Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hrNorveški fjordovi

5 dana, zrakoplovom iz Zagreba - Veličanstvena ljepota fjordova i prijestolnica Oslo

Cijena od:
-
Broj dana: 5
Tip putovanja: Putovanje avionom
polasci:
 
Fjordovi
Bergen
Fjordovi
Oslo

1. dan - ZAGREB - OSLO - HONEFOSS

Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva i pol sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava za let u Oslo u 15:25 sati na liniji OU 488 (Croatia Airlines). Predviđeno vrijeme slijetanja u zračnu luku Oslo u 18:00 sati, a potom slijedi transfer do hotela u Honefossu, udaljenom oko 50 kilometara. Smještaj u hotel. Predlažemo odlazak u šetnju gradom s pratiteljem putovanja. Noćenje.

2. dan - HONEFOSS - HARDANGERVIDDA - HARDANGERFJORD - BERGEN

Doručak i odjava iz hotela. Nastavak putovanja do Hardangerfjorda, poznatog po blagoj klimi, pitomim mjestašcima i nasadima voća. Vožnja kroz prelijepe nordijske pejzaže do fascinantne visoravni Hardangervidda, mjestu izuzetnih prirodnih ljepota s mjesečevim krajolikom i brojnim jezerima te uz čuveni slap Voringfoss koji se spušta 182 metara u dubinukao i kod Hardangersvidda centra za posjetitelje pored Ovre Eidfjorda gdje će te imati kraće slobodno vrijeme za obilazak (preporučamo - plaća se ulaznica na licu mjesta75 NOK). Put nas dalje vodi na drugu stranu Hardangerfjorda gdje ćemo obići i veliki slap Steinsdalsfossen pored Norheimsunda. Ako vrijeme dopusti možete čak pokušati i proći ispod samog slapa na vlastitu odgovornost. .Nastavak putovanja do hotela.. Po dolasku, u večernjim satima, smještaj u hotel. Noćenje

3. dan - BERGEN

Nakon doručka razgled Bergena, jednog od najljepših većih skandinavskih gradova i drugog grada po veličini u Norveškoj: očuvane drvene kuće iz doba Hanse - luka Bryggen - utvrda Bergenhus - crkva sv. Marije - slikovita riblja tržnica koja će vam dočarati sve bogatstvo ribljih specijaliteta Skandinavije. Bergen je stoljećima bio središte trgovine s dalekim sjeverom i njegova povijesna jezgra je pod zaštitom UNESCO-a. Posjet znamenitog Troldhaugna, doma skladatelja Edvarda Griega. Moguć odlazak gradskom uspinjačom Floybannen na brdo iznad Bergena odakle se pruža veličanstveni panoramski pogled na grad (plaćanje na licu mjesta). Slobodno poslijepodne. Noćenje u hotelu.

4. dan - BERGEN - FLAM - GEILO

Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema Sognefjordu i selu Flam, malenom i pitoresknom selu koje ima oko 350 stanovnika i više od 450 tisuća posjetitelja godišnje! Po dolasku u Flam, predlažemo odlazak na nezaboravnu vožnju brodom (uz doplatu) po pitoresknom fjordu Aurlandsfjord te Naroyfjordu do mjesta Gudwangen. Po povratku u Flam kraće slobodno vrijeme te svakako preporučamo odlazak na vožnju (uz doplatu) jednom od najatraktivnijih i najstrmijih željeznica na svijetu i netaknutoj prirodi do sela Myrdal. Vlak staje na vidikovcu do kojeg nije moguće doći pješice, a sam pogled s vidikovca je je jednostavno spektakularan. Nastavak vožnje panoramskim cestama do Geiloa, pravog planinskog sela u očaravajućoj prirodi, a ujedno i najvećeg skijaškog centra u Skandinaviji. Smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan - GEILO - OSLO - ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Nastavljamo prema norveškoj prijestolnici Oslu. Oslo, grad Vikinga, oduševit će vas zelenim brdima i spektakularnim fjordovima. Oslo svojim posjetiteljima nudi brojne znamenitosti i atrakcije, parkove i muzeje. Odlazak u razgled grada; posjet gradskoj vijećnici, jedinstvenom arhitektonskom spomeniku 50-tih godina prošlog stoljeća. Šetnja kroz četvrt Kvadraturen „stari Oslo“ danskog kralja Christiana IV s nekoliko očuvanih zgrada iz 17. stoljeća i posebnim geometrijskim planom gradskih palača. Odlazak do utvrde Akershus renesansnog dvorca - utvrde i vanjski obilazak područja. Šetnja do jednog od novih simbola Osla zgrade Norveške Opere i baleta. Četvrt oko Opere Bjorvika jedna je od najzanimljivijih arhitektonskih gradskih četvrti sa najnovijim primjerima moderne arhitekture. Razgled grada nastavljamo šetnjom do parlamenta te glavnom ulicom Karla Johanna do zgrade kazališta, parkova i kraljevske palače. Nakon kraće pauze u gradskom središtu odlazak javnim prijevozom do Vigeland parka. Posjet Vigeland parku remek djelu velikog norveškog kipara Gustava Vigelanda s 227 monumentalnih skulptura na temu života i smrti i ljudske sudbine. Razgled parka uz monolit, fontanu života, parkove ruža i most života ostavlja dubok utisak na svakog posjetitelja.Zaustaviti ćemo se na skijaškoj skakaonici na Holmenkollnu, odakle se pruža veličanstven pogled na Oslo. Nakon razgleda transfer u poslijepodnevnim satima prema zračnoj luci Oslo. Prijava na let za Zagreb na liniji OU 489 (Croatia Airlines) u 18.45 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 21.15 sati.