Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Madagaskar

Centre de Stomatologie Befelantanana & Polyclinique Ilafy Antananarivo

Cijena od:
-
Broj dana: 12
Tip putovanja: Putovanje avionom
polasci:
 
Madagaskar
Madagaskar
Madagaskar
Madagaskar

1. dan - ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci s pratiteljem putovanja dva sata prije polijetanja zrakoplova. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let za Istanbul. Polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 20.10 sati na liniji TK 1056 (Turkish Airlines). Dolazak u Istanbul u 23.20 sati po lokalnom vremenu.

2. dan - ISTANBUL – ANTANANARIVO

Nastavak leta za Antananarivo na liniji TK 160 u 01.25 sati. Obroci u zrakoplovu. Dolazak u Antananarivo u 14.00 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih formalnosti, odlazak na panoramski razgled grada. Slijedi smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan - ANTANANARIVO – AMBATOLAMPY – ANTSIRABE

Nakon doručka, odlazak i razgled Polyclinique Ilafy Antananarivo – Poliklinike za opću medicinu.Vožnja prema gradu Antsirabe. Tijekom vožnje nižu se autohtone kuće smještene na platoima crvene zemlje, terasasta zelena rižina polja, na koja se nastavljaju crnogorične šume i stabla eukaliptusa. Zaustavljanje u Ambatolampy, gdje ćete vidjeti kako se izrađuju tradicionalne posude i oruđe od aluminija, za koji su se specijalizirali lokalni obrtnici. Nastavak vožnje prema gradu Antsirabe, koji je središte trgovine poludragim kamenjem i mineralima te svilom, a sam grad leži na izvorima termalne vode. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan - ANTSIRABE – AMBOSITRA – RANOMAFANA

Nakon doručka odlazak u smjeru Ranomafana kojeg karakterizira bogata flora i fauna. Zaustavljanje u mjestu Ambositra te posjet centru rukotvorina gdje ćete moći vidjeti kako se izrađuju tipične drvene rezbarije plemena Zafimaniry. Nastavak vožnje kroz šumu eukaliptusa do Ranomafane. Po dolasku, smještaj u lodge. Večera. Noćenje

5. dan - RANOMAFANA – FIANARANTSOA

Nakon doručka odlazak u razgled Nacionalnog parka Ranomafana. Ovaj park smješten je na na visini od 800 metara. Osnovan je 1991. godine s namjerom da zaštiti prirodne ljepote i rijetke životinjske vrste: tu obitava 29 različitih vrsta sisavaca uključujući i 12 vrsta lemura te brojne endemske vrste. U poslijepodnevnim satima, vožnja do Fianarantsoe te kraći razgled ovog sveučilišnog i kulturnog središta Madagaskara. Grad je okružen jezerima, vinogradima i jedinstvenom plantažom čaja na Madagaskaru. Po dolasku, smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

6. dan - FIANARANTSOA – AMBALAVAO – RANOHIRA

Doručak. Slijedi vožnja uz polja riže i duhana prema mjestu Ranohira sa zaustavljanjem u Ambalavau, kako bismo posjetili radionicu za proizvodnju poznatog Antaimoro papira od riže. Poslijepodne nastavak putovanja prema Ranohiri. Prolaskom tzv. „Južnih vrata“, otkrivaju se prekrasni krajolici - prostrane savane s pogledom na velika krda zebu goveda. Po dolasku, smještaj u hotel . Večera. Noćenje.

7. dan - RANOHIRA – NACIONALNI PARK ISALO - RANOHIRA

Doručak. Današnji dan posvećen je razgledavanju Nacionalnog parka Isalo. Ta madagaskarska « kamenita šuma » je prepuna slikovitih pejzaža, slapovi i brzaci, mostovi, jezera te pješčane plaže. Nevjerojatne granitne skulpture te iznimno bogata flora i fauna, obilježja su ovog parka. L’Isalo je uistinu prostran i velik masiv koji se prostire na gotovo 82.000 hektara, a prosječna nadmorska visina mu je oko 1000 metara. Posjetit ćemo « Nimfine slapove » te « Piscine naturelle » - prirodni bazen, odnosno prekrasno jezero gdje je predviđena i stanka za kupanje. Prije povratka u hotel prolazimo preko poznatog « Fenetre de l’Isalo » (Prozor Isalo) kako biste uživali u predivnom zalasku sunca (ukoliko vremenski uvjeti dopuste). Povratak u hotel. Večera i noćenje.

8. dan - RANOHIRA – TULEAR – IFATY

Nakon doručka odlazak prema gradu Tuléar. Obalu na ovom dijelu otoka krase slikovita ribarska sela, a regija je karakteristična po svom jedinstvenom biljnom svijetu (baobabi, euforbie,..). Još jedna od zanimljivosti ovog područja su i grobnice Mahafaly s karakterističnim drvenim totemima, a prikazuju razne motive i prizore iz života u stilu naive. Nastavak putovanja za Ifaty. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

9. dan - IFATY

Doručak. Slobodan dan za vlastite programe kupanje, sunčanje, šetnju,..Večera. Noćenje.

10. dan - IFATY – TULEAR – ANTANANARIVO

Nakon doručka, slobodno za uživanje na plaži do transfera za Tulear - zračne luke te prijava na let za Antananarivo. Po slijetanju, prijevoz do hotela Smještaj. Večera i noćenje.

11. dan - ANTANANARIVO – ISTANBUL

Nakon ranijeg doručka ,posjet stomatološkoj klinici - Centre de Stomatologie Befelantanana. Upoznavanje sa radom stomatološke struke te zemlje i razmjenjivanje znanja i iskustva u dentalnoj medicini. Transfer za zračnu luku Prijava na let za Istanbul te polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 16.00 sati na liniji TK 161 (Turkish Airlines). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

12. dan - ISTANBUL – ZAGREB

Po dolasku u Istanbul, u 4.45 sati po lokalnom vremenu, nastavak leta za Zagreb u 7.15 sati na liniji TK 1053 (Turkish Airlines). Dolazak u zagrebačku zračnu luku predviđen je u 8.35 sati po lokalnom vremenu. Završetak putovanja.