Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr

London, 5 dana

Cijena od:
-
Broj dana: 5
Tip putovanja: Putovanje avionom
polasci:
 
London
London-Nova-godina
London
London

1. dan - SPLIT/ZAGREB - LONDON

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polaska. Let zrakoplovom Croatia Airlines OU 490 za London Heathrow u 14.30 sati. Po slijetanju u 16.05 sati, odlazak autobusom do hotela. U pratnji vodiča odlazak do Trafalgar Square-a gdje se nalazi čuveno božićno drvo koje Britaniji tradicionalno poklanja Norveška. Drvo se uz svečanost i spektakularno paljenje tisuća svjećica postavlja prvog petka u prosincu. Preporučamo odlazak na Picadilly Circus te slobodan ostatak večeri u Sohou, Covent Gardenu ili na Leicester Squareu, središtu noćnog života Londona. Povratak u hotel prema želji. Noćenje.

2. dan - LONDON

Doručak. Odlazak na panoramski razgled znamenitosti autobusom i pješice: Kensington palace, Albert Memorial, Royal Albert Hall, Hyde Park, Marble Arch, Oxford Circus, Picadilly Square, Trafalgar Square, Downing Street, Parlament, Big Ben, Westminsterska opatija, Buckinghamska palača. Za poslijepodnevne sate predlažemo relaksaciju u blagdanskom shoppingu: preporučamo trgovačke ulice Oxford Street, Regent Street gdje svake godine jedna od slavnih ličnosti upali božićna svjetla što shopping čini još zanimljivijim, Carnaby street, Bond Street koje u prosincu sjaje punim sjajem tisuća svjećica i blagdanskih ukrasa. Posjetite Selfridges, čuveni Harrod’s gdje svoje božićne želje možete ispričati Djedu Mrazu, popijte čaj u Fortnum & Mason. Pripreme za doček Nove godine na ulicama i trgovima. Uživajte u spektakularnom vatrometu iznad rijeke Temze koji se tradicionalno organizira svake godine! Sretna Nova godina!

3. dan - LONDON

Doručak. Preporučamo odlazak na tradicionalnu prvosiječanjsku povorku ulicama Londona sa 10 000 izvođača iz 20 zemalja svijeta uz prisutnost gradonačelnika i čitanje kraljičine novogodišnje poruke. Za poslijpodnevne sate predlažemo šetnju prekrasnim Hyde parkom koji se u prosincu pretvara u zemlju čudesa sa klizalištem, ledenim dvorcem, brojnim štandovima sa igračkama i božićnim dekoracijama te nezaobilaznom špiljom djeda Božićnjaka. Povratak u hotel prema želji. Noćenje.

4. dan - LONDON

Doručak. Odlazak u pratnji vodiča, do katedrale St Paul´s i Tower of London - najstarije kraljevske rezidencije u kojoj se čuvaju kraljevski dragulji. Kad s Tower Bridgea pogledate na desnu obalu rijeke, primijetit ćete velik broj suvremenih nebodera, od kojih su neki već postali prepoznatljivi na gradskim razglednicama. To je londonski City, sjedište burze i nekih od najvećih svjetskih kompanija. Pogled na City još je impresivniji s kupole obližnje katedrale St.Paul's, 2. po veličini crkve na svijetu, nakon bazilike sv. Petra u Vatikanu. Preko Tower bridgea prijeći ćemo na južnu obalu Temze i nastaviti do katedrale Southwark, Tate Modern i Shakespearovog kazališta Globe i London Eye. Ljubiteljima povijesti i umjetnosti preporučujemo posjet nekom od brojnih londonskih muzeja: The Geffrye muzeju koji tradicionalno priređuje prigodnu izložbu o božićnim običajima u engleskim domovima, a ulaz je besplatan, British Museum, Nacionalnoj galeriji koja čuva iznimno umjetničko blago, Madame Tussaud’s muzeju voštanih figura.

5. dan - LONDON - ZAGREB/SPLIT

Doručak. Predlažemo odlazak javnim prijevozom do Greenwicha, gdje se nalazi Kraljevska zvjezdarnica kojom prolazi nulti meridijan. Slobodno vrijeme za posjet Opservatoriju. Povratak u London. Transfer za zračnu luku u Londonu na let Croatia Airlines OU 491 za Zagreb u 16.50 sati. Dolazak u Zagreb u 20.05 sati. Nastavak leta za Split.