Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr

New Orleans

Kulinarski doživljaj američkog Juga | Kompas gastro

Cijena od:
-
Broj dana: 7
Tip putovanja: Putovanje avionom
polasci:
 
NewOrleans
NewOrleans
NewOrleans
NewOrleans

Cijena uključuje

- prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi
- smještaj u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* u središtu New Orleansa na osnovi pet noćenja (obroci nisu uključeni)
- transfer zračna luka - hotel - zračna luka i panoramski razgled grada
- plovidba parobrodom s uključenim ručkom
- šetnju Francuskom četvrti s uključenim degustacijama
- kulinarska radionica s uključenim ručkom
- večernja tura po barovima (uključena 4 pića)
- lokalne vodiče na engleskom jeziku u toku razgleda i organiziranih šetnji
- pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
- jamčevinu i troškove organizacije putovanja te lokalne takse i pristojbe

Cijena ne uključuje

- obveznu doplatu za pristojbe zračnih luka 2.980 kn (podložne promjenama)
- doplatu za jednokrevetnu sobu 2.500 kn
- fakultativni cjelodnevni izlet na plantaže Oak Alley i Laura s uključenim ulaznicama i ručkom 2.250 kn
- večera uz jazz 450 kn
- vizu za SAD
- javni gradski prijevoz
- piće uz obroke i dodatne obroke
- ulaznice u muzeje
- putna osiguranja (preporučujemo)

Obavezne doplate po osobi

- doplata za pristojbe zračnih luka 2.980 kn (podložne promjenama)

Neobavezne doplate po osobi

- cjelodnevni izlet na plantaže Oak Alley i Laura s uključenim ulaznicama i ručkom 2.250 kn
- večera uz jazz u New Orleansu 450 kn
- doplata za jednokrevetnu sobu 2.500 kn

Osnovne informacije

NEW ORLEANS
Smješten na jugoistoku države Louisiane, uz moćni Mississippi, New Orleans je dobio ime po vojvodi od Orléansa koji je bio namjesnik Louisa XV od 1715. do 1723. Osnovali su ga francuski kolonisti, točnije French Mississippi Company i utjecaj europske kulture otpočetka je jak.
Poznat je po francuskoj i kreolskoj arhitekturi, miješanju kultura i višejezičnom nasljeđu. Mnoge ulice i danas nose francuska imena, a ovdje se održava i Mardi Gras, jedan od najpoznatijih karnevala na svijetu koji također datira iz vremena francuskih kolonija. New Orleans zbog svega navedenog često nazivaju “najposebnijim američkim gradom”.

Kuhinja New Orleansa svjetski je poznata. Iako je najjači utjecaj kreolske i francuske gastronomije, izmiješalo se tu još svašta. Najpoznatija su jela jambalaya, jelo od mesa, povrća i riže, beignets, četvrtaste “francuske krafne”, po-boy, sendvič od prženih morskih plodova i gumbo, zasitni gulaš od mesa ili ribe.
Grad leži na Mississippiju, smješten usred močvara i zbog tih prirodnih uvjetovanosti nije se mogao previše širiti (i danas sam grad ima 350 tisuća stanovnika). U 20. stoljeću močvare su umjetno isušene i ta područja danas su ispod razine mora, što ga čini vrlo ranjivim na poplave i uragane. No stari parobrodi još uvijek voze lijenom rijekom, makar samo kao turistička atrakcija, vraćajući nas u vrijeme Huckleberryja Finna.
Čak 60 posto stanovnika New Orleansa su Afroamerikanci, a bio je ovo jedini grad u vrijeme robovlasništva koji je dopuštao robovima da se okupljaju i sviraju svoju glazbu. Europski instrumenti spojili su se s crnim ritmovima; ovo je kolijevka jazza, orkestri limene glazbe i danas su svakodnevna pojava na ulicama grada, a Jazz & Heritage Festival privlači ljude iz cijelog svijeta.

Važne napomene

- Cijena vize za SAD iznosi 160 USD (ne posredujemo kod pribavljanja vize, za hrvatske državljane Veleposlanstvo SAD se nalazi u Zagrebu, potreban je dolazak osobno). Sve informacije vezano za vizranje dostupne su na https://hr.usembassy.gov/hr/
- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
- Kategorizacija hotela u odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
- O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje moguće je informirati se na službenoj stranici MVEP Republike Hrvatske; www.mvep.hr
- Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Kompas Zagreb d.d. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Kompasa Zagreb.
- Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe, izdaju se za sve putnike u jednom danu.
- U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

Najmanji broj putnika

10