Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Tajland i Kambodža - WONCA

Wonca Asia Pacific 2017

Cijena od:
-
Broj dana: 11
Tip putovanja: Putovanje avionom
polasci:
 
1
2
3
4

1. dan - ZAGREB - DOHA

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso dva sata prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije od strane pratitelja putovanja te prijava na let za Bangkok na liniji QR216 (Qatar Airways) u 18.20 sati. Dolazak u Dohu predviđen je u 01:35 sati po lokalnom vremenu.

2. dan - DOHA - BANGKOK

Nastavak leta za Bangkok na liniji QR836 u 03.05 sati. Noćni let. Predviđeni dolazak u zračnu luku Bangkok u 13.20 sati po lokalnom vremenu. Organizirani prijevoz do hotela. Prijava u hotel te slobodno poslijepodne za odmor. U večernjim satima odlazak na organiziranu večeru u jedan od roof top restorana (doplata). Povratak i noćenje u hotelu.

3. dan - BANGKOK

Doručak. Odlazak u organizirani razgled grada: obilazak hramova i velike kraljevske palače s raskošnom pozlatom i živopisnim kipovima i ukrasima. Palača je smještena na obali rijeke Chao Phraya, a u njoj se nalazi i poznati Hram smaragdnog Bude. Nakon toga, odlazak do Wat Pho hrama Ležećeg Bude, najstarijeg i najvećeg hrama u Bangkoku, ujedno i jednog od najstarijih medicinskih učilišta. Zatim plovidba klongovima (kanalima – ulicama) i posjet jednom od najatraktivnijih tajlandskih hramova Wat Arun hramu Zore. Ručak u lokalnom restoranu. Navečer predlažemo (uz doplatu) odlazak na Siam Niramit, večeru s folklornim spektaklom gdje ćete moći vidjeti tradicionalne folklorne plesove i pjesme iz različitih regija Tajlanda. Noćenje u hotelu.

4. dan - BANGKOK - PATTAYA

Doručak i odjava iz hotela. Nakon odjave iz hotela posjetit ćemo kuću Jima Thompsona, malu oazu unutar betonske džungle Bangkoka koju je izgradio poznati američki trgovac svilom. Kuće je prekrasan primjer tradicionalne tajlandske arhitekture i kombinacija je nekoliko različitih kuća i stilova sjevernog Tajlanda. Nastavak putovanja prema Pattayi te odlazak na ceremoniju otvorenja kongresa WONCA. Smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan - PATTAYA

Doručak. Slobodan dan za sudjelovanje na kongresu. Uz doplatu moguć je posjet otoku Koh Larn poznatome i kao „koraljni otok“. Brzim gliserima uputit ćemo se prema otoku poznatom po prekrasnim plažama i dvinim tirkiznim morem. Dan za opuštanje na plaži ili uživanje u aktivnostima na plaži. Tijekom izleta biti će poslužen i ručak na plaži. Povratak u Pattayu u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

6. dan - PATTAYA – BANGKOK – SIEM REAP

Doručak. Nakon odjave iz hotela slijedi transfer do zračne luke u Bangkoku. Prijava za let za Siem Reap. Po dolasku u Siem Reap potrebno je aplicirati za vizu za Cambodiu. Nakon rješavanja carinskih formalnosti slijedi vožnja do našeg hotela. Smjestit ćemo se u hotel i u poslijepodnevnim satima krenuti u razgled veličanstvenih ruševina starog Angkora. Danas ćemo razgledati Roulos grupu hramova. Mjesto nekad poznato kao Hariharalaya koje je 70 godina bilo centar velikog Kmerskog kraljevstva. Hram Leloi nalazio se u centru velikog rezervara vode i bio je posvećen bogu Šivi i kraljevskoj obitelji. Hram Bakong najveći je hram u toj grupi i također je bio posvećen Šivi. Povratak u hotel. Večera. Noćenje

7. dan - SIEM REAP

Nakon doručka odlazak na razgledavanje Južnih vrata Angkor Thom-a, poznatog i kao Velikog Angkora - utvrđenog kraljevskog grada koji je bio posljednji glavni grad Angkorskog carstva. Razgled veličanstvenog hrama Bayon, ukrašenog s 200 gigantskih likova misterioznih izraza lica zagonetnih osmijeha, kraljevske palače, predivno ukrašene terase kralja „gubavca“ i terase slonova. Slijedi razgled hrama Ta Prohm, izvanrednog spoja ljudske genijalnosti i ljepote prirode koji je poznat i iz filma „Tomb Raider“. Korijenje golemih stabala isprepleteno je s kamenim blokovima hrama. Pauza za ručak (uključen u cijenu). Nakon ručka razgled Angkor Wata, remek-djela kmerske arhitekture - jednog od najfascinantnijih i najvećih vjerskih spomenika na svijetu. Angkor Wat je najznačajniji simbol Kambodže i nalazi se na državnoj zastavi. Nakon razgleda slijedi povratak u hotel. Noćenje.

8. dan - SIEM REAP

Nakon doručka odlazak do 25 km udaljenog hrama Banteay Srei posvećenog hinduističkom bogu Shivi iz 11. stoljeća. Hram je većinom izgrađen od crvenog kamena. Potom, razgled hrama Banteay Samre. Ručak u lokalnom restoranu. U poslijepodnevnim satima slijedi obilazak plutajućeg sela udaljenog oko 10 km južno od Siem Reapa. Vožnja tradicionalnim drvenim brodićem po jezeru Tonle Sap, najvećem jezeru u Jugoistočnoj Aziji. Ovdje ćete moći vidjeti tipičan način života lokalnog stanovništva. Večera. Noćenje.

9. dan - SIEM REAP – PHNOM PENH

Nakon doručka i odjave iz hotela uputit ćemo se prema zračnoj luci kako bi se prijavili za let za Phnom Penh. Po dolasku u Phnom Penh slijedi razgled grada: Kraljevska palača, Srebrna pagoda te Wat Phnom, najsvetiji hram u Kambodži, glavna tržnica. Posjet Narodnom muzeju u kojem je izložena zbirka umjetničkih predmeta koji ilustriraju povijest Kmera. Večera u lokalnom restoranu.

10. dan - PHNOM PENH

Nakon doručka slijedi odlazak u Muzej genocida Tuol Sleng, u kojem ćete moći upoznati tamnu stranu Kambodžanske povijesti. U poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke te prijava na let kompanije Qatar Airways (QR 971) za Dohu u 16:55h (s tehničkim zaustavljanjem u Ho Chi Minh City-u). Dolazak u Dohu u 23.50 sati prema lokalnom vremenu.

11. dan - DOHA - ZAGREB

Nastavak leta za Zagreb (QR 215) u 01.20 sati. Dolazak u Zagreb u 05.30 sati prema lokalnom vremenu.