Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr

Južnoafrička Republika

Cape Town - Cape Point - Pretoria - NP Pilanesberg - Johannesburg

Cijena od:
-
Broj dana: 12
Tip putovanja: Putovanje avionom
polasci:
 
1
2
4
5

1. dan - Zagreb – Doha

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb u 15.50 sati. Polijetanje zrakoplova kompanije Qatar Airways na liniji QR 218 za Dohu u 17.50 sati (let traje 5:20h)

2. dan - Doha – Cape Town

Dolazak u Dohu u 01.10 sati (lokalno vrijeme). Nastavak leta za Cape Town u 02.45 sati. Noćni let. Obroci u zrakoplovu. Dolazak u Cape Town u 11.30 sati po lokalnom vremenu. Nakon imigracijskih i carinskih formalnosti slijedi transfer do hotela. Prijava u hotel. Smještaj. Slobodno poslijepodne. Noćenje.

3. dan - Cape Town

Doručak. Odlazak na panoramski razgled grada koji se nalazi na krajnjem jugu Afrike i za mnoge je jedan od najljepših svjetskih gradova. U srcu grada nalazi se najstarija građevina Cape Towna – Castle of good hope, zgrada Parlamenta, Company Gardens, malajska četvrt Bo Kaap poznata po svojim šarenim kućama. Ukoliko vremenske prilike dozvole, uspon uspinjačom na Table Mountain (1085 m), veličanstvenu planinu jedinstvenog oblika koja se impozantno uzdiže nad gradom. Table Mountain je simbol Cape Towna, a proglašena je jednim od sedam svjetskih čuda prirode. Za lijepog vremena sa planine se pruža prekrasan pogled na Cape Town i okolicu. U poslijepodnevnim satima vozimo se do dijela grada Constantia. Tu se nalazi jedan od prvih vinorodnih krajeva Južne Afrike gdje su nastale neke od prvih vinskih farmi krajem 17.st. Posjetit ćemo dvije farme i uživati u prekrasnim pejzažima i degustaciji vina. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan - Cape Town – Cape Point – Cape Town

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet do Cape Point-a. Vožnja obalnom cestom Chapman's Peak duž Atlanskog oceana tijekom koje možete uživati u prekrasnom pejzažu. Uživat ćemo, po mnogima, u jednoj od najljepših panoramskih vožnji u svijetu. Nastavak putovanja do prirodnog rezervata Cape Point koji udomljuje brojne fascinantne životinje, uključujući babune, antilope i preko 150 vrsta ptica, među kojima i nojeve, najveće ptice na svijetu. Posjet Rtu Dobre nade te vožnja do Cape Pointa. Slobodno vrijeme za šetnju i uspon do svjetionika sa kojeg se pruža nezaboravan pogled. Fakultativno odlazak na ručak (uz nadoplatu). Nastavak putovanja do plaže Boulders poznate po koloniji pingvina koji se se ovdje nastanili. Posjetit ćemo i botanički vrt Kirstenbosch, na istočnim obroncima Table Mountaina, koji je već godinama na listi najboljih botaničkih vrtova u svijetu. Povratak u Cape Town. Noćenje.

5. dan - Cape Town – Stellenbosch – Cape Town

Nakon doručka, krećemo na vinsku turu po okolici Cape Towna. Prvo ćemo posjetiti Franschoek, gradić kojeg su osnovali francuski Hugenoti u 17.st. Gradić je okružen prekrasnim planinama i poznat je po svojoj „francuskoj atmosferi“. Ovdje možete uživati u šetnji i kupovini u šarmantnim dućanima. Nakon slobodnog vremena, nastavak putovanja za Stellenbosch, gdje se nalaze neki od najljepših nasada vinove loze u svijetu. Putem ćemo posjetiti jednu vinsku farmu kako bi uživali u degustaciji vina i pravom južnoafričkom ručku. Po dolasku u Stellenbosch kratko vrijeme za šetnju drugim najstarijim gradom Južne Afrike. Stellenbosch krasi zanimljiva nizozemska arhitektura i prekrasne aleje hrastova. Posjet jednoj od lokalnih vinarija na degustaciju poznatih južnoafričkih vina. Povratak u Cape Town. Noćenje.

