Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hrEdinburgh

Ardmore Language Schools | 12 - 17 godina

Cijena od:
-
Broj dana: 15
Tip putovanja: Tečaj jezika
polasci:
 
Edinburg
Edinburgh
Leith
Classroom

Cijena uključuje

- 15 sati nastave engleskog jezika tjedno (1 školski sat = 60 minuta)
- nastavni materijal
- prijemni ispit
- potvrdu o pohađanju tečaja,
- smještaj u jednokrevetnoj sobi u rezidenciji na osnovni punog pansiona
- program društvenih i sportskih aktivnosti
- 2 cjelodnevna izleta
- 6 poludnevnih izleta
- kartu za lokalni prijevoz za vrijeme aktivnosti i razgleda koje organizira škola
- zrakoplovnu kartu Zagreb - Amsterdam - Edinburgh - Amsterdam - Zagreb
- pristojbe zračnih luka (podložne promjenama)
- transfer na relaciji zračna luka - škola - zračna luka
- pratitelja putovanja iz Zagreba
- jamčevinu i organizaciju putovanja

Cijena ne uključuje

- putno zdravstveno osiguranje
- osiguranje od otkaza putovanja

Smještaj

Polaznici su smješteni u rezidenciji koja je udaljena desetak minuta hoda od kampusa i petnaestak minuta hoda do centra grada. Smještaj je u jednokrevetnim sobama s vlastitom kupaonicom na osnovi punog pansiona (tijekom tjedna svi obroci poslužuju se u studentskom restoranu unutar kampusa, a vikendom se za ručak dobiva lunch paket). Rezidencija je podijeljena u blokove apartmane, a svaki apartman sastoji se od 4 do 6 jednokrevetnih soba (svaka soba ima tuš/WC). Na svakom katu nalazi se i opremljena kuhinja u kojoj polaznici mogu provoditi slobodno vrijeme. Posteljina je osigurana, a obavezno ponijeti ručnike!

Škola

ARDMORE LANGUAGE SCHOOLS jedna je od vodećih organizacija u organizaciji tečajeva za juniore, s više od 30 godina iskustva. Jedna od najstarijih škola u Škotskoj, Leith Akademija, utemeljena je još davne 1560. godine. Smještena je u prekrasnom Edinburghu, na pješačkoj udaljenosti od poznatog edinburškog dvorca, mjesta gdje se čuvaju kraljevski dragulji te u neposrednoj blizini istočne obale grada i Sjevernog mora. Glavni grad Škotske podijeljen je na srednjovjekovni Stari grad i moderan, elegantni Novi grad, pun parkova, vrtova i neoklasicističke arhitekture. S mnoštva zelenih brežuljaka i uzvisina pružaju se jedinstveni pogledi na grad, posebice s vrha uspavanog vulkana imena Arthurov stolac, za koji se vjeruje da je na njoj nekada stajao slavni dvorac Camelot. Sadašnja zgrada škole dovršena je 1991. godine, a svojim inovativnim dizajnom staklenog krova oduševljava sve polaznike. Polaznicima su na raspolaganju sportski tereni, sportske hale, kazalište s pozornicom i studentski restoran.

Nastava

Nastava se sastoji od 15 školskih sati tjedno (1 školski sat = 60 minuta), u grupama do najviše 15 polaznika. Po dolasku u školu svi polaznici pristupaju testiranju na temelju kojeg će biti razvrstani u grupe prema trenutno pokazanom znanju. Nastava je podijeljena u dva dijela. U prvom dijelu, usvajaju se znanja iz gramatike te proširuje vokabular kroz različite vježbe i zadatke, a u drugom dijelu polaznike se potiče na samostalno korištenje engleskog jezika u govoru i pismu kroz razne kreativne radionice poput izrade plakata, web stranica ili glume u kraćim skečevima. Nastava se odvija u jutarnjem ili poslijepodnevnom terminu (tjedna izmjena), a obavezni dio nastave su i slobodne aktivnosti, izleti i razgledi.

Izleti i slobodne aktivnosti

Tijekom dvotjednog boravka škola organizira 2 cjelodnevna izleta (npr. Nacionalni park Loch Lomond i dvorac Stirling, Glasgow i sl.) i 6 poludnevnih aktivnosti poput šetnje Edinburghom, odlaska u National Museum of Scotland, Edinburgh Castle, Palace of Holyrood House, Princess Street Gardens i sl.). Tijekom tjedna organizirane su svakodnevne aktivnosti kao što su nogomet, ples, tenis, košarka, mini olimpijada, arts & crafts, večer uz kviz, karaoke, talent show i dr.

Važne napomene

08.07.2018.
KL 1940 Zagreb - Amsterdam; polazak u 11:50, dolazak u 13:55
KL 1289 Amsterdam - Edinburgh; polazak u 16:35, dolazak u 17:00

22.07.2018.
KL 1276 Edinburgh - Amsterdam; polazak u 06:00, dolazak u 08:35
KL 1939 Amsterdam - Zagreb; polazak u 09:15, dolazak u 11:05

Najmanji broj putnika

10