Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr

Dubai

Hotel Hilton Garden Inn 4*

Cijena od:
-
Broj dana: 6
Tip putovanja: Putovanje avionom
polasci:
 
Dubai
Dubai
Dubai
Abu-Dhabi

1. dan - Zagreb - Doha - Dubai

Sastanak putnika u Zračnoj luci te prijava na let za Dubai preko Dohe. Polijetanje zrakoplova kompanije Qatar Airways (QR 218) na letu za Dohu u 11.50 sati. Predviđeno slijetanje u Dohu je u 19.05 sati prema lokalnom vremenu. Nastavak leta za Dubai na liniji Qatar Airways (QR 1014) u 21.00 sat. Slijetanje u Dubai predviđeno je u 23.10 sati prema lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih formalnosti, transfer do hotela. Smještaj. Noćenje.

2. dan - Dubai

Nakon doručka odlazak na poludnevni razgled grada. Razgled obuhvaća stari i novi dio grada te započinje vožnjom do plaže Jumeirah, najpoznatijeg i najluksuznijeg područja u Dubaiju. Odlazak na Palm Island, umjetno stvoren otok u obliku palme, na kojem se nalaze luksuzne privatne rezidencije i luksuzni hoteli poput Atlantis The Palm. Slijedi stanka za fotografiranje poznatog hotela u obliku jedra i jednog od najluksuznijih hotela na svijetu, Burj Al Araba. Nastavak vožnje ulicom Šeika Zayeda, uz najvišu građevinu na svijetu, Burj Khalifu, do starog dijela grada. Posjet muzeju Dubaija, koji predstavlja pravo putovanje u povijest. Slijedi prelazak zaljeva brodićem „abra“ u drugi dio grada, gdje se mogu otkriti neponovljivi mirisi, boje i okusi raznih začina uz šarenu tržnicu tekstila te posjet najvećem bazaru zlata na svijetu. Povratak u hotel. Poslijepodne slobodno za vlastite aktivnosti. Uz doplatu, moguć odlazak na vidikovac Burj Khalife, najviše zgrade na svijetu. Noćenje.

3. dan - Dubai - (fakultativni izlet u Abu Dhabi) - Dubai

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastito otkrivanje grada. Predlažemo (doplata) odlazak na cjelodnevni izlet u Abu Dhabi, “Manhattan” Bliskog Istoka. Abu Dhabi je glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, administrativno središte zemlje te središte naftne industrije. Grad odlikuje mnoštvo modernih zdanja s elementima islamske arhitekture. Vožnja kroz Saadiyat Island, otok koji će za nekoliko godina postati svjetsko središte kulture i umjetnosti s najvećom koncentracijom muzeja u ovome dijelu svijeta. Razgled Džamije Šeika Zayeda, jedne od najvećih džamija u svijetu, remek djela neoislamske arhitekture. Zaustavljanje u Heritage Village, gdje ćete moći saznati više o povijesti i lokalnim običajima ovog područja. Slijedi odlazak do shopping centra u marini radi ručka (fakultativno) i kupovine. Na povratku u Dubai, kraće zaustavljanje pored „Ferrari Worlda“, najvećeg zatvorenog tematskog parka na svijetu. Dolazak u Dubai u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

4. dan - Dubai

Doručak. Slobodno za vlastito otkrivanje grada. Predlažemo (doplata) odlazak na nezaboravan sniježni doživljaj usred Dubaija. Ski Dubai, prvi zatvoreni skijaški centar na Bliskom Istoku, nalazi se u sklopu shopping centra Mall of the Emirates, koji raspolaže s preko 350 trgovina. Ukoliko, niste raspoloženi za zimske sportove, predlažemo (uz doplatu) let helikopterom u trajanju od 20 minuta. Uživajte u veličanstvenom doživljaju Dubaija iz zraka s pogledom na fantastične megagrađevine. U poslijepodnevnim satima predlažemo (doplata) odlazak na pustinjski safari. Adrenalinska vožnja luksuznim džipovima po veličanstvenim pješčanim dinama u pustinji, promatranje zalaska sunca te posjet beduinskom selu, uz mogućnost jahanja deva, ukrašavanja kože kanom ili uživanja u aromatskoj vodenoj luli. Za večeru možete isprobati arapske specijalitete s roštilja i uživati u orijentalnom ugođaju. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan - Dubai

Doručak. Slobodno za vlastito otkrivanje grada. Predlažemo (uz doplatu) odlazak na zabavu u vodenom parku Wild Wadi (pored hotela Burj Al Arab), plivanje s delfinima i cjelodnevnu zabavu u Aquaventure park u sklopu hotela Atlantis, ručak ili večeru u luksuznom hotelu Burj Al Arab, ili pak odlazak na Jumeirah Beach Walk, mondeno šetalište s brojnim kafićima, restoranima i dućanima te odmor na prekrasnoj pješčanoj plaži. Za ljubitelje shoppinga preporučujemo odlazak u jedan od najvećih shopping centara na svijetu, Dubai Mall, koji se nalazi u podnožju Burj Khalife; od 18 sati navečer možete promatrati "igru vode i svjetala" tijekom koje fontane izbacuju vodu i do 150 m u visinu. Navečer preporučujemo (uz doplatu) odlazak na tradicionalno krstarenje brodom „dhow“ u novoj marini uz večeru (transfer uključen). Noćenje.

6. dan - Dubai - Doha - Zagreb

Nakon ranog doručka transfer do zračne luke te prijava na let kompanije Qatar Airways (QR 1001) za Dohu. Polijetanje zrakoplova u 11.30 sati. Predviđeno slijetanje u Dohu u 11.40 sati prema lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb na liniji QR 215 u 13.15. Slijetanje u Zagreb predviđeno je u 17.20 sati prema lokalnom vremenu.

Za polazak 21.3. odjava iz hotela je do 2 sata 26.3. Organizirani transfer do zračne luke, prijava na let QR1003 (Qatar Airways) za Dohu. Polijetanje zrakoplova u 05.30 sati. Dolazak u Dohu u 05.40 sati. Nastavak leta za Zagreb na linji QR217 u 7.20 sati. Dolazak u Zagreb u 12.15 sati.