Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
London

Cijena od:
-
Broj dana: 5
Tip putovanja: Putovanje avionom
polasci:
 
London
London
London
London

Cijena uključuje

- prijevoz zrakoplovom prema programu
- 4 noćenja s doručkom u hotelu 3* u Londonu u dvokrevetnim sobama
- transfere zračna luka - hotel - zračna luka
- poludnevni razgled Londona
- kompasovog pratitelja na putovanju
- troškove jamčevine i organizacije putovanja

Cijena ne uključuje

- zrakoplovne pristojbe iz Zagreba 1.100 kn, iz Splita,Dubrovnika, Zadra,Pule 1.200 kn (podložne promjenama)
- doplata za polazak za Splita, Pule, Zadra i Dubrovnika: 370 kn
- doplata za jednokrevetnu sobu: 1.850 kn
- cjelodnevnii izlet za Stonehenge & Windsor 790 kn ( najmanje 15 prijavljenih osoba; uključene ulaznice za lokalitet u Stonehenge i dvorac u Windsoru)

Obavezne doplate po osobi

zrakoplovne pristojbe iz Zagreba 1.100 kn, iz Splita,Dubrovnika, Zadra,Pule 1.200 kn (podložne promjenama)

Korisne informacije

K l i m a
Službeno: London je ljeti topao, a zimi prohladan, bez ekstremnih temperatura. Grad cijele godine prima podjednake količine kiše, s nešto povećanim vrijednostima u rujnu i studenome.
Neslužbeno: Vrijeme u Londonu posve je nepredvidivo. Zima može biti neobično blaga ili ljeto hladno, a kišiti može u svako doba. Najbolje se odijevati višeslojno kako bi se osigurali od promjene temperatura. Uvijek sa sobom ponesite kišobran.

R a d n o v r i j e m e
Glavne turističke zanimljivosti dostupne su svih sedam dana u tjednu.
Prodavonice rade šest dana u tjednu, no neke su otvorene i nedjeljom. Kasna večernja kupovina moguća je do oko 20h u Knightsbridgeu srijedom te u ulicama Oxford i Regent četvrtkom.
Poštanski uredi: obično pon. - pet. 9 - 17:30, subotom 9 - 12:30 h.

S h o p p i n g
Londonske prodavaonice najčešće su smještene u velikim skupinama; štedite energiju i kupujte u jednom gradskom području. Prodavonice su obično otvorene od 9:30 ili 10:00 do između 17:30 i 19:00 h.
Bond Street: ulica u kojoj su izmiješane prodavaonice modne odjeće i umjetničke galerije. Prodavaonice luksuzne robe.
Oxford Street: glavna trgovačka arterija prijestolnice. Velik izbor odjeće, podružnice svih značajnijih trgovačkih lanaca – Marks & Spencer, Selfridges, Body Shop, Gap, John Lewis...
Robna kuća Harrods u Knightsbridgeu: u ovom robnom carstvu uz 10 restorana nalazi se praktički sve što čovjek može poželjeti. Svakako pojetite, bez obzira planirate li neku kupnju!

V r i j e m e
Satovi se ravnaju prema Greenwichkom vremenu, GMT (Greenwich Mean Time), 1 sat manje u odnosu na Hrvatsku.

U k o l i k o s e g r a d o m k r e ć e t e s a m i
U vlakovima podzemne željeznice i autobusima, a posebno noću, držite se drugih ljudi.
Izbjegavajte mini taksije koji traže putnike na ulicama (neki nemaju taksimetre i nedovoljno su osigurani). Zaustavite crni taxi na kojima je uključen žuti osvjetljeni znak. Prije nego što uđete vozaču recite koje vam je odredište. Taxi može povesti do 4 putnika. Tarife su veće uvečer i vikendom. Postoji i tzv. Ladies Cab – »ženski taxi«.

M j e r e o p r e z a
Ne nosite vrijednije stvari koje Vam mogu ukrasti. Sa sobom nosite malo gotovine i držite je (kao i kreditne kartice) daleko od tuđih pogleda.
Torbu uvijek držite na oku – ne prebacujte je preko leđa i ne odlažite na pod kafića, puba ili kina. Pazite i na kapute, kišobrane i drugu kupljenu robu.


T e l e f o n z a h i t n e s l u č a j e v e
Trebate li policiju, vatrogasce ili hitnu pomoć nazovite 999 besplatno s bilo kojeg telefona. Važno je da službeniku možete reći u kojoj ste ulici i u blizini koje zgrade, križanja ili kućnog broja. Trebate ostati kraj telefona sve do dolaska tražene pomoći.

L O N D O N - M U S E U M S

S C I E N C E M U S E U M
Ovaj muzej otvoren je 1857. godine i nekada je bio dio muzeja Victoria & Albert. Najviše se približio obrazovnim ciljevima koje je zacrtao princ Albert kada je nakon Velike izložbe 1851. godine utemeljio muzeje u South Kensingtonu. Puni mu je naziv »Narodni muzej znanosti i industrije«. Na 5 etaža sa više od 60 zbirki razotkriva se priča o čovjekovoj proizvodnji, otkrićima i izumima, a sve uz pomoć čovjekovih oruđa i proizvoda, od gregorijanskih ormara do tiskraskih strojeva, lansera za satelite i čitavih zrakoplova.
Muzej je otvoren svakog dana 10:00 - 18:00 h.
Ulaz besplatan.
Exhibition Road. Tube station: South Kensington.

