Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr


Kuba

Havana i Varadero

Cijena od:
11.990 kn
Broj dana: 9
Tip putovanja: Putovanje avionom
polasci: 08.10.2017
 
Kuba

1. dan - Zagreb - Beč - Havana

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Nakon preuzimanja putne dokumentacije, prijava na let i polijetanje zrakoplova kompanije Austrian Airlines (OS 682) prema Beču u 8.25 sati. Po dolasku u Beč u 9.25 sati, nastavak leta za Havanu zrakoplovom kompanije Austrian Airlines (OS 023) u 10.15 sati. Dolazak u Havanu u 16.25 sati prema lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti, organizirani prijevoz do hotela. Smještaj i noćenje.

2. dan - Havana

Doručak. Odlazak u organizirani razgled grada u pratnji lokalnog vodiča, autobusom i pješice. Obilazak stare i nove, moderne Havane, koja se mijenja vrlo brzo, renovira i pokazuje novi sjaj. Vidjet ćete kolonijalne dijelove grada: Plaza de Armas, Obispo ulica, Plaza de la Cathedral, Palacio de Artesania, Plaza Vijega. Organiziran je posjet muzeju ruma, gdje kroz vođenu turu kroz sve faze (od sadnje do spremanja u bačve) možete vidjeti cijeli proces dobivanja tog najpoznatijeg karipskog pića. Predah tijekom razgleda bit će uz koktel (uključen u cijenu) u poznatom hotelu National ili na krovu hotela Ambos Mundos s pogledom na staru Havanu. Odlazak do La Rampa ulice i Trga Revolucije, te preko rezidencijalne četvrti Miramar povratak do hotela. U razgled je uključen ručak u lokalnom restoranu (piće uz ručak nije u cijeni). Smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan - Havana

Doručak. Slobodan dan za osobne programe. Preporučujemo odlazak na tržnicu suvenira ili šetnju gradom koji oduševljava svojim šarmom, toplinom, pjesmom i plesom na svakom koraku. Ukoliko ste raspoloženi za večernji provod, možete posjetiti Parisien Show u hotelu National ili tradicionalni kabaret show Tropicana s preko 80 izvođača. Noćenje u hotelu.

4. dan - Havana - Dolina Vinales (Pinar del Rio) – Havana

Doručak. Sastanak s lokalnim vodičem i odlazak prema gradiću Pinar del Rio, koji se nalazi u pokrajini Vinales . Ukoliko će tvornica duhana u gradu biti otvorena za posjetitelje svakako će biti organizirano zaustavljanje i ulazak u manufakturu cigara. Kratki razgled Pinar del Ria i Vinalesa, koji se nalaze u srcu plantaža duhana, ali i plantažama palmi, nasadima ananasa, banana i manga. Odlazak u spilju Taino indijanaca, prvih stanovnika otoka, gdje je organizirana vožnja brodićem po rijeci koja teče unutar spilje. Nakon izleta, a prije povratka u Havanu, organiziran je ručak u lokalnom restoran koji je uključen u cijenu (piće nije u cijeni ručka).

5. dan - Havana - Finca Vigia - Cojimar - Varadero

Nakon doručka odlazak iz Havane i vožnja prema Varaderu. Tijekom vožnje zaustavljanje kod Finca Vigia, Hemingwayovog muzeja, kuće gdje je živio, te nastavak prema Cojimaru, malom ribarskom mjestu gdje je imao usidren svoj brod. Nastavak putovanja prema Varaderu, po dolasku prijava u hotel. Smještaj i noćenje. Usluga All Inclusive.

6 - 7. dan - Varadero

Slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje na prekrasnim pješčanim plažama ili odlazak na neki od brojnih fakultativnih izleta, uz doplatu. Preporučujemo izlet u Trinidad, Cienfuegos i Santa Claru ili izlet katamaranom na Cayo Blanco, otočić s prekrasnim plažama te usputno kraće plivanje s delfinima. Noćenje.

8. dan - Varadero - Havana - (Beč)

Nakon doručka slobodno vrijeme do organiziranog prijevoza za zračnu luku Havana. Polijetanje zrakoplova kompanije Austrian Airlines (OS 024) prema Beču u 18.10 sati. Noćni let.

9. dan - Beč - Zagreb

Dolazak u Beč u 10.50 sati prema lokalnom vremenu te nastavak leta zrakoplovom kompanije Austrian Airlines (OS 683) prema Zagrebu u 12.55 sati. Dolazak u Zagreb u 13.50 sati.