Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Jezera sj. Italije

3 dana

Cijena od:
-
Broj dana: 3
Tip putovanja: Putovanje autobusom
polasci:
 
Lago Maggiore
Como
Bellagio
Lago di Garda

1. dan - ZAGREB - KARLOVAC - RIJEKA - MILANO

Polazak autobusa u 5.30 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb (peron 502-506)*. Vožnja preko Slovenije i Italije s kraćim stajanjima na putu. Po dolasku u Milano, kraći razgled grada i njegovih znamenitosti: La Scala, jedna od najslavnijih opernih kuća u svijetu, katedrala i dvorac obitelji Sforza. Nakon razgleda kraće slobodno vrijeme za osobne programe. Odlazak do hotela u večernjim satima. Noćenje. .

*moguć polazak iz Karlovca s Autobusnog kolodvora u 6.00 sati i iz Rijeke (obavezno napomenuti kod prijave) s benzinske postaje "Vrata Jadrana - sjever" u 7.30 sati.

2. dan - JEZERO MAGGIORE - STRESA (fakultativni izlet Boromejski otoci) – ARONA

Nakon doručka, cjelodnevni izlet u Stresu. Stresa je gradić poznat po vilama izuzetne arhitekture i vegetacije. Preporučamo izlet brodom po jezeru (doplata) s posjetom prekrasnim, a ne tako poznatim Boromejskim otocima Bella i Dei Pescatori. Isolla Bella je otok – palača iz 1632. god. čiji se vrtovi stepenasto spuštaju 37 metara i imaju čak 10 terasa. Nakon razgleda slobodno vrijeme za osobne programe, pravu talijansku kavu i kraći shopping. Vožnja uzduž jezera do slikovitog gradića Arone. Povratak u hotel. Navečer mogućnost odlaska do Milana (doplata). Noćenje u hotelu.

3. dan - COMO - SIRMIONE - RIJEKA - KARLOVAC - ZAGREB

Nakon doručka, odjava iz hotela i odlazak do slikovitog grada Coma na istoimenom jezeru, najdubljem u Europi, oaze mira i tišine nedaleko od Milana. Razgled grada poznatog po promenadi, mnogobrojnim kavanama, kao i slikovitoj srednjovjekovnoj četvrti. Nastavak putovanja do Lago di Garde. Po dolasku posjet živopisnom gradiću Sirmioneu, na samoj obali jezera. Nakon razgleda nastavak putovanja za Zagreb s dolaskom u kasnim večernjim satima.