Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr

Malta

Dodatna vrijednost- gratis izlet Harbour cruise

Cijena od:
-
Broj dana: 8
Tip putovanja: Putovanje avionom
polasci:
 
Malta
Malta
Malta
Malta

Cijena uključuje

- prijevoz posebnim zrakoplovom izravnim letom Zagreb – Malta – Zagreb zrakoplovnim prijevoznikom Air Malta
- povratne transfere na odredištu (zračna luka-hotel) (osim za uslugu Flight only - Samo let)
- smještaj u odabranim objektima prema ponudi (osim za uslugu Flight only - Samo let)
- dodatna vrijednost - gratis izlet Harbour cruise (za sve rezervacije od 11.7.2017)
- predstavnika agencije

Cijena ne uključuje

- zrakoplovne pristojbe
- fakultativne izlete, napojnice i druge usluge koje nisu navedene pod cijena uključuje
- turističku pristojbu
- paket putnog zdravstvenog osiguranja i osiguranja od otkaza putovanja – PREPORUKA!
- napojnice vozačima i vodičima

Obavezne doplate po osobi

Doplata za zrakoplovne pristojbe 590kn po osobi (doplata u agenciji).

Doplata za turističku pristojbu (doplata na recepciji hotela).

Korisne informacije

OSIGURANJE:
Preporučamo uplatu paketa putnog osiguranja (osiguranje od otkaza putovanja, zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage).


POPUSTI ZA OSOBE NA DODATNIM LEŽAJEVIMA:
(popust se odnosi na osnovnu cijenu, NE i na doplate)

prvo i drugo dijete 3-12 godina sa 2 odrasle osobe:
30% popusta - Hotel Alexandra 3* i Plaza Regency Hotel 3*
20% popusta - Hotel Coral 3*
25% popusta - Hotel Topaz 3*

treća odrasla osoba na dodatnom krevetu:
15% popusta - Hotel Alexandra 3*
10% popusta - Hotel Coral 3*, Hotel Topaz 3* i Plaza Regency Hotel 3*


FIRST MINUTE:
First minute popust traje do 31.3., odnosi se samo na osobe na OSNOVNOM krevetu, osobe na dodatnim ležajevima ne ostvaruju first minute popust već popust za osobe na dodatnim ležajevima.


POLASCI:
SUBOTA/NEDJELJA
Informativni red letenja:
Polazak iz Zagreba u subotu na nedjelju u 00:20 sati, dolazak na Maltu u 1:55 sati
Polazak s Malte subotu u 21:45 sati, dolazak u Zagreb u 23:30

TURISTIČKA PRISTOJBA:
Obavještavamo vas da je za boravak na Malti od 1.6.2016. uvedena obavezna turistička pristojba (Eco Tax). Pristojba iznosi 0,50 € po osobi po noćenju, te se odnosi na odrasle osobe od 18 godina. Pristojba se plaća na licu mjesta po dolasku u hotel.

Neobavezne doplate po osobi

DOPLATA ZA POLUPANSION ( tjedan, po osobi):
Hotel Coral 3*: 250 kn
Hotel Topaz 3*: 830 kn
Hotel Plaza Regency 3*: 590 kn
Hotel Alexandra 3*: 1.040 kn


IZLETI:

ČAROBNA VALLETTA (ponedjeljak):
Polazak ispred hotela autobusom do gl. Grada Malte - Vallette. Izlet započinje posjetom Baracca vrtovima, izgrađenim na vrhu obrambenih zidina koje okružuju ovaj veličanstveni grad. Vrtove su dali urediti Vitezovi sv. Ivana na vidikovcu s prekrasnim pogledom na Veliku luku i utvrđena Tri Grada. Slijedi šetnja i razgled bogato ukrašene katedrale sv. Ivana u čijoj se raskošnoj baroknoj unutrašnjosti ističe Caravaggiova slika izložena u oratoriju kao i Crkveni muzej s prekrasnom zbirkom flamanskih tapiserija. Šetnju nastavljamo živopisnim ulicama Vallette, uz impozantne građevine, među kojima se nalazi i Viteška Palača. Povratak u hotel.
Poludnevni izlet, ulaznice uključene, ručak nije uključen u cijenu

Cijena po osobi: 280 kn
Cijena za djecu do 12 godina: 120 kn


OTKRIJTE GOZO (utorak):
Gozo je jedan od dva preostala naseljena otoka u malteškom arhipelagu, povezan je s Maltom čestim trajektnim linijama (oko 20 minuta vožnje), a ima više vegetacije nego Malta, brdašca i stjenovite hridi su tipičan reljef otoka. Nakon pristajanja u luci Mgarr na Gozu slijedi razgled autobusom najpoznatijih lokacija otoka: čuvenog Azurnog oka u Dweriji i strmih stijena u zaljevu Xlendi, posjet glavnom gradu Victoria i njegove tvrđave. Slijedi ručak u lokalnom restoranu. Nastavljamo razgledom pretpovijesnih hramova Ggantije, najstarijih izgrađenih hramova na svijetu. Budući da je otok Gozo poznat i po lokalnim rukotvorinama od vune i čipke, ali i medu i siru, posjetit ćemo i tipične štandove gdje ćete isto moći razgledati ili kupiti. Povratak trajektom na Maltu, te transfer do hotela.
Ručak i ulaznice uključeni u cijenu.

