Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hrPortugalska tura

6 dana, zrakoplovom iz Zagreba

Cijena od:
-
Broj dana: 6
Tip putovanja: Putovanje avionom
polasci:
 
cabo
Belem
Obidos
Cabo Da Roca

1. dan - ZAGREB - LISABON

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija najkasnije 120 minuta prije leta. Polazak za Lisabon letom OU700 u 7.50 sati s dolaskom u Lisabon u 10.10 sati. Po dolasku u Lisabon odlazak autobusom do četvrti Belem u kojoj se posebno ističu crkva i samostan sv. Jeronima, Belemska kula, i spomenik pomorskim otkrićima. Nakon razgleda kraće slobodno vrijeme za degustaciju poznatog lisabonskog kolača "pasteis de nata". Odlazak do hotela i smještaj. Nakon kraćeg odmora nastavljamo razgled grada pješice i javnim prijevozom koji započinjemo s četvrti Alfama, najstarijom u gradu. Šetnja uz vidikovac Santa Luzia, odakle se pruža nezaboravan pogled na panoramu Lisabona i njegovih 7 brežuljaka, do dvorca Sao Jorgea i katedrale Sa. Put nas dalje vodi najpoznatijim lisabonskim ulicama i trgovima: Avenida da Liberdade, Praça dos Restauradores, Rossio, Rua Augusta, Praça do Comércio i četvrtima Baixa i Bairro Alto... Povratak do hotela i noćenje.

2. dan - LISABON (fakultativni izlet SINTRA)

Doručak. Preporučamo odlazak na poludnevni izlet okolicom Lisabona (doplata). Posjet Sintri, grada pod zaštitom UNESCO-a, s osebujnom palačom. Nastavak putovanja do najzapadnije točke Europe, Cabo da Roce. Na povratku ćemo stati u Cascaisu, nekadašnjem ribarskom selu, pa ljetnikovcu europskih kraljevskih obitelji, a danas poznatom ljetovalištu i kockarnici. Po povratku u Lisabon,
u poslijepodnevnim satima, predlažemo odlazak do Parka Nacija, mjesta održavanja EXPO-a 1998. godine, koje je sada pretvoreno u park prepun atrakcija od kojih svakako predlažemo posjet Oceanariju, drugom po veličini na svijetu, s više od 10.000 biljnih i životinjskih vrsta. Navečer predlažemo odlazak na večeru uz Fado program (doplata). Noćenje u hotelu.

3. dan - LISABON - FATIMA - PORTO

Nakon doručka odjava iz hotela i polazak prema Portu, drugom najvećem portugalskom gradu. Na putu ćemo prvo posjetiti Fatimu. Obilzaka čuvenog svetišta Gospe Fatimske, posjet Bazilici i Kapeli ukazanja. Nastavak putovanja do Porta. Po dolasku, smještaj u hotel i kraći odmor. Odlazak na razgled grada koji je 1996. god. proglašen dijelom svjetske baštine: Casa da Musica, ckva sv. Franciska, kolodvor Sao Bento, Trg Ribeira, zgrada Burze, most Dom Lui… Slijedi posjet jednom od poznatih vinskih podruma u Villa Nova de Gaii. Večer slobodna za vlastite programe. Noćenje u hotelu.

4. dan - PORTO (fakultativni izlet GUIMARAES / BRAGA) - PORTO

Nakon doručka predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet sjeverom Portugala. Prvo ćemo posjetiti Guimaraes, mjesto odakle je potekla želja Portugalaca za vlastitom državom nakon pobjede u bitci Sao Mamede. Razgled prekrasnog malog gradića čiji je centar dio UNESCO-ve baštine: dvorac, palača Braganza, trg Oliviera, trg Toural, crkva Naše Gospe od Utjehe… Nastavak putovanja do Brage, glavnog grada istoimene regije, sveučilišni centar dubokih kršćanskih korijena. Razgled grada: Se, Nadbiskupska palača, rua do Souto, Arco da Puorta Nova, svetište Bom Jesus do Monte (uspon u vlastitom aranžmanu)… Povratak u Porto u poslijepodnevnim satima. Putnici koji ostaju u Portu sigurno se neće razočarati ovim opojnim gradom na obalama rijeke Douro. Večer slobodna za vlastite programe. Noćenje u hotelu.

5. dan - PORTO - COIMBRA - BATALHA - OBIDOS - LISABON

Doručak. Odjava iz hotela i polazak prema Lisabonu. Na putu prvo ćemo zastati u Coimbri, stare prijestolnice Portugalan s jednim od prvih sveučilišta u svijetu. Razgled grada: samostan, katedrala, sveučilište… Putovanje nas dalje vodi do Batalhe. Posjet osebujnom, nikad dovršenom gotičkom samostanu posvećenom velikoj pobjedi Portugalaca nad Španjolskom vojskom i crkvi Santa Maria da Vitoria. Nastavljamo do Obidosa, malog sela okruženog monumentalnim zidinama sa srednjovjekovnom tvrđavom. Po dolasku u Lisabon, u kasnim poslijepodnevnim satima, prijava u hotel. Večer slobodna za vlastite programe. Noćenje u hotelu.

6. dan - LISABON - ZAGREB

Nakon doručka odjava iz hotela i transfer za zračnu luku. Polazak za Zagreb letom OU 701 u 11.00 sati s dolaskom u Zagreb u 15.10 sati.