Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hrKopenhagen i Oslo

4 dana zrakoplovom iz Zagreba

Cijena od:
-
Broj dana: 4
Tip putovanja: Putovanje avionom
polasci:
 
Kopenhagen
Kopenhagen
Oslo
Kopenhagen

1. dan - ZAGREB - KOPENHAGEN

Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva i pol sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava na let za Kopenhagen na liniji OU 480 (Croatia Airlines) u 8.35 sati. Po dolasku u srednjovjekovnu dansku prijestolnicu u 10.30 sati, odlazak na razgled grada: Palača Amalienborg (rezidencija danskih kraljeva), gradska vijećnica, dvorac Kristianborg (današnje sjedište parlamenta), kraljevsko kazalište, Morska sirena (simbol grada). Odlazak do hotela i smještaj. Ostatak dana slobodan za osobne programe. Predlažemo šetnju gradom starim preko 850 godina i smatra se kao jedan od najužurbanijih gradova Skandinavije. Grad koji s brojnim crkvama, muzejima, kulturnim spomenicima, ali i kafićima i restoranima svakako će vas ostaviti bez daha. Gradske ulice kao ni u jednom drugom gradu nisu toliko ispunjene pješacima i biciklistima u odnosu na automobile. Ubrzo ćete vidjeti kako je lako zavoljeti ovaj grad i njegove opuštene stanovnike. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan - KOPENHAGEN

Doručak. Predlažemo odlazak na individualni fakultativni izleti na dvorce sjevernog Sjaellanda (Hamletov dvorac Kronborg te dvorci Fredensborg i Frederiksborg - doplata, plaćanje prilikom prijave). Za stranke koje ostaju u Kopenhageno predlažemo odlazak vlakom do švedskog grada Malmö u vlastitom aranžmanu (plaćanje na licu mjesta), koji je s Kopenhagenom spojen mostom Oresund. U slučaju da ostajete u Danskoj prijestolnici grad pruža odlične dodatne mogućnosti za posjet muzejima kao što su npr. Muzej voštanih figura, Muzej lijepih umjetnosti s odličnom zbirkom francuskih impresionista, muzej velikog danskog kipara Thorvaldsena - jednog od najvećih skandinavskih umjetnika uopće, muzeji u gradskim dvorcima Christiansborg, Rosenborg (kraljevska riznica). Navečer preporučujemo odlazak u živahnu mornaričku četvrt Nyhavn, u kojoj je živio i poznati pisac bajki, Hans Christian Andersen. Četvrt je puna živopisnih lokala gdje se može popiti danska rakija aquavit i pojesti poznate danske otvorene sendviče. Kuće šarenih boja slikovito su smještene uz kanal sa starim jedrenjacima. Predlažemo vožnju brodom kanalima ( doplata ) kako bi upoznali Kopenhagen s morske strane. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan - KOPENHAGEN - OSLO (plovidba brodom)

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno prijepodne za uživanje u lokalnim restoranima, kavi ili kupovini tradicionalnih suvenira. U rano poslijepodne transfer do luke gdje se ukrcavate na brod. Smještaj u kabine. Vožnja brodom od Kopenhagena do Osla svakako će vam ostati u lijepom sjećanju, za vrijeme krstarenje možete se relaksirati u sauni, ili bazenu, uživati u večeri u jednom od restorana koji se nalaze na brodu ( doplata ). Nakon večere moguće je zaplesati uz band ili pogledati dobar film u kinu. Noćenje na brodu.

4. dan - OSLO - ZAGREB

Doručak. Odjava iz kabina i odlazak autobusom na poludnevni razgled grada. Glavni grad Norveške prepun je boja! Oslo, grad Vikinga, oduševit će vas zelenim brdima i spektakularnim fjordovima. Oslo svojim posjetiteljima nudi brojne znamenitosti i atrakcije, parkove i muzeje. Odlazak u razgled grada; posjet gradskoj vijećnici, jedinstvenom arhitektonskom spomeniku 50-tih godina prošlog stoljeća. Šetnja kroz četvrt Kvadraturen „stari Oslo“ danskog kralja Christiana IV s nekoliko očuvanih zgrada iz 17. stoljeća i posebnim geometrijskim planom gradskih palača. Odlazak do utvrde Akershus renesansnog dvorca - utvrde i vanjski obilazak područja. Šetnja do jednog od novih simbola Osla zgrade Norveške Opere i baleta. Četvrt oko Opere Bjorvika jedna je od najzanimljivijih arhitektonskih gradskih četvrti sa najnovijim primjerima moderne arhitekture. Razgled grada nastavljamo šetnjom do parlamenta te glavnom ulicom Karla Johanna do zgrade kazališta, parkova i kraljevske palače. Nakon kraće pauze u gradskom središtu odlazak javnim prijevozom do Vigeland parka. Posjet Vigeland parku remek djelu velikog norveškog kipara Gustava Vigelanda s 227 monumentalnih skulptura na temu života i smrti i ljudske sudbine. Razgled parka uz monolit, fontanu života, parkove ruža i most života ostavlja dubok utisak na svakog posjetitelja. Zaustaviti ćemo se na skijaškoj skakaonici na Holmenkollnu, odakle se pruža veličanstven pogled na Oslo. Nakon razgleda transfer u poslijepodnevnim satima prema zračnoj luci Oslo. Prijava na let za Zagreb na liniji OU 489 (Croatia Airlines) u 18.50 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 21.35 sati