Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hrSicilija

posebnim zrakoplovom iz Zagreba

Cijena od:
-
Broj dana: 4
Tip putovanja: Putovanje avionom
polasci:
 
Sicilija
Sicilija
Sicilija

1. dan - ZAGREB – CATANIA – SIRACUSA – CATANIA

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polaska. Direktan let posebnim zrakoplovom za Cataniju u 08.00 sati. Nakon slijetanja u 09.45 sati, slijedi vožnja do Siracuse, nekadašnje najvažnije grčke kolonije na Siciliji. Posjet arheološkom nalazištu: grčki teatar, rimski amfiteatar, Dionizijevo uho, zatim odlazak do otočića Ortigia - šetnja slikovitim ulicama do katedrale koja predstavlja jedinstven primjer arhitekture - spoj grčkog hrama božice Atene i barokne crkve. Povijesna jezgra grada se nalazi na popisu UNESCO baštine. Uživajte u šetnji gradom kojeg je Ciceron opisao kao „od svih, najveći i najljepši grčki grad“ . Nastavak vožnje do obližnje Catanije, smještaj u hotel. Preporučujemo odlazak u večernju šetnju uz „lungomare“ te čašu talijanskog vina, uživajući u raskošnom blagdanskom ozračju glavnog trga i obližnjih avenija Via Etnea i Via Crociferi. Noćenje.

2. dan - CATANIA – TAORMINA – CEFALU – PALERMO

Doručak. Odjava iz hotela, vožnje do slikovite Taormine, jednog od najljepših gradića Italije, izgrađenog na brdu Monte Tauro s kojeg se pruža fantastičan pogled na okolicu. Posjet grčko-rimskom teatru s nezaboravnim pogledom na Etnu ( doplata za ulaznice). Nastavak vožnje do slikovitog gradića Cefalu na Tirenskoj obali, s brojnim arheološkim lokalitetima na kojima se vidi utjecaj grčke, rimske, bizantske i islamske kulture. Slobodno vrijeme za šetnju i „espresso“ u nekom od kafića na trgu ispred veličanstvene normanske katedrale iz 12. stoljeća. Nastavak vožnje do Palerma. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan - PALERMO – MONREALE – PALERMO

Doručak. Odlazak na razgled grada: arapsko-normanska katedrala, Kraljevska Palača - bivša arapska tvrđava koja je pretvorena od strane normanskih vladara u jednu od najimpresivnijih vladarskih palača u Europi, prekrasna Cappella Palatina, maestralni Teatro Massimo, Quattro Canti - srce staroga Palerma, crkva Martorana i Piazza del Comune s fontanom “srama” (“della vergogna”). Vožnja do gradića Monreale, 7 km udaljenog od Palerma, poznatog po benediktinskom samostanu i prekrasnoj katedrali iz 12. stoljeća, ukrašenoj serijom zlatnih mozaika koji su remek-djelo bizantske umjetnosti. Poslijepodne slobodno vrijeme. Predlažemo doček Nove godine na glavnom gradskom trgu Politeama uz vatromet i glazbu ili u nekom od lokalnih restorana. Noćenje.

4. dan - PALERMO – ETNA – CATANIA – ZAGREB

Doručak. Vožnja do Etne - najvišeg aktivnog vulkana u Europi. Cesta nas vodi crnim krajolikom kojim je nekada prolazila užarena lava. Na 100 m nadmorske visine prestaje vegetacija, te su prema vrhu vulkana samo ostaci lave i pepela. Izlet se odvija u skladu s vremenskim prilikama. Ako su povoljne autobus će doći do 1800 m/nmv do kratera Silvestri, ili će voziti naseljima u podnožju. Nastavak vožnje do zračne luke, prijava na direktan let posebnim zrakoplovom iz Catanie u 18.00 sati s dolaskom u Zagreb u 19.50 sati.