Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr

Mongolija i Rusija

Azijska avantura

Cijena od:
-
Broj dana: 14
Tip putovanja: Putovanje avionom
polasci:
 
baikal
irkutsk
1
2

1. dan - Zagreb - Moskva - Ulan Bator

Sastanak putnika u zračnoj luci Pleso kod šaltera informacija 90 min prije leta. Podjela putne dokumentacije te prijava za let SU 2041. Polijetanje u 13.20 sati. Slijetanje u Moskvu predviđeno je u 17.10 sati po lokalnom vremenu. Nastavak puta za Ulan Bator na letu SU 330 u 19 sati. Noćni let.

2. dan - Moskva - Ulan Bator

Slijetanje u 6 sati. Prijevoz do hotela, smještaj i odmor do ručka. U poslijepodnevnim satima razgled mongolske prijestolnice: posjetit ćemo tibetanski samostan Gandan iz 19. stoljeća, 26 metara visok pozlaćeni kip Bude, Dinosaur muzej, Bogd Khaan muzej. Šetnja i slobodno vrijeme do povratka u hotel. Večera i noćenje.

3. dan - Ulan Bator - Elsentasarkhai

Doručak te odlazak prema Elsentasarkhaiju. To je jedinstveno mjesto koje istovremeno ima značajke pustinje Gobi i stepe. Zovu ga i mini Gobi. Ručak. Posjet nomadskoj obitelj te jednosatno jahanje deva. Nakon šetnje pješčanim dinama, smještaj u ger kampu. Večera i noćenje.

4. dan - Karakorum - Nadam Festival

U jutarnjim satima polazak za Karakorum gdje se održava svečanost Nadaam festivala, najvažnijeg događaja u Mongoliji. Na festivalskim igrama vidjet ćete razna natjecanja u starim „ratnim igrama“ - hrvače, jahače konja, strijelce. Ručak, večera i noćenje u ger kampu.

5. dan - Karakorum

Doručak. Svečanost Nadam festivala se nastavlja. Razgled samostana Erdene Zuu koji je sagrađen na ruševinama stare mongolske prijestolnice Karakorum iz 13. st. To je prvi i najveći samostan u Mongoliji. Posjetit ćete i muzej Karakorum. Ručak, večera i noćenje u ger kampu.

6. dan - Tovkhon samostan

Doručak i vožnja do samostana Tovkhon, jednog od najstarijih budističkih samostana u Mongoliji, sagrađen na planini u 17. st. Uspon i povratak traju 3-4 sata laganog planinarenja ili možete iznajmiti konja uz plaćanje na licu mjesta. S vrha planine pruža se pogled na cijelu dolinu rijeke Orkhon. Ručak, večera i noćenje u ger kampu.

7. dan - Termalni izvori Tsenkher

Nastavljamo putovanje zelenim dolinama prema termalnim izvorima Tsenkher. Dolazak u vrijeme ručka. Poslije podne možete iskoristiti za kupanje u termalnim izvorima, lagano planinarenje ili odlazak do vodopada. Večera i noćenje u ger kampu.

8. dan - Tsenkher - Jezero Uggi

Nakon doručka četverosatna vožnja prema jezeru Ugii, slikovitom jezeru planinskih stepa. Prekrasna priroda i jezero bogato ribom stanište je oko 200 vrsta ptica. Više informacija o jezeru dobit ćete u informativnom centru, promatrati ptice pomoću dalekozora. Šetnja obalama jezera i stepama ili veslanje ispunit će vaše poslijepodne. Ručak, večera i noćenje u ger kampu.

9. dan - Jezero Uggi - Ulan Bator

Doručak i odlazak prema Ulan Batoru. Dolazak oko 14 sati, smještaj u hotel. Nakon odmora odlazak na tradicionalni kulturni performans gdje ćete se upoznati s tradicionalnom mongolskom glazbom, folklorom. Oproštajna večera, noćenje u hotelu.

10. dan - Ulan Bator - Irkutsk

Doručak. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira. Povratak u hotel na ručak, a potom prijevoz na željezničku stanicu. Ukrcaj na vlak za Irkutsk te polazak u 15.25 sati.

11. dan - Irkutsk

Dolazak u Irkutsk oko 15.00 sati. Smještaj u hotel i ručak, a potom razgled grada: stare crkve, drvene kuće, muzej Decembrista. Noćenje u hotelu.

12. dan - Irkutsk - Listvianka

Nakon doručka odlazak do Listvianke redovnom brodskom linijom. Usputno zaustavljanje u selu Taltsy – razgled muzeja arhitekture tradicionalnih kuća Sibira. Po dolasku u Listvianku, ručak te obilazak mjesta. Noćenje.

13. dan - Listvianka - Irkutsk

Doručak te posjet centru u kojem bajkalski tuljani imaju svoju predstavu. Slobodno vrijeme do polaska za Irkutsk. Usputno zaustavljanje radi razgleda muzeja Baikal gdje ćete se upoznati s florom i faunom jezera. Dolazak u Irkutsk oko 18 sati. Večera i noćenje.

14. dan - Irkutsk - Moskva - Zagreb

Prijevoz do zračne luke. Let za Moskvu na liniji SU 1441 u 05.30 sati. Slijetanje u Moskvu u 06.35 sati. Nastavak leta za Zagreb na liniji SU 2040 u 10.20 sati sa slijetanjem u 12.25 sati.