Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Indija i Šri Lanka

New Delhi - Jaipur - Agra - Colombo - Sigiriya - Kandy - Nuwara Eliya - Bentota

Cijena od:
-
Broj dana: 13
Tip putovanja: Putovanje avionom
polasci:
 
Indija
SriLanka
India
Sigirya

1. dan - Zagreb - Doha

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije od strane pratitelja putovanja te prijava na let za Dohu na liniji QR 216 (Qatar Airways) i polijetanje zrakoplova u 10.20 sati. Dolazak u Dohu predviđen je u 17.40 sati.

2. dan - Doha - New Delhi

Nastavak leta za New Delhi u 2.25 sati na liniji QR 570 (Qatar Airways). Predviđeni dolazak u zračnu luku New Delhi je u 8.25 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku obavljanje pograničnih i viznih formalnosti te sastanak s predstavnikom lokalnog agenta. Organizirani transfer do hotela 4* u New Delhiju. Smještaj u sobe i vrijeme za odmor. U poslijepodnevnim satima obilazak novog dijela grada, posjet grobnici kralja Humayuna, Vratima Indije, te naposljetku obilazak kompleksa zgrada indijskog Parlamenta. Po završetku razgleda, povratak u hotel. Večera i noćenje.

3. dan - New Delhi - Jaipur

Nakon doručka odlazak u organizirani razgled starog dijela grada na rikšama (Old Delhi). Vožnja pored Crvene tvrđave na obalama rijeke Yamuna, obilazak džamije Jama, najveće u Indiji, i ostalih znamenitosti starog Delhija. Po završetku razgleda nastavak putovanja prema Jaipuru, poznatom i pod imenom „ružičasti grad”. Po dolasku u Jaipur prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje u hotelu.

4. dan - Jaipur

Nakon doručka slijedi odlazak do tvrđave Amber do koje se dolazi slonovima (ovisno o raspoloživosti). Amber je klasična radžastanska palača čija se ljepota skriva unutar njenih zidova s naslikanim minijaturama, dekoracijama od bjelokosti i zrcalima. Poslijepodne nastavljamo razgled maharadžine gradske palače, bivše kraljevske rezidencije koja je danas dijelom pretvorena u muzej. Nakon palače posjetit ćemo izvana i Hawa Mahal ili kako je još nazivaju, palačom vjetrova. Razgled ćemo završiti posjetom Jantar Mantar, najvećoj kameno-mramornoj zvjezdarnici na svijetu te obilaskom bazara. Povratak u hotel, večera i noćenje u hotelu.

5. dan - Jaipur - Fatehpur Sikri - Agra

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja do Agre. Na putu, stanka radi razgleda grada Fatehpur Sikri koji je sagrađen 1569., za vrijeme vladavine Akbara Velikog te iz političkih razloga napušten 14 godina poslije. Grad opasan 17 metara visokim zidinama krase prelijepe palače, mauzoleji, džamije, bazeni i vrtovi. Nastavak puta za Agru. Po dolasku, smještaj u hotel, večera i noćenje.

6. dan - Agra

Nakon doručka odlazak u organizirani razgled Agre. Prva postaja je remek djelo i spomenik ljubavi, monumentalni Taj Mahal kojeg je dao sagraditi kralj Shah Jehan u čast svojoj ljubljenoj kraljici. Gradnja je započela u 17. stoljeću i trebalo je 18 godina da se dovrši uz danonoćni rad preko 20.000 majstora i radnika. Potom obilazak tvrđave u Agri koju je sagradio kralj Akbar i koja danas dominira središtem Agre, a ujedno predstavlja i grad u gradu. Po završetku razgleda Agre, odlazak u hotel, smještaj i noćenje. Predlažemo odlazak na Mohabbat Taj Show (uz doplatu).

7. dan - Agra - New Delhi - Colombo - Negombo

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema New Delhiju te dolazak u zračnu luku i prijava na let za Colombo. Po slijetanju u Colombo i nakon graničnih formalnosti, slijedi vožnja prema Negombu. Po dolasku smještaj u hotel, večera i noćenje.

