Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hrIsland - Hrvatska

Kvalifikacije za SP 2018 u Rusiji

Cijena od:
-
Broj dana: 3
Tip putovanja: Putovanje avionom
polasci:
 
Reykjavik
IslandHrvatska
IslandHrvatska
Island

1. dan - ZAGREB – REYKJAVIK

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb u jutarnjim satima. Podjela putnih dokumenata, prijava na charter let za Keflavik. Po dolasku u Keflavik te obavljanja graničnih formalnosti slijedi transfer do hotela. Smještaj u hotel 4* u centru grada. Ručak u hotelskom restoranu. U 17.30 krećemo na razgled Reykjavika. Višesatni razgled u pratnji lokalnog vodiča. Odlazak do stare luke na večeru gdje ćemo imati priliku degustirati neke od islandskih specijaliteta. Stara luka danas više nije samo mjesto s kojeg su ribari odlazili na lov kitova i ribe, već živahno i dinamično mjesto puno kafića i restorana, koji obećavaju jedinstveni gastronomski doživljaj i dobru zabavu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2. dan - REYKJAVIK - ZLATNI PRSTEN

Doručak. U 10.00h polazimo na obilazak Zlatnog prstena. Prvo zaustavljanje na putu jest dolina Haukadalur gdje ćemo posjetiti najveće aktivne gejzire Geysir i Strokkur. Bit će to prilika da se pogledaju krajolici koji su prema vjerovanjima i predajama starih Vikinga bile napučene mitskim bićima o kojima pričaju narodne sage, ali i islandski nobelovac Haldor Laxness. Ručak u lokalnom restoranu. Nastavljamo do Gullfossa, najljepšeg vodopada i najposjećenijeg lokaliteta u zemlji. Nakon toga slijedi posjet u nacionalni park Thingvellir, park povijesnog, kulturnog i geološkog značaja unutar kojeg se nalazi zgrada najstarijeg europskog parlamenta i najveće prirodno jezero na Islandu. Povratak u Reykjavik oko 15.00h. Slobodno vrijeme za posjet nekim od poznatih muzeja (Muzej Asmundarsafn, zbirka najpoznatijeg islandskog kipara Ásmundur Sveinssona, inspiraciju pronašao u islandskom krajoliku, književnosti i ljudima) ili za shooping.. Uživajte u šetnji glavnim ulicama Laugavegur i Skólavör?ustígur u kojim je mnoštvo šarmantnih starih kuća, trgovina, galerija i kafića. Za ljubitelje buvljaka predlažemo posjet Kolaporti?u gdje osim vintage odjeće, antikviteta, možete kupiti islandske delicije poput sušene ribe, ili kušati tradicionalnu slasticu „kleinur”. Ljubiteljima dizajna predlažemo posjet „Kraumu“ prvom nacionalnom dućanu u potpunosti posvećen islandskom dizajnu, više od 70 dizajnera nude unikatne ručno rađene predmete od tekstila, nakit.. Ili posjetite veliki trgovački centar Kringlan istočno od centra grada (150 trgovina). U 17:300 transfer na stadion na utakmicu Island – Hrvatska, s početkom u 18:45h. Nakon utakmice povratni tranfer za hotel.

3. dan - REYKJAVIK - ZAGREB

Doručak. Transfer za zračnu luku Keflavik. Prijava na charter let za Zagreb. Planirano vrijeme dolaska zrakoplova u Zagreb je u popodnevnim satima. Kraj naših usluga.