Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hrPrag

Nova godina, 4 dana, autobusom iz Zagreba

Cijena od:
-
Broj dana: 4
Tip putovanja: Putovanje autobusom
polasci:
 
prag

1. dan - 29.12.2017.: ZAGREB - BRNO - PRAG

Polazak autobusa u 5.30 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb (peron 502 - 506). Vožnja kroz Sloveniju, Austriju i Češku do Brna. Po dolasku kraći razgled grada; Crkva Sv. Tomaša, Trg Slobode, Stara gradska vijećnica koja je jedan od simbola grada, Zeleni trg s neobičnom Parnasovom fontanom, Kapucinski samostan i veličanstvena neogotička Katedrala Sv. Petra i Pavla. Kraće slobodno vrijeme za ručak te nastavak putovanja do Praga s dolaskom u večernjim satima. Smještaj u hotel. Odlazak javnim prijevozom do središta grada s turističkim pratiteljem. Romantična šetnja povijesnim središtem grada. Predlažemo odlazak na večeru u jednu od tradicionalnih praških pivnica (doplata). Povratak u hotel i noćenje.

2. dan - 30.12.2017.: PRAG

Doručak. Odlazak na razgled povijesnog dijela Zlatnog grada u pratnji lokalnog vodiča: Samostan Strahov, Loreta, Hradčani, Katedrala Sv. Vita, Praški dvorac, Mala Strana, Karlov most, Staro mesto, Vaclavske namesti. Popodne slobodno za vlastite programe. Preporučamo romantičnu vožnju Vltavom uz večeru na brodu (doplata). Ovisno o terminu vožnje brodom (prije ili nakon) šetnja starom Židovskom četvrti, pored sinagoga i starog židovskog groblja. Noćenje u hotelu

*Zlatna ulica se za vrijeme razgleda ne posjećuje jer se ulaz posebno naplaćuje te se može posjetiti u slobodno vrijeme.

3. dan - 31.12.2017.: PRAG-KUTNA HORA-PRAG (fakultativni izlet)

Nakon doručka predlažemo zajednički odlazak na poludnevni izlet u Kutnu Horu, srednjovjekovni gradić pod zaštitom UNESCO-a, koji se nalazi 80 km od Praga. Po dolasku razgled slavne Kosturnice koja sadrži kosti između 40.000 do 70.000 pokojnika, od kojih su mnoge kosti dijelom dekoracija i namještaja kapele. Nastavak razgleda povijesnog središta grada, Crkve Svete Barbare, najljepše gotičke crkve u Češkoj, Crkve sv. Jakova, Isusovačko učilište, Hradek - stara gotička utvrda s jedinstvenim srednjovjekovnim rudnikom srebra. Kraće slobodno vrijeme i povratak do hotela u Pragu. Za stranke koje ostaju u Pragu slobodan dan za vlastito otkrivanje grada, šetnju njegovim ulicama, posjet brojnim trgovinama ili čuvenim pivnicama, shopping u brojnim trgovinama. Svakako probajte knedličke i izvrsno pivo! Poslijepodne priprema za doček Nove godine. Preporučamo odlazak na proslavu najluđe noći u centar grada. Noćenje u hotelu

4. dan - 1.1.2018.: PRAG - ČEŠKI KRUMLOV - ZAGREB

Kasniji doručak i odjava iz hotela. Na povratku ćemo posjetiti Češki Krumlov, prekrasni srednjovjekovni grad pod zaštitom UNESCO-a okružen rijekom. Po dolasku slijedi šetnja do dvorca i gradskim središtem koje je u potpunosti onakvo kakvo je bilo u srednjem vijeku. Nakon razgleda grada i kraćeg slobodnog vremena, nastavak vožnje prema Zagrebu. Dolazak se očekuje u kasnim večernjim satima.