Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hrDominikanska Republika

Punta Cana, 9 dana/7 noćenja

Cijena od:
9.590 kn
Broj dana: 9
Tip putovanja: Putovanje avionom
polasci: 18.10.2018 - 23.10.2018
 
Dominikana

Dominikanska Republika

Opis

"To je najljepše mesto koje su ljudske oči vidjele," rekao je Kolumbo kada se prvi put ovdje iskrcao 1492. Impresivni planinski lanci isprepleteni spektakularnim rijekama i vodopadima, nepregledne bijele pješčane plaže koje slove za najljepše na Karibima, jezera sa slanom vodom, savane i lagune mangrova čine Dominikansku Republiku destinacijom koja će ispuniti svačije želje. Okupana Atlantskim oceanom na sjeveru i Karipskim morem na jugu, smjestila se na otoku Hispaniola kojeg dijeli zajedno sa Haitijem. Na istočnoj strani otoka nalazi se Punta Cana, mjesto sa karipskih razglednica. Egzotična i tropska, sa bisernim bijelim pješčanim plažama, prekrasnim tirkiznim morem, pravi je raj za zaljubljenike u prirodu i sport i jedna od najpopularnijih destinacija za odmor. Zamislite se da ležite u hladu kokosovih palmi, pijuckate rum, dok do Vas, uz zvukove valova, dopiru zarazni ritmovi bachate i merenguea... Jeste li već počeli pakirati kofere?


KORISNE INFORMACIJE:

DOMINIKANSKA REPUBLIKA

Službeno ime: Dominikanska Republika
Geografski položaj: Dominikanska Republika zauzima istočne 2/3 otoka Hispanole kojeg dijeli s Haitijem. Druga je po veličini država Kariba.
Površina: 48.671 km2
Broj stanovnika: oko 9.378.000
Glavni grad: Santo Domingo
Jezik: španjolski, koristi se i engleski
Religija: katolici 95%, ostali 5%
Vremenska razlika: -5/-6 sati
Novčana jedinica: dominikanski peso (DOP), 10 DOP = oko 2 kn
Kupovina: popularni suveniri: proizvodi od keramike, dominikanske i haićanske slike, drvene rezbarije, namještaj od mahagonija, nakit od jantara i larimara, cigare i rum. Trgovine su otvorene radnim danom od 8 do podneva i od 14 do 18, a subotom od 8 do podneva. Oko 50% trgovina ostaje otvoreno cijeli dan, više ne zatvaraju za podnevnu siestu. Cjenkanje je uobičajeno.
Odjeća i obuća: preporučamo laganu pamučnu odjeću i udobnu obuću. Za boravak u klimatiziranim prostorima preporučamo laganiju vestu ili jaknu. Za boravak vani ponesite kremu za sunčanje s visokim UV faktorom, pokrivalo za glavu i sunčane naočale.
Hrana i piće: hrana je kombinacija španjolske, autohtone Taino i afričke kuhinje. Prevladavaju jela od riže, plodova mora, mesa, kukuruza. Popularno jelo La Bandera (zastava) sastoji se od riže, crvenog graha, mesa i salate. Preporučamo da konzumirate originalno zapakiranu vodu i napitke.
Napon struje: 110V/120V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: potrebna je turistička karta, ishodi se pri ulasku u zemlju (oko 10 USD).
Mobilne mreže: T-Mobile, VIPnet i Tele2
Pozivni broj zemlje: +805
Korisna web stranica: www.godominicanrepublic.com
Klima: tropska klima koja tijekom godine blago varira. Razlikujemo dvije sezone: ljeto i zimu; zima traje od studenog do travnja, a karakteriziraju je ugodno toplo vrijeme, relativno niska vlažnost i malo oborina. U obalnom području, dnevna se temperatura kreće oko 29°C, a noćna se spusti na ugodnih 20°C. Ljetna sezona traje od svibnja do listopada s prosječnom dnevnom temperaturom od 31°C i noćnom od 22°C. Za ovaj period karakteristična je visoka vlažnost zraka. Relativno su česti kraći tropski pljuskovi. U ovom periodu mogući su i tropski uragani. Temperatura mora u karipskom moru ljeti iznosi 28°C, u Atlantiku 26°C, dok je zimi oko 2 stupnja niža.