Cijena po osobi: 500 kn
Cijena za djecu do 12 godina: 270 kn


SICILIJA (srijeda):
U ranim jutarnjim satima transfer do luke i ukrcaj u katamaran. Vožnja katamaranom traje 90 minuta, nakon čega stižemo u Pozzallo na Siciliji. Nastavak izleta autobusom, panoramski razgled Catanie. Vožnja do vulkana Etna. Slobodno vrijeme za ručak, uživanje u veličanstvenom pogledu na vulkan i kupnju suvenira. Slijedeća postaja je slikovit gradić Taormina. Nakon razgleda Taormine povratak prema luci, ukrcaj u katamaran i povratak na Maltu. Za ovaj izlet obavezno je ponijeti putovnicu ili osobnu iskaznicu.
Ručak nije uključen u cijenu.

Cijena po osobi: 1.100 kn
Cijena za djecu do 12 godina: 810 kn


COMINO I PLAVA LAGUNA (četvrtak):
Pridružite se i uživajte u ovom opuštajućem izletu brodom. Plovidba započinje iz Slieme, prema sjeveru Malte, prolazimo pokraj St. Julian's, i pokraj uvala St. Andrews i St. Paul's. Imat ćete priliku vidjeti malteške gradove i obalu s mora, kao i otočiće na kojima je, kako legenda kaže, Apostol Sv. Pavao doživio brodolom. Plovidba se nastavlja do otoka Comino, dragulja smještenog između otoka Gozo i Malta. Na brodu će biti poslužen ručak, a ostatak dana je predviđen za kupanje i uživanje u poznatoj „Plavoj Laguni“ s tirkiznim morem i pješčanom plažom (ležaljke i suncobrani na plaži uz nadoplatu). Ne zaboravite ponijeti kremu za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom, obzirom da je Malteško sunce izuzetno jako! U popodnevnim satima povratak u Sliemu.
Ručak uključen u cijenu.

Cijena po osobi: 200 kn
Cijena za djecu do 12 godina: 120 kn


POPEYE VILLAGE (svaki dan):
Polazak transfera iz hotela prema sjeveru otoka do pitoresknog mjestašca Popeye Village. Seoce je izgrađeno kao kulisa filma Popeye s Robin Williamsom, danas je ovo obiteljsko izletište s pregršt sadržaja za djecu i predivnom uvalombs kristalno čistim morem, gdje ćete čitavi dan moći uživati u kupanju, sunčanju, igranju i istraživanju. U popodnevnim satima povratak u hotel.

Cijena po osobi: 170 kn
Cijena za djecu do 12 godina: 120 kn


STARA PRIJESTOLNICA – MDINA (petak):
Stara prijestolnica Malte, Mdina, danas je poznata pod nazivom „tihi grad“. Tijekom šetnje slikovitim ulicama saznat ćete zanimljive priče iz davne povijesti Malte, i popeti se na gradske zidine od kud se pruža predivan panoramski pogled na cijeli otok. Izlet se nastavlja vožnjom do litice Dingli Cliffs koji gledaju na otočić Filfla. Posljednja postaja bit će Botanički vrt San Anton u čijem sastavu se nalazi i predsjednička palača.
Poludnevni izlet, ručak nije uključen u cijenu.

Cijena po osobi: 200 kn
Cijena za djecu do 12 godina: 120 kn


HARBOUR CRUISE (svaki dan):
Ukrcaj na brod u staroj luci Gzira. Plovidba prekrasnim prirodnim lukama Slieme i Vallette. Plovit ćete između tvrđava i dokova Vallette, labirintom zaljeva i pristaništa s nezaboravnim pogledom na glavni grad Malte i utvrđena Tri Grada („Three Cities“). S morske strane vidjet ćete Veliku Luku (Grand Harbour), jednu od najljepših, najpoznatijih i najvećih prirodnih luka svijeta, zbog koje su mnogi osvajali Maltu, a sada je omiljena brojnim fotografima.
Trajanje 90 minuta, polasci više puta dnevno, vođenje na nekoliko svjetskih jezika.

Cijena po osobi: 125 kn
Cijena za djecu do 12 godina: 95 kn


MARSAXLOKK I PLAVA ŠPILJA (subota):
Opuštajući izlet započinje vožnjom do sjeverozapadne obale. Dolazak do Plave špilje, dragulja Malte zapanjujuće modrog mora. Ako vremenske prilike dopuste čamcem ćemo oploviti špilje i pećine (vožnja čamcem uz doplatu na licu mjesta). Slijedi odlazak prema mirnom zaljevu Marsaxlokk, najpoznatijem ribarskom selu Malte gdje ćemo vidjeti luzzu – tipične malteške ribarske čamce usidrene po čitavom zaljevu, čije se tradicionalne žive boje ponavljaju na štandovima popularne tržnice uzduž čitave promenade. Povratak u Hotel.
Poludnevni izlet, ručak nije uključen u cijenu.

Cijena po osobi: 200 kn
Cijena za djecu do 12 godina: 120 kn

Važne napomene

Red letenja podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na put, kao i tijekom samog putovanja. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije puta.
Organizator pridržava pravo promjene programa putovanja odnosno vremena polaska i povratka, ako zrakoplovni prijevoznik ne potvrdi zatraženi vozni red. Zbog prilagođavanja zrakoplovnom prijevozu i nepredviđenim okolnostima organizator pridržava pravo obrnutog ili djelomično promijenjenog, ali sadržajno nesmanjenog programa. Organizator ne preuzima odgovornost za izgubljenu ili oštećenu prtljagu. Kod zračnog prijevoza je za prtljagu odgovorna isključivo zrakoplovna tvrtka, po propisima koji vrijede u međunarodnom putničkom prometu. Prijavu izgubljene ili oštećene prtljage putnik sam naslovljava na prijevoznika. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Zadržavamo pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%.

Odgovorni organizator: ATLAS, turistička agencija d.d.

Najmanji broj putnika

100