Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr

Costa Pacifica

Krstarenje Antilima i Dominikanskom Republikom

Cijena od:
-
Broj dana: 11
Tip putovanja: Krstarenje
polasci:
 
Costa-Cruises
Costa-Cruises
Costa-Cruises
Costa-Cruises

St. Maarten/St. Martin

Opis

Jedan otok, dva imena, dvije nacije, dva tipa odmora. St. Martin / St. Maarten je egzotični koktel francuske kuhinje, nizozemske tolerancije i karipske opuštenosti na otoku usred karipskog mora. Posjetiteljima nudi jedinstvenu priliku da osjete kulturu dviju zemalja na jednom otoku. Uživajte u gastronomskim specijalitetima, miru i šarmu francuskog dijela otoka. Južni, nizozemski dio nudi lude noćne provode i kockarnice. Ovaj jedini u potpunosti duty free otok na Karibima nudi odlične mogućnosti za shopping. Nama je teško presuditi jesu li ljepše i raskošnije plaže na francuskoj ili pak na nizozemskoj strani otoka pa odluku prepuštamo Vama.


ST MARTIN / ST MAARTEN
Službeno ime: Saint Martin / Sint Maarten
Geografski položaj: u sjeveroistočnim Karibima, oko 300 km od Puerto Rica
Površina: 87 km2; upravno je podijeljen na francuski dio (53 km2) i nizozemski dio (34 km2)
Broj stanovnika: 77.741, od toga 40.917 u nizozemskom dijelu te 36.824 u francuskom dijelu
Glavni gradovi: Philipsburg je glavni grad nizozemskog dijela (oko 1.625 stanovnika); Marigot je glavni grad francuskog dijela (oko 5.700 stanovnika)
Jezik: francuski je službeni jezik francuskog dijela, a nizozemski je službeni jezik nizozemskog dijela, iako prevladava engleski; govori se i kreolski, španjolski i papiamento
Religija: u francuskom dijelu većinom su rimokatolici, u nizozemskom protestanti
Vremenska razlika: -5 sati zimi, -6 sati ljeti
Novčana jedinica: u francuskom dijelu koristi se euro, a u nizozemskom nizozemskoantilski gulden (ANG); 1 USD = oko 1,77 ANG
Kupovina: u brojnim trgovinama moguća je duty free kupovina; popularne su lokalne umjetnine i suveniri, egzotična hrana, nakit, alkoholna pića, cigare, proizvodi od kože i dizajnerska odjeća; većina trgovina radi od 8 do 12 sati i od 14 do 18 sati radnim danom i subotom
Odjeća: preporučujemo ponijeti laganu pamučnu odjeću i udobnu obuću te laganu vestu ili jaknu za večernje sate
Hrana: kombinacija francuske, nizozemske, engleske i kreolske kuhinje; prevladavaju plodovi mora; tipična jela: callaloo – začinjena juha od biljke callaloo, slične špinatu, sa svinjetinom, bamijem, keljom, lukom i čilijem; odresci s limunom, čilijem i salsom, johnny cake – prilog jelima sličan palačinkama
Piće: tekuća voda je sigurna za piće, ali preporučujemo da kupujete flaširanu vodu; popularno piće: rum, guavaberry – liker od guavaberry bobica i ruma
Napon struje: na nizozemskoj strani 110/220V i 60 Hz; na francuskoj strani 220V i 60 Hz (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: nije potrebna za hrvatske državljane
Mobilne mreže: VIPnet i T-Mobile partneri
Pozivni broj zemlje: +590 francuski dio / +721 nizozemski dio
Korisne web stranice: www.stmartinisland.org, www.vacationstmaarten.com, www.st-martin.org
Klima: tropska, oceanska, s dvije sezone: sušna od siječnja do travnja i kišna od svibnja do prosinca, kada su mogući i uragani; temperatura zraka rijetko prelazi 34°C i rijetko padne ispod 20°C; temperatura mora kreće se između 25°C i 28°C

Dominikanska Republika

Opis

"To je najljepše mesto koje su ljudske oči vidjele," rekao je Kolumbo kada se prvi put ovdje iskrcao 1492. Impresivni planinski lanci isprepleteni spektakularnim rijekama i vodopadima, nepregledne bijele pješčane plaže koje slove za najljepše na Karibima, jezera sa slanom vodom, savane i lagune mangrova čine Dominikansku Republiku destinacijom koja će ispuniti svačije želje. Okupana Atlantskim oceanom na sjeveru i Karipskim morem na jugu, smjestila se na otoku Hispaniola kojeg dijeli zajedno sa Haitijem. Na istočnoj strani otoka nalazi se Punta Cana, mjesto sa karipskih razglednica. Egzotična i tropska, sa bisernim bijelim pješčanim plažama, prekrasnim tirkiznim morem, pravi je raj za zaljubljenike u prirodu i sport i jedna od najpopularnijih destinacija za odmor. Zamislite se da ležite u hladu kokosovih palmi, pijuckate rum, dok do Vas, uz zvukove valova, dopiru zarazni ritmovi bachate i merenguea... Jeste li već počeli pakirati kofere?


