Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr

Oman

Neotkriveni dragulj Bliskog istoka, 8 dana / 6 noćenja

Cijena od:
13.490 kn
Broj dana: 8
Tip putovanja: Putovanje avionom
polasci: 14.05.2017 , 30.09.2017 , 24.11.2017
 
oman
nizwa
nizwasouq
sultansands

1. dan - Zagreb - Doha - Muscat

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska s pratiteljem putovanja. Prijava na let i polijetanje zrakoplova iz na liniji QR216 (Qatar Airways) u 10.40 sati. Dolazak u Dohu u 17 sati. Nastavak putovanja na liniji QR1136 (Qatar Airways) u 19.30 sati. Dolazak u Muscat u 22.10 sati. Nakon carinskih formalnosti doček lokalnog agenta i prijevoz do hotela Beach Bay u trajanju od cca. sat vremena. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan - Muscat

Doručak. Slijedi odlazak na razgled Muscata. Zaustavljanje kod Qaboos Grand Mosque, glavne i najvažnije džamije u Sultanatu Oman. Nastavak vožnje prema rezidencijalnoj četvrti uz zaustavljanje kod Royal Opere. Odlazak u muzej Mamac Al Baranda, zatim na Muttrah, lokalnu tržnicu s ribom i povrćem sve do souka, tržnice s trgovinama ukrasa, minijatura i predmeta iz osmanske umjetnosti. Može se pronaći fini srebrni nakit, kao i ostale razne rukotvorine. Odlazak do muzeja Bait Al Zubair te prema Al Alam palači gdje je predviđeno zaustavljanje radi fotografiranja. Vožnja kroz tipično omansko ribarsko selo. Večera u restoranu „Turkish House“ (uz doplatu). Povratak u hotel i noćenje.

3. dan - Muscat - Nizwa - Bahla - Jabreen - Muscat

Rani doručak i odlazak na cjelodnevni izlet u Nizwu - rodno mjesto Islama i Sultanata Oman. Čuvena Okrugla utvrda koju je sagradio 1650. godine Ya'rubi Imam drugi, Sultan in Saif Al Ya'rubi. Najposjećeniji je spomenik u Omanu i impozantni je primjerak omanske arhitekture. Ovaj grad je tipičan primjer nepromijenjenog seoskog života izvan Muscata. Ručak u restoranu hotela Falaj Daris. Nakon ručka odlazak prema Bahli, omanskom središtu keramike. Posjetit ćemo dvorac Jabreen koji datira iz 1670. godine. Na povratku prema Muscatu zaustavljanje u selu Birkat Al Mouz, gdje je predviđen kratki predah uz osvježenje. Dolazak u Muscat u 18 sati. Večera u libanonskom restoranu „Mays Al Reem“ (uz doplatu). Noćenje u Muscatu.

4. dan - Muscat - Ibra - Sharqiya Sands - Wadi Bani Khalid - Muscat

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet Toyota Land Cruiserima (po 4 osobe u vozilu). Prvo zaustavljanje za foto stop je u Fanji. Nastavak prema Ibri gdje se tradicija poljodjelstva još uvijek nastavlja. Tu ćemo vidjeti plantaže povrća, banana i manga te datulja koje su simbol bogatog i prosperitetnog Omana. Zatim vožnja prema Bidiyah, gdje je predviđena pauza za ručak (uz doplatu). Nakon ručka počinje pustinjska avantura kroz Sharqiya dine koje lokalno nazivaju Wahiba dine ili Ramlat al-Wahiba. U poslijepodnevnim satima povratak u Muscat. Večera u indijskom restoranu „Mumtaz Mahal“ (uz doplatu). Noćenje u hotelu u Muscatu.

5. dan - Muscat - Jabal Al Akhdar - Muscat

Doručak u hotelu. Odlazak prema Jabal Al Akhdar (Zelena planina). Vožnja terenskim vozilima za Birkat Al Mouz. Proći ćemo pored utvrde koja je čuvala ulaz u Jaball Akhdar i nastaviti put prema impresivnoj planini Jabal Al Akhdar, najvišem vrhu Sultanata. Ovdje se mogu vidjeti plantaže šipka, marelica, breskvi, trešanja, oraha. Uz ovu granu, ovdje se uzgaja i ekološki važna biljka, Adenium obesum, pustinjska ruža čije slatko mirisne cvjetove koriste za izradu ružine vodice. Ručak je organiziran u lokalnom restoranu (uz doplatu). Poslije ručka slobodno za šetnju selom nakon koje je organiziran povratak u Muscat. Večera u omanskom lokalnom restoranu (uz doplatu). Noćenje u hotelu.

6. dan - Muscat - Quriyat - Wadi Tiwi - Sur - Ras Al Hadd

Doručak. Odjava iz hotela i vožnja prema Quriyatu. Zaustavljanje na farmi gdje se uzgajaju banane i mango. Tamo ćete ujedno i ručati svježe spravljeni obrok koji su pripremili domaćini (uz doplatu). Nastavak putovanja prema Wadi Tiwi, zaustavljanje u Suru te dolazak u Ras Al Hadd. Smještaj u hotel na plaži. Večera je organizirana u hotelu (uključeno u cijenu). Nakon večere odlazak do plaže kornjača, Turtles Beach, gdje ćemo ukoliko bude sreće, vidjeti kako kornjače nose jaja ili bebe kornjača koje prvi put ulaze u ocean. Spremite se za dugu noć s obzirom na to da čekanje na ovakve prizore može potrajati. Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan - Ras Al Hadd - Muscat - Doha

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme do organiziranog prijevoza prema Muscatu. Usputno zaustavljanje na ručku u lokalnom restoranu (uz doplatu). Po dolasku u Muscat, prijava na let QR1137 (Qatar Airways) u 23.20 sati. Dolazak u Dohu u 23.59 sati.

8. dan - Doha - Zagreb

Nastavak putovanja na linij QR1137 (Qatar Airways) u 1.35 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 6.30 sati.