Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hrPrag iz Splita

Cijena od:
-
Broj dana: 4
Tip putovanja: Putovanje autobusom
polasci:
 
Prag
Prag
Prag
Prag

1. dan - SPLIT - PRAG

Polazak autobusa u 18.00 sati s autobusne stanice Sukoišan. Noćna vožnja kroz Sloveniju, Austriju do Češke.

2. dan - PRAG

Po dolasku u Prag, razgled grada autobusom i pješice u pratnji lokalnog vodiča: panoramska vožnja gradom do Hradčana, samostana Strahov, Loreta zatim slijedi šetnja Praškim dvorcem i obilazak: stara Kraljevska palača, katedrala Sv. Vita, romanička bazilike sv. Jurja. Nastavak pješice do Male strane, barokne četvrti s pitoresknim kućama, koja se nalazi u podnožju dvorca, … pauza za odmor i osvježenje. Nastavak šetnje prekrasnim starim Karlovim mostom, ujedno i najpoznatijom gradskom znamenitosti do Vaclavskih namesti. Povratak u hotel javnim prijevozom. U večernjim satima preporučamo odlazak na dvosatnu vožnju brodom po Vltavi, uz večeru, uživajući u predivnom pogledu na monumentalne građevine „Zlatnog grada“. Noćenje.

3. dan - PRAG

Doručak. Dan započinjemo obilaskom četvrti Josefov koja je prije bila poznata kao židovski geto. Danas ćete ovdje pronaći mnoštvo antiknih dućana, urara i suvenirnica. Šetnju nastavljamo do najstarijeg i najznačajnijeg trga u povijesnoj jezgri Praga, Staromestské námestí, s crkvom sv. Nikole, Starogradskom vijećnicom i znamenitim Astronomskim satom, najposjećenijoj atrakciji u gradu za koju se veže mnoštvo legendi i tajni. Najbolji način za doživjeti Stari grad je nesmetano lutajući njegovim uličicama i istražujući mnoge dućane koji su se ovdje smjestili. Nemojte zaobići niti Václavské namestí s Nacionalnim muzejem, najstarijim i najvećim češkim muzejom, Praškom državnom operom … iznimno živo mjesto, koje obiluje restoranima, trgovinama, kafićima. Poslijepodne slobodno vrijeme za samostalno uživanje u prekrasnom gradu, ručak u nekoj od povijesnih pivnica… Predlažemo odlazak panoramskom uspinjačom na brdo Petrin, oazu zelenila, ružičnjaka, i mnoštvo interesantnih sadržaja kao što je Promatrački toranj ili imitacija Eiffelovog tornja s kojeg se pruža najljepši pogled na Prag, Labirint zrcala itd. Noćenje.

4. dan - PRAG - ČEŠKI KRUMLOV - SPLIT

Rani doručak te odjava iz hotela. Na povratku ćemo posjetiti Češki Krumlov, prekrasan srednjovjekovni gradić pod zaštitom UNESCO-a, okružen rijekom. Po dolasku slijedi šetnja do dvorca i gradskim središtem koje je u potpunosti onakvo kakvo je bilo u srednjem vijeku. Nakon razgleda i kraćeg slobodnog vremena nastavak vožnje prema Splitu. Ručak u jednom od restorana na putu do Splita. Dolazak u Split planiran u kasnim večernjim satima.