KORISNE INFORMACIJE:

DOMINIKANSKA REPUBLIKA

Službeno ime: Dominikanska Republika
Geografski položaj: Dominikanska Republika zauzima istočne 2/3 otoka Hispanole kojeg dijeli s Haitijem. Druga je po veličini država Kariba.
Površina: 48.671 km2
Broj stanovnika: oko 9.378.000
Glavni grad: Santo Domingo
Jezik: španjolski, koristi se i engleski
Religija: katolici 95%, ostali 5%
Vremenska razlika: -5/-6 sati
Novčana jedinica: dominikanski peso (DOP), 10 DOP = oko 2 kn
Kupovina: popularni suveniri: proizvodi od keramike, dominikanske i haićanske slike, drvene rezbarije, namještaj od mahagonija, nakit od jantara i larimara, cigare i rum. Trgovine su otvorene radnim danom od 8 do podneva i od 14 do 18, a subotom od 8 do podneva. Oko 50% trgovina ostaje otvoreno cijeli dan, više ne zatvaraju za podnevnu siestu. Cjenkanje je uobičajeno.
Odjeća i obuća: preporučamo laganu pamučnu odjeću i udobnu obuću. Za boravak u klimatiziranim prostorima preporučamo laganiju vestu ili jaknu. Za boravak vani ponesite kremu za sunčanje s visokim UV faktorom, pokrivalo za glavu i sunčane naočale.
Hrana i piće: hrana je kombinacija španjolske, autohtone Taino i afričke kuhinje. Prevladavaju jela od riže, plodova mora, mesa, kukuruza. Popularno jelo La Bandera (zastava) sastoji se od riže, crvenog graha, mesa i salate. Preporučamo da konzumirate originalno zapakiranu vodu i napitke.
Napon struje: 110V/120V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: potrebna je turistička karta, ishodi se pri ulasku u zemlju (oko 10 USD).
Mobilne mreže: T-Mobile, VIPnet i Tele2
Pozivni broj zemlje: +805
Korisna web stranica: www.godominicanrepublic.com
Klima: tropska klima koja tijekom godine blago varira. Razlikujemo dvije sezone: ljeto i zimu; zima traje od studenog do travnja, a karakteriziraju je ugodno toplo vrijeme, relativno niska vlažnost i malo oborina. U obalnom području, dnevna se temperatura kreće oko 29°C, a noćna se spusti na ugodnih 20°C. Ljetna sezona traje od svibnja do listopada s prosječnom dnevnom temperaturom od 31°C i noćnom od 22°C. Za ovaj period karakteristična je visoka vlažnost zraka. Relativno su česti kraći tropski pljuskovi. U ovom periodu mogući su i tropski uragani. Temperatura mora u karipskom moru ljeti iznosi 28°C, u Atlantiku 26°C, dok je zimi oko 2 stupnja niža.

Costa Pacifica

Foto galerija

Costa-Cruises
Costa-Cruises
Costa-Cruises
Costa-Cruises
Costa-Cruises

Osnovne informacije

Glazba je duša svijeta, univerzalni jezik koji svatko razumije i koja svakome donosi sreću, radost i zadovoljstvo. Upravo zbog toga putovanje brodom Costa Pacifica predstavlja nezaboravno iskustvo: brod glazbe je spreman da Vas opusti svojim divnim tonovima i da Vas prati tijekom putovanja harmonijom zvukova.
Tajna ovog broda je u raznolikosti stilova na njemu. Na Costa Pacifica, sve Vas zapanjuje i zabavlja pružajući Vam na taj način neprestana uzbuđenja: F1 simulator, spektakularna vanjska paluba sa staklenim krovom i noćnim projekcijama filmova, kao i najmodernije kazalište uz izvrsnu akustiku.
Na brodu Costa Pacifica provesti ćete nezaboravne trenutke...

Tehnički podaci
Ocjena broda: 4
Godina izgradnje: 2009.
Tonaža: 114.500 t
Dužina: 290,00 m
Širina: 35,50 m
Broj putnika: 3.008
Najveći broj putnika: 3.763
Broj posade: 1.100
Broj paluba za putnike: 13
Veličina kabine: 16,7-44,8 m2
Broj dizala: 14

web stranica