Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hrKuba

Havana & Varadero

Cijena od:
-
Broj dana: 9
Tip putovanja: Putovanje avionom
polasci:
 

1. dan - Zagreb - Pariz - Havana

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso u 7:30 sati (90 minuta prije polijetanja zrakoplova) kod šaltera središnjih informacija sa pratiteljem putovanja. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Parizu u 09:00 sati na liniji AF 5075 (Air France). Dolazak u Pariz predviđen je u 11:05 sati. Nastavak putovanja prema Havani u 14:05 sati na liniji AF 946. Dolazak u Havanu predviđen je u 18:25 sati. Nakon carinskih formalnosti organiziran je prijevoz do hotela. Smještaj i noćenje.

2. dan - Havana

Nakon doručka, odlazak na cjelodnevni vođeni razgled grada Havane, koji je pod zaštitom UNESCO-a. Odlazak do centra, te nastavak razgleda pješice i autobusom. Tijekom ture vidjet ćete sve važne znamenitosti: Plaza de Armas, Obispo ulica, Plaza de la Cathedral, Palacio de Artesania, Plaza Vijega. Razgled moderne i stare, kolonijalne Havane, posjet muzeju ruma (Kuba je poznata po bijelom rumu i cigarama). Koktel osvježenja predviđen je ili u hotelu Nacional ili u hotelu Ambos Mundos. Ručak je organiziran u lokalnom restoranu. Nakon ručka, odlazak ulicom La Rampa prema Miramaru – rezidencijalnom dijelu Havane, zaustavljane kod Trga Revolucije. Ukoliko će tvornica cigara biti otvorena, organizirat će se grupni posjet gdje ćete moći vidjeti kako se izrađuju poznate kubanske cigare. Povratak u hotel i odmor. Noćenje.

3. dan - Havana

Nakon doručka, slobodan dan za osobne programe. Preporučamo odlazak na veliku tržnicu suvenira ili šetnju po gradu koji oduševljava svojim šarmom, toplinom, pjesmom i plesom na svakom koraku. Ukoliko ste raspoloženi za večernji provod možete posjetiti Parisien Show u hotelu National ili tradicionalni kabaret show Tropicana s preko 80 izvođača. Noćenje u hotelu.

4. dan - Havana – Dolina Vinales (Pinar del Rio) – Havana

Nakon doručka, odlazak na izlet u duhansku dolinu Vinales - najzapadniju kubansku regiju poznatu po uzgoju duhana. Nastavak vožnje kroz dolinu Vinales, zatim odlazak u indijansku špilju unutar koje teče rječica. Šetnja i kratka vožnja motornim čamcem po špilji. Odlazak do murala prahistorije naslikanog na stijeni. Ručak u obližnjem lokalnom restoranu i potom povratak prema Havani. Smještaj u hotel i noćenje. Udaljenost od Havane do Vinales doline je 180 km. Vožnja u jednom smjeru traje oko dva i pol sata.

5. dan - Havana - Varadero

Nakon doručka, odlazak iz Havane i vožnja prema Varaderu. Tijekom vožnje zaustavljanje kod Finca Vigia, Hemingwaywvog muzeja, kuće gdje je živio, te nastavak prema Cojimaru, malom ribarskom mjestu pokraj Havane gdje je imao usidren svoj brod. Nastavak putovanja prema Varaderu, po dolasku prijava u hotel. Smještaj i noćenje. Usluga All Inclusive. Smještaj i noćenje.

6 - 7. dan - Varadero

Slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje na prekrasnim pješčanim plažama uz mogućnost fakultativnih izleta. Boravak na osnovi All inclusive usluge.

8. dan - Varadero - Havana - Pariz

Polazak 12.02.2016.
Nakon doručka slobodno vrijeme do organiziranog prijevoza prema zračnoj luci Havana. Polijetanje zrakoplova prema Parizu u 17:50 sati na liniji AF 945.

Polazak 16.04.2016.
Nakon doručka slobodno vrijeme do organiziranog prijevoza za zračnu luku Havana. Polijetanje zrakoplova prema Parizu u 16:50 sati na liniji KL 724.

9. dan - Pariz - Zagreb

Polazak 12.02.2016.
Predviđen je dolazak u Pariz u 08:35 sati. Nastavak povratka putovanja prema Zagrebu u 14:15 sati na liniji AF 5074. Dolazak u Zagreb predviđen je u 14:25 sati. Završetak putovanja.

Polazak 16.04.2016.
Predviđen je dolazak u Pariz u 08:15 sati. Nastavak povratka putovanja prema Zagrebu u 14:15 sati na liniji KL 1943. Dolazak u Zagreb predviđen je u 16:05 sati. Završetak putovanja.