Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr

New Orleans

Kulinarski doživljaj američkog Juga | Kompas gastro

Cijena od:
-
Broj dana: 7
Tip putovanja: Putovanje avionom
polasci:
 
NewOrleans
NewOrleans
NewOrleans
NewOrleans

1. dan - Zagreb - Pariz - (Atlanta) - New Orleans

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva i pol sata prije leta. Slijedi prijava na let za Pariz na letu AF 5075 (Air France) i polijetanje u 09.50 sati. Slijetanje u Pariz se predviđa u 11.05 sati. Nastavak leta za Atlantu na AF 688 (Air France) u 14.00 sati s previđenim slijetanjem u 17.50 sati po lokalnom vremenu. Slijedi let za New Orleans na DL 552 (Delta Airlines) u 22.20 sata s predviđenim slijetanjem u 22.51 po lokalnom vremenu. Po obavljenim imigracijskim formalnostima slijedi transfer do grada i smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan - New Orleans

Sastanak s lokalnim vodičem te odlazak na panoramski razgled grada sa zaustavljanjima za fotografiranje kod važnijih znamenitosti. Ovog prijepodneva ćete se upoznati s 300 godina kolonijalne povijesti New Orleansa, njegovom arhitektonskom raznolikošću i današnjom, živom, umjetničkom scenom. Provest ćete se duž Canal Street i uz Gradski park te ćete prošetati kroz četvrt Garden District i groblje Lafayette. Slijedi ukrcaj na parobrod Natchez te ručak i plovidba Mississippijem. Povratak u pristanište i slobodna večer. Noćenje.

3. dan - New Orleans (Francuska četvrt)

Danas ćemo prošetati Francuskom četvrti, srcem grada, gdje se nalaze Jackson Square i katedrala St. Louis. No, o povijesti grada prvenstveno ćete učiti kroz priču njegovih najstarijih restorana, Antoine's i Tujague's, osnovanih 1840. i 1856. godine. Naučit ćete i razliku između kreolske i cajun kuhinje te ćete kušati specijalitete istih. Slobodno poslijepodne i večer. Noćenje.

4. dan - New Orleans

Danas ćemo se ponovno vratiti u Francusku četvrt, ali ovoga puta ne na degustaciju, već ćete sami kuhati vlastiti ručak. Uz demonstraciju i pomoć lokalnog chefa naučit ćete osnove luizijanske kuhinje te pripremiti ukusan obrok. Slobodno vrijeme. Za današnje poslijepodne preporučamo vam obilazak nekog od mnogobrojnih muzeja ili shopping u nekom od eklektičnih trgovina duž Canal Street. U večernjim satima predlažemo odlazak na večeru uz jazz (doplata). Noćenje.

5. dan - New Orleans – Plantaže Oak Alley i Laura – New Orleans

Slobodan dan ili biste radije na fakultativni (doplata), cjelodnevni izlet u romantičnu okolicu New Orleansa. Put će vas odvesti do plantaža Oak Alley i Laura, koje karakteriziraju nezaboravne vizure Mississippija. Laura, koja nosi ime po jednoj od svojih vlasnica, 200 godina je stara plantaža šećerne trske, jedinstvena po tome što su njome upravljale žene i što su se do danas očuvalae nastambe robova. Plantaža Oak Alley dobila je ime po impresivnoj, 300 godina staroj prilaznoj alei hrastova i jedna je od znamenitosti, koju obavezno morate vidjeti. Ručak u toku izleta. Povratak u grad. U večernjim satima odlazak na turu u toku koje ćete degustirati klasična pića New Orleansa. Noćenje.

6. dan - New Orleans - (Atlanta) - Amsterdam

Slobodno vrijeme do polaska u zračnu luku. Slijedi transfer do zračne luke i prijava na let za Amsterdam na DL 074 (Delta Airlines) u 16.30 sati s međuslijetanjem u Atlanti. Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

7. dan - Amsterdam - Zagreb

Predviđeno slijetanje u Amsterdam je u 10.35 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb je na letu KL 1943 (KLM) u 14.30 s predviđenim slijetanjem u 16.25 sati.