Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hrSardinija ljetna tura

posebnim zrakoplovom Croatia Airlines

Cijena od:
-
Broj dana: 9
Tip putovanja: Putovanje avionom
polasci:
 

1. dan - SPLIT - ALGHERO

Sastanak putnika u Zračnoj luci Split 90 min. prije polaska. Prijava na let posebnim zrakoplovom Croatia Airlines OU 9380 za Alghero u 23.30 sati. Nakon slijetanja u 00.55 sati, transfer do hotela, smještaj u sobe. Noćenje.

2. dan - ALGHERO

Doručak. Prijepodne šetnja gradom kojeg zovu „Mala Barcelona“, stanovnici govore katalonski, a natpisi na ulicama i jelovnicima su dvojezični. Povijesni dio grada okružen je zidinama s tornjevima iz doba španjolske vladavine, labirint živopisnih ulica pruža se do glavnog trga, crkva Santa Maria iz 16. st., Carmelo iz 17. st., renesansni San Michele. Poslijepodne odlazak na izlet brodom do spektakularnih Neptunovih spilja, prirodni fenomen. Večera. Noćenje.

3. dan - ALGHERO

Doručak. Slobodno vrijeme za odmor, kupanje na nekoj od plaža „Koraljne rivijere“: od samog centra pruža se plaža Lido di San Giovanni te dalje pješčane dine Maria Pia, s druge strane je plaža Le Bombarde s kristalno čistim morem i prozirnim pješčanim dnom, zaljev Porto Conte - zaštićena oaza s mirnim morem i plažom od „zlatnog pijeska“. Noćenje.

4. dan - ALGHERO – ORISTANO – CAGLIARI

Doručak. Odjava iz hotela, vožnja do Oristana, najznačajnijeg grada zapadne Sardinije, kojeg su u 11. St. osnovali stanovnici obližnjeg Tharossa za obranu od napada gusara. Panoramski razgled: crkva Sv. Chiare, Torre di San Cristoforo, katedrala s osmerokutnim zvonikom. Nastavak vožnje do Cagliarija, glavnog grada Sardinije, u Zaljevu Anđela, grad se prostire se na sedam brežuljaka. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

5. dan - CAGLIARI – NORA - CAGLIARI

Doručak. Odlazak na razgled grada: povijesna četvrt Castello, utvrda San Remy,veliki „bastion“ s pogledom na staru luku iz 13 st.,katedrala, Torre dell' Elefante, Rimski amfitetar iz 2 st. Poslijepodne izlet u obližnju Noru, u 3 st. glavni grad rimske provincije, posjet arheološkom lokalitetu na prekrasnoj lokaciji uz samu obalu. Mogućnost kupanja u kristalno čistom moru uz nalazište. Povratak u Cagliari. Noćenje.

6. dan - CAGLIARI – BARUMINI – OLBIA

Doručak. Odjava iz hotela, vožnja do arheloškog nalazišta Barumini, na Unesco listi svjetske baštine, s megalitskim pretpovijesnim strukturama Nuraghe , jedinstvenima u svijetu. Očuvane kamene utvrde s tornjevima iz 15 st.p.n.e svjedoče o pretpovijesnom životu i načinu gradnje.Nakon razgleda, vožnja do grada Olbia, smještaj u hotel u okolici. Večera. Noćenje.

7. dan - OLBIA – SMARAGDNA OBALA SARDINIJE -OLBIA

Doručak. Odlazak na izlet do Costa Smeralde – „Smaragdne obale“, najpoznatijeg dijela talijanske obale, najluksuznijig ljetovališta na Sredozemlju, omiljenoj destinaciji bogatih i slavnih:prekrasne pješčane plaže, kristalno čisto more, bujna mediteranska vegetacija, skrovite uvale, zaljevi i slikovita mjesta krase ovu 55 kilometara dugu obalu s lukama s privatnim jahtama bogatih i slavnih. Posjet Porto Cervu, uređenom kao mediteransko selo. Slobodno vrijeme za šetnju. Povratak u hotel. Noćenje.

8. dan - OLBIA - SASSARI

Doručak.Prijepodne slobodno vrijeme za odmor, šetnju. Poslijepodne vožnja do drugog najvećeg grada na Sardiniji - Sassari. Smještaj u hotel. Odlazak u šetnju gradom: katedrala, crkva Santa Maria di Betlem, fontana Rosello, Palazzo Ducale... Večera. Noćenje.

9. dan - SASSARI - ALGHERO-SPLIT

Transfer autobusom do zračne luke, prijava na direktan let Croatia Airlines OU 9381 s polaskom iz Alghera u 04.20 sati, s dolaskom u Split u 05.40 sati.