Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hrLondon 4 dana

Cijena od:
-
Broj dana: 4
Tip putovanja: Putovanje avionom
polasci:
 
London
London
London
London

1. dan - SPLIT/ ZAGREB - LONDON

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polaska. Let zrakoplovom Croatia Airlines OU 490 za London Heathrow u 14.30 sati. Po slijetanju u 16.05 sati, odlazak autobusom do hotela. Nakon smještaja u hotel odlazak na Picadilly Circus te slobodan ostatak večeri u Sohou, Covent Gardenu ili na Leicester Squareu, središtu noćnog života Londona. Povratak u hotel prema želji. Noćenje.

2. dan - LONDON

Doručak. Odlazak na panoramski razgled znamenitosti autobusom i pješice: Kensington palace, Albert Memorial, Royal Albert Hall, Hyde Park, Marble Arch, Oxford Circus, Picadilly Square, Trafalgar Square, Downing Street, Parlament, Big Ben, Westminsterska opatija, Buckinghamska palača. Za poslijepodnevne sate predlažemo posjet Madamme Tussaud’s - muzeju voštanih figura ili Natural History Museum - muzeju sa bogatim zbirkama i virtualnim galerijama života na Zemlji od doba dinosaura do danas; u sklopu muzeja je i Darwinov centar sa zbirkom leptira i insekata (otvoreno od 10 do 17.50 sati). Nakon iscrpljujuće šetnje muzejima, predlažemo relaksaciju odlaskom u shopping nekom od trgovačkih ulica: Oxford Street, Regent Street, Carnaby street, Bond Street ili odlazak do trgovačkog lanca Selfridges i čuvenog Harrod’sa. Noćenje.

3. dan - LONDON

Doručak.. Nastavak razgleda grada: odlazak do katedrale St Paul´s i Tower of London - najstarije kraljevske rezidencije u kojoj se čuvaju kraljevski dragulji. Kad s Tower Bridgea pogledate na desnu obalu rijeke, primijetit ćete velik broj suvremenih nebodera, od kojih su neki već postali prepoznatljivi na gradskim razglednicama. To je londonski City, sjedište burze i nekih od najvećih svjetskih kompanija. Pogled na City još je impresivniji s kupole obližnje katedrale St.Paul's, 2. po veličini crkve na svijetu, nakon bazilike sv. Petra u Vatikanu. Preko Tower bridgea prijeći ćemo na južnu obalu Temze i nastaviti do katedrale Southwark, Tate Modern i Shakespearovog kazališta Globe i London Eye. Najmlađima preporučujemo posjet London Dungeons: svijet avanture podzemnih tamnica gdje ćete u adrenalinskim vožnjama i pričama doživjeti Jacka Trbosjeka, veliki londonski požar, odlazak na pogubljenje, vožnju u pakao (otvoreno od 10 do 16 sati). Povratak u hotel prema želji. Noćenje.

4. dan - LONDON - ZAGREB/SPLIT

Doručak. Preporučujemo šetnju prekrasnim Hyde parkom koji se u još u prosincu pretvara u zemlju čudesa sa klizalištem, ledenim dvorcem, brojnim štandovima sa igračkama ili odlazak do jednog od najpoznatijih londonskih uličnih sajmova na Camden Market ili do Portobello road gdje možete pronaći sve od „igle do lokomotive“.. Odjava iz hotela te transfer za zračnu luku Heathrow na let Croatia Airlines OU491 za Zagreb u 16.50 sati. Dolazak u Zagreb u 20.05 sati. Nastavak leta za Split.