6. dan - Cape Town – otok Robben (fakultativno) – Johannesburg

Nakon doručka, odlazak na izlet na otok Robben (doplata) koji je poznat kao bivši zatvor u kojem je Nelson Mandela proveo 18 godina. Otok je ravan i zbog erozije se uzdiže nekoliko metara iznad mora. Od 17. stoljeća korišten je kao zatvor, kolonija gubavaca i vojna baza. 1999. godine upisan je na UNESCO popis svjetske baštine, mjesto gdje je pobjedila sloboda i demokracija. Odjava iz hotela te transfer za zračnu luku Cape Town. Prijava na let za Johannesburg (trajanje leta cca 2h). Po dolasku smještaj u hotel u okolici Johannesburga. Noćenje.

7. dan - Johannesburg - Pretoria – NP Pilanesberg

Nakon doručka slijedi odjava iz hotela i vožnja prema Pretoriji. Pretorija je jedan od tri glavna grada JAR-a u kojem se nalazi sjedište vlade. Grad je nekada imao veoma lošu reputaciju kao “ glavni grad apartheida“ no danas je to predivan grad s brojnim povijesnim zgradama, muzejima i cvjetnim parkovima. Posjetit ćemo impozantni Voortrekker kompleks koji odaje počast sudionicima „Velikog Treka“, velike seobe stanovnika u unutrašnjost u prvoj polovici 19.st. Još ćemo posjetiti i kuću Paula Krugera te trenutno sjedište vlade i predsjednika – The Union Buildings. Nakon razgleda grada slijedi vožnja do NP Pilanesberg. Po dolasku u NP odlazak na poslijepodnevni „game drive“. Večera u lodgeu. Noćenje.

8. dan - Nacionalni park Pilanesberg

Doručak. Odlazak na safari gdje ćete imati priliku vidjeti „velikih 5“ – odnosno 5 za lov najopasnijih životinja u Južnoj Africi: slonove, leoparde, lavove, bizone i nosoroge te niz ostalih životinja poput impala, geparda, hijena, babuna itd. U poslijepodnevnim satima slijedi još jedan „game drive“. Povratak u lodge nakon sumraka. Večera. Noćenje.

9. dan - Nacionalni park Pilanesberg

Doručak. Slobodno jutro. Moguć je fakultativan odlazak na balon safari i vožnju quadovima po parku ili pješački safari u potrazi za nosorozima po kojima je park posebno poznat. Za one „manje pustolovne“ predlažemo odlazak do obližnjeg Sun City-a. Taj grad/resort prepun je hotela, casina, vodenih parkova, bazena i ostalih sadržaja za zabavu i razonodu. U poslijepodnevnim satima slijedi još jedan „game drive“ nakon kojeg ćemo ukoliko nam vrijeme dozvoli uživati u pravom doživljaju južnoafričkog braai-a (roštilja). Noćenje.

10. dan - NP Pilanesberg – Johannesburg

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak za Johannesburg. Po dolasku razgled grada i Posjet Sowetu (South Western Townships) – slikovitom predgrađu Johannesburga, ali i najvećoj crnačkoj rezidencijalnoj četvrti Južnoafričke Republike. Nakon razgleda posjetit ćemo muzej Apartheida te se uputiti do našeg hotela. Noćenje u hotelu.

11. dan - Johannesburg - Doha

Doručak i odjava iz hotela. Slijedi transfer do zračne luke. Polijetanje zrakoplova kompanije Qatar Airways na liniji QR1364 za Dohu je u 14:10 sati. Obroci u zrakoplovu. Predviđeno slijetanje u Dohu je u 23:30h.

12. dan - Doha – Zagreb

Nastavak putovanja za Zagreb na letu QR215 je u 01:20 sati s predviđenim dolaskom u 05.30 sati (lokalno vrijeme).