8. dan - Negombo - Pinawalla - Sigiriya

Doručak u hotelu i odjava. Vožnja prema Sigiriyi uz usputno zaustavaljanje u Pinnawali uz posjet sirotištu za slonove. Cijela nastamba smještena je među nasadima kokosovih palmi površine gotovo jednog hektara, pa se bebe slonovi slobodno kreću uokolo, te ih možete fotografirati iz neposredne blizine kao i hraniti. Nastavak vožnje prema poznatoj utvrdi u stijeni, koja se još zove i Lavlja stijena. U podnožju se nalaze vodeni vrtovi gdje se može vidjeti, još uvijek funkcionalan sistem navodnjavanja koje je i dan danas čudo Azije koje potječe iz dana vladavine kraljeva. Uspon do vrha je stepenicama, dio uspona je srednje zahtjevan, no dio prije dolaska na sam vrh zahtjevniji je i stepenice su strmije. Trajanje uspona i silaska je oko dva sata. Nastavak putovanja prema Dambulli. Dolazak u hotel, smještaj, večera i noćenje.

9. dan - Dambulla - Kandy - Nuwara Eliya

Doručak i odjava iz hotela. Na putu prema Nuwara Eliyu posjet Peradeniya Botaničkom vrtu izgrađenom kao vrt za odmor kralja Sinhala, a proširen je od strane Britanaca. Vidjeti ćete specifične vrste drveća, biljaka i cvijeća. U nastavku putovanja proći ćete kroz Kandy, grad koji je bio zadnja prijestolnica kraljeva Šri Lanke, smještenu uz najdužu rijeku Šri Lanke, Mahaweli. Stanovnici ovog grada ponosno čuvaju legende, tradiciju i folklorne običaje kraja. Inače, ime Kandy simbolizira vizije bogatstva i veličanstvenosti. Dolazak u Nuwara Eliyu, smješta u hotel, večera i noćenje.

10. dan - Nuwara Eliya - Bentota

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak u posjet tvornici čaja gdje se proizvodi jedan od najboljih i najkvalitetnijih čajeva na svijetu. Vođena tura kroz pogon tvornice uz prezentaciju procesa dobivanja čaja. Nuwara Eliya je gradić koji je bio vrlo popularan tijekom britanske vladavine. Utjecaj je i danas vidljiv na svakom koraku, pa je čitav kraj prozvan Malom Engleskom. Nastavak putovanja prema hotelu na obali u okolici Bentote, gdje ćete biti smješten, prijava u hotel, večera i noćenje.

11. dan - Bentota - Galle - Bentota

Nakon doručka odlazak na izlet u obližnji grad Galle koji je nekad bio glavna luka na Šri Lanci i grad bogate povijesti. Grad je bio središte nizozemske kolonijalne vlasti u Indijskom oceanu u 17. stoljeću, a veličanstvena utvrda Galle Fort (prostire se na više od 50 hektara) svjedoči ovoj činjenici. Galle je jedan od vrlo dobro očuvanih gradova iz kolonijalnog doba u jugoistočnoj Aziji te je na popisu zaštićene svjetske baštine. Nizozemski muzej i nizozemska crkva su dvije od najpoznatijih turističkih atrakcija u Galleu. Grad je također poznat po izradi čipke i rezbarijama od ebanovine. Povratak u Bentotu. Slobodno vrijeme. Večera i noćenje u hotelu.

12. dan - Bentota - Colombo

Doručak. Odjava iz hotela i vožnja prema Colombu. Panoramski razgled grada prije odlaska u zračnu luku. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Dohi u 21.30 sati na liniji QR 655 (Qatar Airways). Noćni let s obrocima tijekom leta. Dolazak u Dohu u 23.40 sati.

13. dan - Doha - Zagreb

Nastavak putovanja prema Zagrebu na liniji OR215 u 1.20 sati. Dolazak u Zagreb u 5.30 sati