Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hrTanzanija i Zanzibar

Safari podno snjegova Kilimandžara i odmor na rajskom Zanzibaru

Cijena od:
-
Broj dana: 11
Tip putovanja: Putovanje avionom
polasci:
 
Tanzanija
Tanzanija
Tanzanija
Zanzibar

1. dan - Zagreb – Istanbul – Kilimandžaro/Arusha

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 9.10 sati na liniji TK1054 (Turkish Airlines). Dolazak u Istanbul predviđen je 13.15 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Kilimanjaro/Arushu na liniji TK567 (Turkish Airlines) u 20.30 sati.

2. dan - Arusha

Predviđeni dolazak u Arushu u 5.55 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku sastanak s predstavnikom lokalnog agenta, obavljanje pograničnih i carinskih formalnosti, ishođenje vize za Tanzaniju (50 USD po osobi - plaćanje na licu mjesta). Transfer do hotela u Arushi, smještaj i slobodno vrijeme za odmor. Noćenje.

3. dan - Arusha - Ngoronoro Krater

Nakon doručka vožnja do Ngorongoro Kratera, donedavno relativno nepoznatog kratera ugaslog vulkana u sjevernoj Tanzaniji. Na 260 km2 doline okružene sa 600 metara visokim zidovima kratera, u zatvorenom eko-sistemu, već stotinama godina živi više od 30.000 životinja, među kojima i velike afričke zvijeri - lavovi, nosorozi, slonovi, leopardi i afrički bivoli. Točan broj zebri ili antilopa nitko ne zna sa sigurnošću, jer se tim životinjama, uz lavove i leoparde, hrane i Masaiji, pripadnici ratničkog plemena kojima krater služi kao lovište. Po dolasku prijava i smještaj u lodge, a zatim ručak. Slijedi safari, a kasno poslijepodne povratak u lodge na večeru. Noćenje.

4. dan - Ngorongoro Krater - Nacionalni park Serengeti

Nakon doručka odlazak džipovima prema nacionalnom parku Serengeti. Put će nas voditi migracijskom rutom životinja tako da ćemo imati safari na putu prema nacionalnom parku Serengeti. Po dolasku u lodge, smještaj i ručak. Poslijepodnevni fotosafari u nacionalnom parku. Večera i noćenje.

5 - 6. dan - NP Serengeti

Nacionalni park Serengeti je nacionalni park osnovan još 1951. godine za potrebe očuvanja prirodnog staništa za oko 2 milijuna gnuova, 500.000 gazela, 250.000 zebri, bivola, lavova i drugih životinja. Bez sumnje je jedan od najpoznatijih utočišta divljih životinja na svijetu, koji se prostire na 14.763 km2 između jezera Victoria na zapadu, jezera Eyasi na jugu i Velike rasjedne doline na istoku. Između ostalog upisan je na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Africi kao mjesto gdje se odvija jedno od najdojmljivijih prirodnih događaja na svijetu, godišnja seoba milijuna velikih biljojeda u potrazi za trajnijim izvorima vode, a koje prate njihovi grabežljivci.
Svake godine velika krda gnuova i zebri se uputi od središnjih ravnica Serengetija prema zapadnim velikim trajnim lokvama vode. Njih prate i manja krda antilopa, elanda i topi gazela, ali i čopori lavova, pjegavih hijena i šakala, a nekoć i čopori afričkih divljih pasa. Od ostalih sisavaca na ovom području tu su još crni nosorog, afrički slon, leopard, gepard, žirafa, vodenkonj i mnogo vrsta manjih sisavaca. Jutarnji i poslijepodnevni foto safari u Nacionalnom parku Serengeti kako bismo vidjeli neke od velikih afričkih životinja. Obroci i noćenje u lodgeu.

6. dan - Ngorongoro Krater

Nakon doručka odlazak na safari u krater. Piknik ručak, a zatim poslijepodne slijedi posjet Masai selu (uz doplatu). Pri povratku uživanje u najboljem zalasku sunca na svijetu u ovom jedinstvenom krateru. Večera te noćenje u Ngorongoro Farm House lodgeu.

7. dan - NP Serengeti - Zanzibar

Nakon doručka transfer do zračne luke Seronera Airstrip. Polijetanje zrakoplova za otok Zanzibar u Indijskom oceanu, vjerojatno jednom od najljepših područja na svijetu. Po dolasku na taj otok suprotnosti osjetit ćete da ste promijenili ambijent. Na panoramskom putu prema jednom od najboljih resorta Zanzibara, Breezes Beach Club and Spa 5*, doživjet ćete mnoga iznenađenja. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Vrijeme za odmor i priprema za odlazak na večeru. Noćenje.

8 - 10. dan - Zanzibar

Boravak u hotelu na osnovi polupansiona. Zanzibar - magični otok gdje je spajanje arapske, afričke i europske kulture stvorilo tempo života, kulinarski stil i slikovitu tapiseriju arhitekture, nasljeđa, mita i magije koja se ne može naći nigdje na svijetu. Arhipelag koji se smjestio nasuprot obale Tanzanije, najbolje karakteriziraju brojne prekrasne pješčane plaže sa koraljnim grebenima i magija povijesnog Stone Towna. Na Zanzibaru nećete naći velike divlje životinje, a šumoviti predjeli otoka nastanjeni su majmunima, divljim svinjama, mungosima i malim antilopama. Swahili – svaka konverzacija na swahiliju započinje pozdravom. Prije nego pitate koliko nešto košta, uljudno je pozdraviti sa JAMBO!

11. dan - Zanzibar - Istanbul

Ranojutarnji transfer do zračne luke te polijetanje zrakoplova za Istanbul u 04.45 sata na liniji TK567 (Turkish Airlines). Dolazak u Istanbul predviđen je u 11.45 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 19 sati na liniji TK1055 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb u 19.20 sati.