Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr









Kapadokija

Göreme - Konya - Pamukkale - Efez – Kuşadasi - Izmir

Cijena od:
4.490 kn
Broj dana: 7
Tip putovanja: Putovanje avionom
polasci: 02.04.2018 , 18.06.2018
 
kapadokija
efes
Pamukale
Baloni Kapadokija

Turska

Opis

Na sjecištu Europe i Azije, u zagrljaju  veličanstvenog gorja Taurus, nalazi se Turska - rajska destinacija gdje ljeto traje od ranog proljeća do kasne jeseni. Plaže su šljunčane i more tirkizno, a unutrašnjost skriva brojne prirodne i kulturne znamenitosti. Gost u Turskoj je kralj, od Boga poslan, pa su stoga uvijek snalažljivi Turci razvili koncept „all inclusive“ ponude.

Zašto u Tursku?
Turska je zemlja „all inclusive“ ponude. Klubovi i hoteli visoke kvalitete nude šaroliku ponudu raznih užitaka koji čine savršen odmor. U jednom danu možete doživjeti adrenalinski spust toboganom u hotelskom aqua parku,  ples tijekom večernjeg koncerta i zabavno poslijepodne u društvu hotelskih animatora. Bogata arheološka i kulturna ostavština posljedica je spoja raznih civilizacija koje su živjele na turskoj zemlji. Stari Rimljani i Grci, Bizantinci i Otomani su ostavili svoj trag u turskom kulturnom baazaru.
Turska je raj za cjenkanje, a turske tržnice, svijet za sebe. Koža, nakit, tepisi, začini i ostali proizvodi, prodaju se po izvrsnim cijenama. Turska je kuhinja među deset najboljih u svijetu. Antalya je moderan glavni grad turske rivijere, gdje s valovima stižu priče iz antike.

Najljepši doživljaji:
Posjetite vapnenački grad Pamukkale s izvorima termalne vode i snježno bijelim formacijama kalcija koje se kao iz bajke uzdižu iznad zelene pokrajine. Pravu ćete Tursku doživjeti odlaskom u značajni turski hamam, prepuštajući
se čarima parne kupelji i saune. Odigrajte partiju golfa na jednom od brojnih golf igrališta zelenog Beleka. Kušajte tri slavna pića za tri prilike: raki za moć, ayran za osvježenje i čaj za druženje.

Ljetovališta: Antalya, Belek, Side, Alanya, Kemer

Zračna luka: Antalya

Trajanje leta iz Ljubljane/Maribora: približno 2.20 h

Vremenska razlika: +1 h

Dokumenti za putovanje: još 6 mjeseci važeća putovnica (za hrvatske državljane).



ALANYA
Alanya je slikovito ljetovalište ugodne klime, kojeg okružuju duge pješčane plaže. Povijest ovog gradića seže još u vrijeme rimskog carstva dok je postojala gusarska utvrda. Prolazeći pokraj lijepog gradskog parka, stići ćete do značajne Crvene kule (Kizi Kule) u gradskoj luci s koje se pruža prekrasan pogled na gorje Taurus. Posjetite Damlatas špilju i prekrasnu Kleopatrinu plažu. Zahvaljujući čistim plažama, ugodnoj klimi, lijepoj prirodi i bogatom noćnom životu, Alanya je jedno od najposjećenijih turskih ljetovališta.

BELEK
Ljetovalište Belek, od Antalye udaljeno svega 35 km, privlači brojne posjetitelje zbog dugih, pješčanih plaža. Popularno je odredište među ljubiteljima golfa jer se u njegovoj okolici nalazi čak 20 golf igrališta, kao i veliki broj hotela visoke kvalitete. Plaže koje okružuju stabla eukaliptusa kao stvorene su za večernje šetnje. Hoteli su značajni po lijepoj arhitekturi, udobnosti i raznolikoj ponudi. Belek je novo lice turskog turizma.

ANTALYA
Antalya je moderan, glavni grad turske rivijere i vrlo popularno tursko ljetovalište. Svake godine privlači sve veći broj posjetitelja zbog prekrasne plaže, prirodnih znamenitosti, brojnih spomenika i prelijepe stare gradske jezgre Kaleici. Jedna od najznačajnijih znamenitosti su svakako Hadrianova vrata koja se nalaze u neposrednoj blizini starog grčkog grada s teatrom koji može primiti više od 15.000 gledatelja. Centar starog grada predstavlja stara, rimska luka koja je danas preuređena u marinu gdje ćete pronaći veliki broj kafića, suvenirnica i malih, gradskih hotela. Brojni restorani, čajanke i vinske kleti nude vam mjesto za uživanje i otkrivanje ukusne turske kuhinje. Ukoliko posjetite Antalyu, grad u kojem
možete kupiti dragocjene proizvode od kovanog bakra i žute kovine, ukusno vino i razne orijentalne začine, dobiti ćete osjećaj kao da ste na tržnici iz snova.

SIDE
Side je ljetovalište s prekrasnim, dugim, pješčanim plažama. Smješteno je na poluotoku, a svojim posjetiteljima pruža mirniji odmor. Izgrađeno na rimskim ruševinama, nudi vam mogućnost povratka 2000 godina unatrag te doživljaj mira i harmonije proteklih vremena. Pronaći ćete dvije glavne plaže, a istočna plaža je omiljena među obiteljima zbog plitkog mora. Posjetite dobro očuvan rimski akvadukt koji je nekoć služio za dotok vode iz udaljenih brda i osvježite se u rijeci Manavgat ispod najpoznatijih turskih slapova.

KEMER
Zahvaljujući lijepim prirodnim znamenitostima, ljetovalište Kemer okruženo gradskim zidinama, smješteno je na jednoj od najljepših lokacija turske rivijere. Nekoć malo ribarsko naselje po imenu Idyros, danas je popularna destinacija koja nudi veliki izbor sadržaja i zabave. Zbog odlične lokacije, možete istražiti pokrajinu Likiju ili ljetovalište Antalya koje je udaljeno svega 43 km. Krasi ga moderna marina i duga pješčana plaža Moonlight Beach, a u gradu ćete pronaći brojne restorane, kafiće, suvenirnice i zlatarne.


GOLF
Turska sredozemna obala, osobito područje Beleka je vrlo poznato obožavateljima golfa. Veliki izbor golf igrališta i ugodna klima, izuzetno kvalitetan smještaj sa brojnim aktivnostima, za golfere su odličan izbor, kao i za obiteljski odmor.