Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hrEgipat

Krstarenje Nilom i Kairo | 7 dana / 6 noći

Cijena od:
-
Broj dana: 7
Tip putovanja: Putovanje avionom
polasci:
 
Nil
Egipat1
Egipat04
Luxor2

1. dan - Zagreb – Istanbul – Kairo

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije od strane pratitelja putovanja te prijava na let za Istanbul na liniji TK1054 (Turkish Airlines) i polijetanje zrakoplova u 9.30 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 12.30 sati. Nastavak leta za Kairo u 18.40 sati na liniji TK694 (Turkish Airlines). Obroci za vrijeme leta. Dolazak u Kairo predviđen je u 20.00 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku u Kairo sastanak s predstavnikom lokalne agencije i transfer do hotela. Prijava i smještaj. Noćenje

2. dan - Kairo - Luksor

Ranojutarnji doručak te transfer do zračne luke. Slijedi let za Luksor i kraća vožnja do pristaništa na Nilu. Smještaj u kabine i ručak. Poslijepodne je rezervirano za obilazak Istočne obale Nila gdje se smjestio veličanstveni kompleks hramova u Karnaku. Uz odlično očuvanu dvoranu stupova i prilaz sfingi s ovnujskim glavama, u hramu možete vidjeti i reljefe s prikazima bitaka Ramzesa II. Poslije večere odlazak na obilazak hrama u Luksoru. Poseban dojam ostavljaju reflektorima osvijetljene sjedeće skulpture faraona na ulazu. Povratak na brod i noćenje.

3. dan - Luksor – Esna – Edfu

Doručak. Prijepodnevni odlazak na Zapadnu obalu Nila, tzv. „Obalu mrtvih“, gdje su se smjestile grobnice u stijeni Doline kraljeva i posmrtni hramovi uz obalu rijeke. Obilazak će obuhvatiti jedan od najneobičnijih hramova Egipta, posmrtni hram kraljice Hatšepsut, nekoliko grobnica u Dolini kraljeva te Memnonove kolose, dvije sjedeće skulpture, jedinog ostatka posmrtnog hrama faraona Amenofisa III. Povratak na brod i ručak. Poslijepodnevno isplovljavanje prema jugu i živopisan prolazak kroz ustavu u Esni. Večera na brodu i uplovljavanje u Edfu.

4. dan - Edfu – Kom Ombo – Asuan

Doručak. Odlazak na razgled hrama boga Horusa, najočuvanijeg hrama staroga Egipta. Zahvaljujući nanosima pijeska i naselju koje je nastalo na njima, Horusov hram i danas ima očuvan krov, središnje svetište i cikluse reljefa s prikazima iz života bogova. Povratak na brod i ručak. Poslijepodnevna plovidba lijenim, nilskim vodama uz izmjenu bukolikih prizora. Večernje uplovljavanje u Kom Ombo i obilazak dvostrukog hrama boga-krokodila, Sobeka, i boga-sokola, Haroerisa. Večera i noćna plovidba prema Asuanu. Noćenje na brodu.

5. dan - Asuan

Doručak. Cjelodnevni obilazak Asuana, vrata Egipta prema drevnoj Nubiji i „crnoj Africi“. Razgled ćete započeti obilaskom hrama božice Izide na otoku Philae. Kako je, pri izgradnji Asuanske brane, originalan otok potopljen, Izidin hram je rastavljen i kamen po kamen preseljen na otok Bigu. Slijedi kratko zaustavljanje na Asuanskoj brani te posjet kamenolomu s nedovršenim obeliskom. Ručak na brodu. Smiraj dana je rezerviran za romantčnu plovidbu tradicionalnom jedrilicom, feluccom, oko asuanskih otočića. Večera na brodu.

6. dan - Asuan - Kairo - Piramide u Sakari i Gizi - Kairo

Doručak. Transfer do zračne luke te let za Kairo. Po slijetanju odlazak do Sakare i stepenaste piramide faraona Zosera, prve velike piramide Egipta. Slijedi odlazak do platoa u Gizi, gdje se nalazi jedno od sedam svjetskih čuda staroga svijeta, piramide faraona Keopsa, Kefrena i Mikerina te hram u dolini s tajnovitom Sfingom. Razgled piramida je izvana. Odlazak do hotela, smještaj, večera i noćenje.

7. dan - Kairo – Istanbul – Zagreb

Doručak i odjava iz hotela. Organizirani prijevoz do zračne luke i prijava na let za Istanbul na liniji TK691 (Turkish Airlines) u 8.45 sati. Dolazak u Istanbul u 12.00 sati. Nastavak putovanja prema Zagrebu u 18.05 sati na liniji TK1055 (Turkish Airlines). Predviđeni dolazak u Zagreb u 19.15 sati.