalne turske kuće i džamije. Pauza za kupanje i ručak. Ruta je dugačka 105 km, a od toga ćete se 65 km voziti sporednim cestama. Za obilazak džamije trebate biti primjereno odjeveni (dugačke hlače ili suknja, marama za glavu - samo žene i majice na duge rukave).


TURSKI HAMAM (polazak predviđen iz Kemera, Antalye, Side i Alanye)
Razmazite se u turskom hamamu: turska i finska kupelj, peeling tijela i polusatna masaža aromatičnim uljima.


POZNATA PREDSTAVA „FIRE OF ANATOLIA“ (polazak predviđen iz Beleka i Side)
Vožnja do arene gdje ćete pogledati spektakularnu plesnu predstavu. Ljubitelji dinamičnih plesnih ritmova će biti oduševljeni

Korisne informacije

Posebna cijena za parking: Za vas smo na u zračnoj luci Jožeta Pučnika, LJUBLJANA pripremili ugodne cijene za parkiranje na vanjskom parkingu P2. Cijena parkiranja 8 dana za samo 350 kn/redovna cijena 420 kn; cijena parkiranja 15 dana za samo 540 kn/redovna cijena 690 kn.

ORGANIZIRANI TRANSFER ZAGREB - ZRAKOPLOVNA LUKA LJUBLJANA - ZAGREB
Molimo Vas da upit za transfer postavite prilikom rezervacije aranžmana.
Cijena povratnog transfera Zagreb-Ljubljana-Zagreb iznosi 349 kn po osobi.

Osnovne informacije

Dobrodošli u Tursku, domovinu ponude „ all inclusive“ koju obožava cijeli svijet. Ljeto koje traje od ranog proljeća do kasne jeseni, duge pješčane i šljunčane plaže, primamljivo more, dramatična priroda i brežuljci gdje domaćini – žene i djeca odlaze kako bi se osvježili, bogata arheološka nalazišta, hrana za bogove, toplina i ljubaznost domaćina ... Opuštanje u Turskoj zvuči kao u pjesmi „ zeleno, volim te zeleno“.
viza je potrebna za ulazak u zemlju

Važne napomene

Kod chater letova, red letenja podložan je promjeni i u vrlo kratkom vremenu pred polazak na putovanje, tako i na sam dan polaska. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije puta. U hotelima s all inclusive uslugom početak usluge ovisi o itinereru zrakoplova. Min. broj putnika: 120. Ukoliko je broj putnika manji organizator zadržava pravo na promjenu mjesta polaska i povratka.
Putnik koji se prijavljuje za putovanje u inozemstvo, mora imati važeću putovnicu ili drugu odgovarajuću ispravu s kojima može ući u pojedinu zemlju. U slučaju da pojedine države uvjetuju ulazak u državu određenom vremenskom ispravnošću putne isprave prije isteka valjanosti na dan ulaska, putnik je o tim odredbama dužan sam voditi računa.
Glavni organizator putovanja je Palma travel d.o.o. , te se prodaja radi u ime i za račun organizatora Palma travel d.o.o.
Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane Palma travel d.o.o sastavni su dio programa.

Viza: potrebna. Putovnica mora vrijediti minimum 6 mjeseci od izlaska iz zemlje.