Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hrLisabon

posebnim zrakoplovom iz Zagreba

Cijena od:
-
Broj dana: 5
Tip putovanja: Putovanje avionom
polasci:
 
Lisabon
Lisabon
Lisabon
Lisabon

1. dan - ZAGREB - LISABON

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagrebu 2 sata prije polaska. Prijava na direktan let posebnim zrakoplovom Croatia Airlines OU 9700 iz Zagreba za Lisabon u 11.10 sati. Nakon slijetanja u 13.25 sati, slijedi transfer do grada, panoramski razgled uz kratka zaustavljanja: vožnja pored tipične četvrti Alfama, Bairro Alto, trga Rossio do Belema gdje se nalazi Padrao dos Descombrimentos - spomenik posvećen svim slavnim portugalskim moreplovcima i njihovim otkrićima, kratko zaustavljanje kod Torre de Belem uz rijeku Tagus, na UNESCO listi svjetske baštine, odakle je Vasco da Gama isplovio na putovanje do Indije. Nastavak vožnje do simbola Lisabona, samostana sv. Jeronima iz 16 st., pod UNESCO zaštitom. Nakon razgleda,vožnja do hotela, smještaj u sobe. U dogovoru s pratiteljem, odlazak u šetnju elegantnom Avenidom da Liberdade, koja je u 19 st. bila omiljena promenada lisabonske elite, do trga Rossio te slikovitih četvrti Chiado i Bairro Alto s restoranima i barovima . Noćenje.

2. dan - LISABON – (fakultativni izlet SINTRA - CABO DA ROCA - CASCAIS - ESTORIL)- LISABON

Doručak. Preporučujemo prijavu na fakultativni izlet u okolicu Lisabona (doplata): vožnja do srednjovjekovne Sintre, na Unescovoj listi svjetske baštine, nekadašnje ljetne rezidenciije portugalskih kraljeva i omiljenog boravišta pjesnika i pisaca romantične ere 19 st., tu je nekada živio lord Byron koji je Sintru nazvao «vrtom zemaljskog raja». Posjet palači , slobodno vrijeme za šetnju slikovitim ulicama. Nastavak vožnje do najzapadnije točke Europe – Cabo da Roca, kraće zaustavljanje, vožnja uz obalu pored živopisnog CASCAISA, te luksuznog ljetovališta ESTORIL s elegantnim CASINOM. Povratak u Lisabon. Za večernje sate, preporučujemo odlazak na večeru u lokalni restoran s tradicionalnom predstavom fada - portugalske «šansone», koja s karakterističnom melodijom i lirikom pjeva o moru i životu siromašnih, u kojoj se izmjenjuju osjećaji tuge, boli, nostalgije, sreće i ljubavi. Noćenje.

3. dan - LISABON – ( fakultativni izlet FATIMA – BATALHA - NAZARE –OBIDOS ) - LISABON

Doručak. Slobodno vrijeme, ili preporučujemo odlazak na fakultativni cjelodnevni izlet (doplata): vožnja do Fatime,jednog od najpoznatijih hodočasničkih mjesta na svijetu. Na mjestu ukazanja nalaze se bazilika Gospe Fatimske i Kapela Ukazanja - Capela das Apariçoes . Nastavak vožnje do samostana Batalha iz 14 st., izgrađenog u slavu pobjede protiv Kastilje, kada je Portugal obranio svoju neovisnost, s kapelom Utemeljitelja gdje leže pobjednik, kralj Joao I, njegova supruga Philippa od Lancastera i njihova 4 sina, uključujući i glasovitog princa Henrika Moreplovca.Nastavak vožnje do mjesta Nazare, ručak u restoranu s pogledom na Atlantik. Vožnja do prekrasnog srednjovjekovnog gradića Obidos , opasanog zidinama iz 12 st.Šetnja slikovitim ulicama, kupovina suvenira u mnogobrojnim suvenirnicama, preporučamo kušanje lokalnog likera Ginjinha. Povratak u Lisabon. Za večernje sate, preporučujemo odlazak do četvrti Docas, s mnogobrojnim restoranima i šetalištem uz rijeku. Noćenje.

4. dan - LISABON

Doručak. Slobodno vrijeme za istraživanje grada, predlažemo šetnju ulicom Rua Augusta do trga do Comercio uz rijeku Tagus, možete se provozati tradicionalnim tramvajem 28E do Alfame na vrhu brda, s mnogobrojnim slikovitim uličicama, pored panoramskih stajališta Santa Luzia i Porta do Sol, do katedrale Sa i Castelo do Sao Jorge s prekrasnim pogledom, gdje je započela povijest Lisabona. Noćenje.

5. dan - LISABON - ZAGREB

Doručak. Predlažemo odlazak javnim prijevozom (metroplitana) do paviljonskog kompleksa EXPO 1998. u Parque das Nacoes, gdje se nalazi shopping centar i Oceanarij, jedan od najvećih na svijetu. U dogovoru s pratiteljem,predlažemo odlazak trajektom do južne strane rijeke Tejo i gradića Almada gdje se nalazi impozantna Isusova statua Cristo Rei ,simbol Lisabona po uzoru na Rio de Janeiro. Liftom se možete odvesti na 85 m. visine odakle se s platforme pruža prekrasan pogled na grad (doplata za ulaznicu). Transfer do zračne luke, direktan let posebnim zrakoplovom iz Lisabona za Zagreb OU 9701 u 20.30, s dolaskom u Zagreb u 23.50 sati.