Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr

Južnoafrička Republika

Cape Town - Cape Point - Pretoria - NP Pilanesberg - Johannesburg

Cijena od:
-
Broj dana: 12
Tip putovanja: Putovanje avionom
polasci:
 
1
2
4
5

Cijena uključuje

- prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi
- domaći let Cape Town – Johannesburg
- smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima / lodge-u 3/4* na bazi noćenja s doručkom
- transfere i razglede prema programu
- večere navedene u programu (u Nacionalnom parku Pilanesberg)
- ulaznice za objekte koji se posjećuju
- pratitelja na putovanju
- jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje

- zrakoplovne pristojbe 2.990 kn (podložne promjenama)
- doplatu za jednokrevetnu sobu – 3.890,00 kn
- vizu za JAR (s posredovanjem) – 630 kn
- napojnice za lokalne vodiče i vozače (50 € po osobi, doplata na licu mjesta)
- posjet Robben Islandu (doplata na licu mjesta)
- dodatne obroke i usluge
- putno osiguranje (obavezno)

Obavezne doplate po osobi

- kod prijave: pristojbe zračnih luka 2.990 kn (podložne promjenama)
- na licu mjesta: napojnice za lokalne vodiče i vozače 50 EUR (plaćanje pratitelju putovanja)

Važne napomene

DOKUMENTACIJA POTREBNA ZA IZDAVANJE TURISTIČKE VIZE ZA JUŽNOAFRIČKU REPUBLIKU (za boravak do 90 dana)

1. U potpunosti i čitko ispunjen obrazac za vizu. Obrazac mora biti ispunjen velikim tiskanim slovima, na engleskom jeziku, vlastoručno potpisan.

2. Putovnica koja mora biti važeća još najmanje 30 dana od dana predviđenog izlaska iz Južnoafričke Republike. Putovnica treba sadržavati još najmanje 3 potpuno prazne stranice u nizu za potrebe vize i ulaznih/izlaznih pečata.

3. 2 fotografije za dokumente u boji, ne starije od 6 mjeseci, sa svijetlom pozadinom, veličine za putovnicu (3,5 x 4,5 cm).

4. Potvrdu u obliku tromjesečnog izvoda stanja tekućeg računa sa svim transakcijama u tom periodu, potpisana i ovjerena od banke. Izvod na kojem se vidi samo trenutno stanje na računu neće se smatrati dovoljnim. Potrebno je dokazati da je račun aktivan i da na njemu ima dovoljno sredstava. Visina trenutno raspoloživih sredstava nije strogo definirana, a ovisi o samoj dužini boravka u JAR-u, međutim, računa se nekih 100 USD po danu po osobi. Ako nisu zadovoljni priloženim, ambasada može dodatno zatražiti dokaz o zaposlenju, o studiju, dodatnu dokumentaciju od banke ili npr. tromjesečni izvod treće osobe koja će za putnika garantirati. Poželjno je da sva ta dokumentacija bude na engleskom. Predlažemo da nam, zbog zaštite Vaše privatnosti, potvrdu dostavite u zatvorenoj koverti.

5. Polica putnog zdravstvenog osiguranja ugovorena baš za ovo putovanje.

6. Kopija osobne iskaznice- Kategorizacija hotela I lodgeva u Južnoafričkoj Republici odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
- Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe, izdaju se za sve putnike u jednom danu.
- Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.
- U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

Najmanji broj putnika

15