Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hrRusija

Sankt Peterburg i Moskva

Cijena od:
-
Broj dana: 8
Tip putovanja: Putovanje avionom
polasci:
 

1. dan - Zagreb - Moskva - Sankt Peterburg

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let za Moskvu u 13.20 na liniji SU2041 (Aeroflot) s dolaskom u 17.10 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih formalnosti, transfer na domaći let za Sankt Peterburg, polijetanje zrakoplova na liniji SU028 (Aeroflot) u 19.45 sati. Po dolasku u Sankt Peterburg u 21.10 sati, transfer do hotela. Smještaj. Noćenje.

2. dan - Sankt Peterburg

Doručak. Odlazak na razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: Nevski prospekt, Kazanska saborna crkva, Palača Stroganov, Zimski dvorac, Admiralitet, Isakijevska saborna crkva, spomenik Petru I Velikom, Petropavlovska utvrda, Petropavlovska saborna crkva s najvišim zvonikom na svijetu i zlatnom spiralom visokom 123 m., grobovi Romanovih od vremena Petra I Velikog. Poslijepodne slobodno vrijeme za šetnju ili shopping ili vožnju brodom po Nevi, Fontanki i kanalima na kojima je grad sagrađen. U večernjim satima mogućnost odlaska na baletnu predstavu u Mariinsky ili Mikhailovsky teatar. Noćenje.

3. dan - Sankt Peterburg - Peterhof - Sankt Peterburg

Doručak. Odlazak do Državnog muzeja Ermitaž, razgled jedne od najznamenitijih svjetskih zbirki umjetnina u kompleksu Zimskog Dvorca, nekadašnjeg doma carske obitelji od 1732. do 1917. g., kada su ga zauzeli boljševici. Kolekcija sadrži djela Leonarda, Rembrandta, Rafaela, Renoira, Moneta, Canove i drugih poznatih umjetnika. Dvorski trg, Aleksandrov stup, zdanje Generalštaba. Nakon razgleda odlazak na izlet u „Peterhof“ ljetni dvorac Petra I Velikog, razgled dvorca i prekrasnih vrtova sa skulpturama i vodoskocima, odakle se pruža pogled na cijeli zaljev. (Park sa fontanama je u kompletnoj funkciji službeno od svibnja). Nakon razgleda povratak u hotel. Noćenje.

4. dan - Sankt Peterburg - Pushkin - Sankt Peterburg

Nakon doručka, odlazak na izlet u Pushkin, udaljen cca. 25 km. Nekada se zvao Carsko selo, a nakon revolucije i Dječje selo. Posjet Palači Ekaterine Velike, koja je jedno vrijeme bila carska rezidencija zajedno s Palačom Aleksandra I. Veliki park prepun je paviljona, mostova, fontana, kanala i jezera. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan - Sakt Peterburg - Moskva

Nakon ranog doručka transfer do zračne luke i polijetanje zrakoplova Aeroflota (SU011) za Moskvu u 10.40 sati. Po dolasku u 11.55 sati, doček lokalnog agenta i odlazak do Crvenog trga: Povijesni centar Moskve, Kremlj i njegove katedrale, samostani, utvrde i palače, demonstriraju jedinstvenu kulturu i umjetnost kasnog srednjeg vijeka Rusije, a grad je prepun različitosti i miješanja arhitektonskih stilova. Odlazak na Vrapče brdo, Park Gorky, Katedralu Krista spasitelja. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan - Moskva

Nakon doručka odlazak na razgled do Kremlja u samom centru grada, s njegovim monumentalnim zidovima i kulama, katedralama i palačama iznad rijeke, Carskim topom, Carskim zvonom (najveće na svijetu), Zvonikom Ivana Velikog, 3 katedrale (Blagoveschensky, Arhangelsky, Voznesensky - predviđen obilazak jedne od tri katedrale), Crkvom 12 Apostola. Odlazak na razgledavanje moskovskog metroa - neobičnu turu, tijekom koje ćete posjetiti najljepše metro stanice, koje su projektirane kao dvorci i palače plemića. Bit ćete očarani ljepotom i različitošću mramora, mozaika i lustera. Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan - Moskva

Doručak, slobodno za vlastito otkrivanje grada. Uz doplatu, mogućnost fakultativnog razgleda. Galerija Tretyakov (2,5 sata), Novodevichyy samostan i groblje (1,5 sata), Muzej domovinskog rata (1,5 sata). Navedno vrijeme je za trajanje razgleda lokaliteta iznutra, cijena javnog prijevoza od/do lokaliteta nije u cijeni. Noćenje.

8. dan - Moskva - Zagreb

Doručak i transfer do zračne luke. Polijetanje zrakoplova Aeroflota (SU2040) za Zagreb u 10.20 sati . Dolazak u Zagreb u 12.25 sati prema lokalnom vremenu.