Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Kenija

Posjet Diani Beach Hospital

Cijena od:
-
Broj dana: 11
Tip putovanja: Putovanje avionom
polasci:
 
Kenija
Kenija
Kenija
Masai

1. dan - Zagreb - Istanbul - Nairobi

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb u 7.30 sati. Polijetanje zrakoplova kompanije Turkish Airlines na liniji TK1054 za Istanbul u 9.30 s predviđenim slijetanjem u 12.30 sati ( lokalno vrijeme ). Nastavak putovanja za Nairobi u 19.50 sati na liniji TK 607. Noćni let, obroci u avionu.

2. dan - Nairobi

Predviđeno slijetanje u Nairobi u 2.30 sati. Nakon carinskih formalnosti, odlazak u hotel. Noćenje. Doručak. Odlazak na kraći razgled glavnog grada Kenije s posjetom poznatog "Giraffe Centre-a". Ručak u Karen Blixen Coffee Garden. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan - Nairobi - Amboseli National Park

Nakon doručka, vožnja do Nacionalnog Park Amboseli., svjetski poznato utočište slonova i brojnih drugih divljih životinja čije su fotografije s Kilimanjarom u pozadini postale simbol za cijelu Afriku. Nevjerojatan pogled iz parka na Kilimanjaro (5895 m) nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Travnate savane, sezonska jezera i močvare omogućuju život šarolikom svijetu divljih životinja kao što su leopardi, zebre, bivoli, žirafe, gazele Posjet selu Maasai-a gdje ćete se upoznati s načinom života i svakodnevnicom poznatog kenijskog plemena. Smještaj. Večera. Noćenje.

4. dan - Amboseli National Park - Tsavo West National Park

Ranojutarnji odlazak na game drive (foto safari) nakon čega slijedi povratak u lodge na doručak. Polazak prema N.P. Tsavo. West. Uz put zaustavljanje kod poznatog protoka lave Shetani, ostatka vulkanske erupcije, koji se prostire 8 km u dužinu te zaustavljanje kod Mzima springs - serije 4 poznata izvora vode, koji su pružili utočište brojnim nilskim konjima i krokodilima. Ručak. Nastavak putovanja za Tsavo West National Park - jedan od najvećih nacionalnih parkova u Keniji. koji oduševljava veličanstvenim krajolikom, stijenama i spiljama, te brojnošću i raznolikošću divljeg života (leopardi, gepardi, divlji psi, zebre, lavovi, preko 600 vrsta ptica, od kojih su najbrojniji pelikani). Večera i noćenje.

5. dan - Tsawo West National Park - Lumo

Doručak. Odlazak prema rezervatu životinja Lumo. Putem „lov“ na životinje foto aparatima. Ručak. Smještaj Poslijepodne odlazak na game drive u Lumo Wildlife Sanctury - migracijski prolaz za slonove između istočnog i zapadnog dijela N.P. Tsavo. Šumovite savane, visoravni i brda te ostaci tropske prašume idealna su mjesta i za susret s bizonima, žirafama, lavovima, antilopama i raznim vrstama ptica. Večera i noćenje

6. dan - Lumo - Shimba Hills National Park

Nakon doručka , odlazak za NP Shimba Hills - nacionalni rezervat koji se prostire na 320 m2, a nalazi se samo 45 min. vožnje od Diani Beacha. Osim žirafa, slonova, bivola ovdje možete naići na vrlo rijetke leoparde i crne antilope. Ručak. Smještaj. Poslijepodne, odlazak na safari. Povratak u lodge. Večera. Noćenje.

7. dan - Shimba Hills National Park - Diani Beach

Odlazak na ranojutarnji game drive (foto safari). Povratak u lodge na doručak, nastavak putovanja prema plažama Indijskog oceana. Dolazak na Diani Beach, plažu dugačku oko 25 km, čije glavne atrakcije su koraljni grebeni koji se pružaju u 3 reda, crno-bijeli kolubus majmuni karakteristični za ovo područje. Po dolasku u poslijepodnevnim satima, smještaj. Večera. Noćenje

8 - 10. dan - Diani Beach (posjet Diani Beach Hospital)

Boravak u hotelu na osnovi polupansiona. Jedan dan posjet Diani Beach Hospital, jednoj od najpoznatijih privatnih bolnica u Keniji, smještenoj u blizini Mombase. Upoznat ćemo se s radom stomatološke i onkološke klinike kao i posjetiti sve odjele bolnice. Preostale dane možete provesti ili odmarajući se na prekrasnoj pješčanoj plaži Diani u sjeni kokosovih palmi ili se baviti nekim vodenim sportovima. Ukoliko želite nastaviti s istraživanjem afričkog života predlažemo Vam izlet u Shimoni , mali Swahili grad, nedaleko od granice sa Tanzanijom ili izlet u Mombasu, najstariji i drugi po veličini grad u Keniji ( plaćanje na licu mjesta ).

11. dan - Diani Beach - Mombasa - Istanbul - Zagreb

Večernja odjava iz hotela te transfer za zračnu luku Mombasa. Polijetanje zrakoplova kompanije Turkish Airlines na liniji TK675 za Istanbul u 03.45 s predviđenim slijetanjem u 10.50 sati (lokalno vrijeme). Nastavak putovanja za Zagreb u 18.05 sati na liniji TK1055 s predviđenim slijetanjem u Zagreb u 19.15 (lokalno vrijeme).