Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hrPrag avionom

4 dana

Cijena od:
-
Broj dana: 4
Tip putovanja: Putovanje avionom
polasci:
 
Prag
Prag
Prag
Prag

1. dan - ZAGREB - PRAG

Sastanak putnika u Zračnoj luci u Zagrebu 90 minuta prije polaska. Prijava na direktan let Croatia Airlines OU 320 u 8.30 sati, s dolaskom u Prag u 9.50 sati. Transfer do hotela ,kratko zadržavanje da se ostavi prtljaga. Odlazak na razgled povijesnog dijela grada u pratnji lokalnog vodiča: panoramska vožnja gradom do Hradčana, zatim slijedi šetnja Praškim dvorcem i obilazak: stara Kraljevske palača, Katedrala Sv. Vita, romanička Bazilike sv. Jurja. Nastavak pješice do Male strane, barokne četvrti s pitoresknim kućama, koja se nalazi u podnožju dvorca, pauza za odmor i osvježenje. Nastavak šetnje prekrasnim starim Karlovim mostom do Vaclavskih namesti. Povratak u hotel javnim prijevozom.Smještaj u sobe, odmor. Sastanak s vodičem, odlazak javnim prijevozom na večeru u tradicionalnu češku pivnicu (doplata). Nakon večere, kraća šetnja gradom kako bi otkrili zašto Prag zovu „romantično bajkoviti grad“ , u večernjim satima je obasjan svjetlima koja daju jednu posebnu čaroliju. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan - PRAG

Doručak. Odlazak javnim prijevozom do grada, program u dogovoru s vodičem, razgled dijela Hradčana :samostan Strahov, Loreta., nastavak Malom stranom slikovitom Nerudinom ulicom, pored crkve Sv. Nikole do glavnog trga Male strane. Nastavak šetnje do Crkve Naše Gospe Pobjednice (u kojoj se nalazi Sveto Dijete Praga), Lennonov zid, otok Kampa, Staro mesto… Poslijepodne slobodno vrijeme za samostalno uživanje u prekrasnom gradu, ručak u nekoj od povijesnih pivnica… Predlažemo odlazak panoramskom uspinjačom na brdo Petrin, oazu zelenila, ružičnjaka, i mnoštvo interesantnih sadržaja kao što je Promatrački toranj, ili imitacija Eiffelovog tornja s kojeg se pruža najljepši pogled na Prag, Labirint zrcala itd. Za večernje sate preporučujemo večeru i vožnju brodom po Vltavi, ispod najpoznatijih praških mostova s pogledom na monumentalne spomenike uz rijeku (doplata).Noćenje.

3. dan - PRAG (FAKULTATIVNI IZLET "KUTNA HORA")-PRAG

Doručak. Preporučamo prijavu na poludnevni fakultativni izlet "Kutna Hora": vožnja cca 1 sat do mjesta Sedlec s jedinstvenom „crkvom od kostiju“, kratki posjet te nastavak do gradića Kutná Hora pod UNESCO zaštitom, poznatom po rudnicima srebra iz srednjeg vijeka radi kojih je postao najvažniji grad u kraljevstvu nakon Praga. Posjet crkvi sv. Barbare , kraljevskoj riznici gdje su se nekada proizvodile kovanice "Thaler" od kojih je nastala izvedenica "dolar". Povratak u Prag.Poslijepodne slobodno vrijeme za istraživanje grada,shopping. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan - PRAG - ZAGREB

Doručak. Transfer autobusom do zračne luke. Prijava na direktan let za Zagreb OU 321 u 10.40 sati, s dolaskom u 12.00 sati.