N A T U R A L H I S T O R Y M U S E U M
Izložbene galerije posebno se bave svijetom dinosaura, ljudskim tijelom, sisavcima, pticama, životom u moru, insektima – sve uz obilje modela i praktičnih igrica.
Muzej je otvoren pon. - sub. 10:00 - 17:50, ned. 11:00 - 17:50 h.
Ulaz besplatan.
Cromwell Road. Tube staton: South Kensington.


V I C T O R I A & A L B E R T M U S E U M
Počeo je postojati kao South Kensington Museum. Prema viziji princa Alberta u njemu su izloženi predmeti iz umjetnosti i znanosti dostupni svim ljudima kako bi ih poticali na izume i stvaralaštvo, s naglaskom na komercijalnom dizajnu i obrtu. Od otvaranja, 1857. godine, zbirka je poprimila toliko enciklopedijska i međunarodna obilježja da je to danas najveći muzej dekorativne umjetnosti na svijetu. 145 galerija s ukupno 11 km izložbenog prostora na 6 etaža.
Radno vrijeme: pon. 12:00 - 17:50; uto. - ned. 10:00-17:50 h.
Dobrovoljne donacije.
Cromwell Road. Tube station: South Kensington.
T A T E G A L L E R Y ( T A T E B R I T A I N )
Galerija Tate, otvorena 1897. god., nazvana je po prerađivaču šećera i milijunašu Henryju Tateu, koji je financirao matičnu zgradu i za nju darovao svoje viktorijanske slike. Danas se tu nalaze 2 velike nacionalne zbirke, a izložen je dio i jedne i druge: britanska umjetnost od 16. st. do približno 1900. godine i svjetska suvremena umjetnost od impresionista do današnjih dana.
Radno vrijeme: svakodnevno 10:00 - 17:50 h.
Ulaz besplatan.
Millbank. Tube station: Pimlico; Westminster.


T A T E M O D E R N
Jedna od vodećih galerija moderne umjetnosti u svijetu. Otvorena 12. svibnja 2000. u preuređenoj elektrani kraj Temze. Internacionalni izlošci moderne umjetnosti XX. i XXI. stoljeća.
Radno vrijeme: ned. - čet. 10:00 - 18:00; petak i subota 10:00 -22:00 h.
Ulaz besplatan.
Bankside. Tube station: Southwark; Blackfairs; London Bridge.


N A T I O N A L P O R T R A I T G A L L E R Y
Utemeljena 1856. god. radi prikupljanja portreta velikih i dobrih u životu Velike Britanije te poticanja drugih da takvi budu, ova sada divovska zbirka, najsveobuhvatnija je takva kolekcija na svijetu. U njoj se nalaze ulja na platnu, akvareli, karikature, siluete i fotografije.
Radno vrijeme: pon. - sub. 10:00 - 18:00; ned. 12:00 - 18:00 h.
Ulaz besplatan.
St Martin's Place. Tube station: Leicester Square; Charing Cross.


N A T I O N A L G A L L E R Y
Utemeljena 1824. god. sa samo 38 slika. Danas ima oko 2000 djela i sva su uvijek izložena. Skica, Leonardo da Vinci; Papa Julije II., Raphael; Vjenčanje Arnolfinijevih, von Eyck; Karlo I. na konju, Von Dyck; Panov trijumf, Poussin; Le Chapeau de Paille, Rubens; Kuća od karata, Chardin; Kupačice, Cézane...
Radno vrijeme: pon. - sub. 10:00 - 18:00; ned. 14:00 - 18:00 h.
Ulaz besplatan.
Trafalgar Square. Tube station: Charing Cross; Leicester Square.

Neobavezne doplate po osobi

- doplata za polazak iz Splita, Zadra, Dubrovnika i Pule : 370 kn
- doplata za jednokrevetnu sobu 1.850 kn
- cjelodnevni fakultativni izlet Stonehenge & Windsor 790 kn ( najmanje 15 prijavljenih, uključene ulaznice za lokalitet u Stonehenge i dvorac u Windsoru)

Informativne cijene ulaznica (plaćanje na licu mjesta):Madam Tussauds 28 GBP, London Eye 23 GBP, Westminster Abbey 20 GBP, St Paul's Chatedral 18 GBP, Tower of London 25 GBP, vožnja Temzom do Greenwicha 16,50 GBP, Kraljevska rezidencija ( nulti meridijan) 9,50 GBP, British Museum, National Gallery, Science Museum,Natural History Museum i Tate Modern su besplatni.

Osnovne informacije

Opis hotela
10.8. hotel Imperial 3*
web stranica hotela
https://www.imperialhotels.co.uk/en/imperial

Najmanji broj putnika

20