Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hrMSC Meraviglia

Italija - Malta - Španjolska - Francuska

Cijena od:
3.415 kn
Broj dana: 8
Tip putovanja: Krstarenje
polasci: 24.11.2018 - 06.04.2019
 
MSC-Krstarenja
MSC-Krstarenja
MSC-Krstarenja
MSC-Krstarenja

Malta

Opis

Malteški predgovor kaže da je poljubac bez zagrljaja kao ruža bez mirisa. Mirisno cvijeće, ljubazni domaćini, kristalno čisto more, ugodna klima i noćni život, stvaraju malteške priče. Zbog odlične pozicije, Malta je bila poželjna brojnim osvajačima koji su na ovoj mediteranskoj princezi ostavili vlastite tragove, pa se tako utjecaj njihovih kultura i običaja osjeća na svakom koraku.

Zašto na Maltu?
Na Malti se širi ljubav i smijeh, a najčešće u društvu domaćina uz izvrsnu hranu europskog, arapskog i afričkog utjecaja i ukusnog lokalnog vina. Valletta glavni grad Malte, u potpunosti je pod okriljem svjetske baštine UNESCA i grad s trećim europskim, najstarijim teatrom, Manoel.
Šetnja mirisnim vrtovima Barraca Gardens nudi prekrasan pogled na luku Grand Harbour.
Malta skriva brojne, prekrasne plaže na kojima nema gužve pa su savršene za miran odmor.

Najbolji doživljaji:
Odlazak na izlet s brodom na otok Gozo gdje je Kalipso svojim ljubavnim čarima sedam godina zadržavala Odiseja. Na zapadnoj strani razgledajte veličanstveni Azurni prozor.
Posjetite starovjekovnu prijestolnicu Malte i tvrđavu s koje se pruža prelijep pogled na otok.
Doživite priču prapovijesnog hrama Tarxien, starijeg od egipatskih piramida.


Povezani otoci (s brodom): Gozo, Comino

Zračna luka: Malta

Trajanje leta iz Ljubljane: pribl. 2.05 h

Dokumenti za putovanje: važeća putovnica ili osobna iskaznica
(za hrvatske državljane).


Ljetovališta: Valletta, Sliema, St. Julian's, Qawra, Bugibba, Mellieha

SLIEMA
Sliema je smještena na sjeveroistočnoj obali Malte i pruža razne sadržaje za aktivni odmor. Nekoć mirno ribarsko naselje, a danas turističko središte s brojnim restoranima i noćnim barovima.

ST. JULIAN'S
St. Julian's je popularno ljetovalište koje impresionira kao ribarsko naselje i turističko središte u isto vrijeme. Obnovljeni dio Paceville je središte noćnog života koji možete doživjeti u brojnim barovima i diskotekama. Uz obalu se proteže 3 km duga promenada koja vodi do Slieme.

QAWRA/BUGIBBA
Zajedno sa susjednim St. Paul, Bugibba predstavlja najveće ljetovalište na otoku koje je smješteno uz more s brojnim hotelima, velikim izborom aktivnosti i živahnim noćnim životom.  Ako poželite romantične šetnje, promenada uz obalu je kao stvorena za to. Zbog odlične lokacije, Qawra je savršeno pozicionirana za sve koji svoj odmor provode istražujući otok. Do plaža Golden Bay i Mellieha su organizirane autobusne linije, a samo ljetovalište krasi nekoliko uvala sa stjenovitim plažama.

MELLIEHA
Mellieha je mali, šarmantni primorski gradić koji je unatoč brojnim hotelima, zadržao svoju eleganciju. Krasi ga duga pješčana plaža, a u neposrednoj blizini se nalazi jedna od najpoznatijih turističkih atrakcija - »Popaye Village« gdje je 1980 godine snimljen film o popularnom istoimenom junaku.