Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Čarobni Kanarski otoci

Putovanje na otoke vječnog proljeća

Cijena od:
-
Broj dana: 8
Tip putovanja: Putovanje avionom
polasci:
 
kanari1
kanari2
kanari3
kanari4

1. dan - ZAGREB/LJUBLJANA – TENERIFE noćenje

Polazak s Autobusnog kolodvora Zagreb i prijevoz do Ljubljane/odnosno Venecije na određenim datumima (po želji i uz doplatu). Sastanak s ostatkom grupe u zračnoj luci Jožeta Pučnika i prijava na let na otok Tenerife. Nakon slijetanja transfer do izabranog hotela i smještaj. Poslijepodne slobodno vrijeme za prvi obilazak vašeg ljetovališta i uživanje na plaži. Noćenje.

2. dan - TENERIFE - IZLET GRAN CANARIA – TENERIFE doručak, noćenje

Doručak. Odlazak na poludnevni razgled otoka Gran Canaria kojeg zbog bujne vegetacije nazivaju »kontinent u malom«. Nakon što se iskrcamo slijedi vožnja do juga gdje ćemo svjedočiti kontrastu pješčanih dina i mora s jedne strane i bujnoj vegetaciji u unutrašnjosti otoka kao suprotnosti. Posjetit ćemo Playu Ingles, Dunas i Maspalomas, a nećemo zaobići ni prijestolnicu otoka Las Palmas, sjedište provincije Gran Canaria. Otići ćemo do četvrti Vegueta i prošetati trgom Sv. Ane te obići kuću u kojoj je živio Kolumbo (na putu prema „Zapadnoj Indiji“ Kolumbo i njegova posada su se na ovom otoku snabdjevali), a zatim prošetati parkom San Telmo u kojem rastu izuzetno stara stabla zmajevca. U poslijepodnevnim satima slijedi ukrcaj na trajekt i vožnja do otoka Tenerife. Prijevoz do hotela i večera.

3. dan - NP PICO DEL TEIDE – VILAFLOR – CANDELARIA doručak, noćenje

Doručak. Danas ćemo krenuti prema najvišem vrhu Tenerife i Španjolske, vulkanu – Picu del Teide, visokom 3718 metara. Bujna vegetacija na početku našeg puta mijenja izgled i oblik sa svakim metrom koji prolazimo. Nastavak vožnje kroz nacionalni park i uživanje u pogledima na lijepu vulkansku pokrajinu. Najljepši dio parka je vulkanski krater Las Canadas. Prošetat ćemo do Los Roquesa od kuda se šire prekrasni vidici na okolicu. Po želji i uz doplatu (u slučaju dobrih vremenskih uvjeta) mogućnost uspona žičarom do samog vrha. Slijedi povratak u dolinu kroz slikovito seoce, Vilaflor i preko Arone na južni dio Tenerife. Zaustavljanje u mjestu Playa de las Americas, najznačajnijem turističkom mjestu na jugu otoka. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan - TENERIFE – IZLET PO SJEVERU OTOKA

Doručak. Danas ćemo istražiti sjeverni dio otoka koji privlači zbog svoje čudesne prirode koja u sebi skriva plodna vinska područja i može se pohvaliti sa svjetski poznatim vinima. S druge strane tu su prekrasna mjesta kao što je La Laguna, nekoć glavno mjesto na otoku a danas sveučilišno središte s odlično sačuvanim palačama – mjesto je upisano na popis zaštićene kulturne baštine UNESCO-a. Sljedeće mjesto na našem putu je Puerto de la Cruz koji se je iz ribarskog sela danas prometnuo u mondeno ljetovalište. Prošetat ćemo po lijepoj staroj gradskoj jezgri i slikovitoj luci. Icod de Los Vinos u svom imenu kao da skriva nešto dragocjeno, a vi se odlučite što vam se više dopada – je li to zmajevac star više od 600 godina, odlična vina ili slikovita arhitektura mjestašca smještenog u brdu. Razgled ćemo završiti u predivnom mjestašcu Garrachio koji se ponosi prirodnim „jacuzzijem“, najboljom malvazijom, a po uskim i šarenim ulicama odzvanja mekani karipski španjolski jezik pomiješan s mirisom cortada (kratka kava s malo mlijeka) i svježeg sira fresca. Povratak u hotel. Noćenje.

5 - 7. dan - TENERIFE/ODMOR doručak

Ove dane provedite uživajući u svim ljepotama koje pruža ovaj prekrasni otok, a po želji lako ćete ih popuniti dodatnim izletima. Predlažemo odlazak na izlet na otok La Gomera. Ovaj vulkanski otok krasi bujna vegetacija i brežuljkasta unutrašnjost, a značajan je i kao posljednja postaja Kristofora Kolumba prije odlaska u Ameriku. Razgledat ćemo nacionalni park Parque nacional de Garajonay u kojem se nalazi najveća preostala endemska suptropska šuma lovora – Laurisilva. Zaustavit ćemo se u La Degolladi de Peraza, na jednom od vidikovaca kako bismo mogli promotriti svu ljepotu otoka. Nastavak puta do sela Rosas i Agulo, gdje će biti vremena za ručak. Domaćini će nam predstaviti el silbo, zanimljiv jezik zviždača ili »silbadora«. Slijedi povratak do San Sebastiana gdje ćemo razgledati grofovski toranj Torre del Conde i La Casa de Colón u kojoj je boravio Kolumbo. Povratak na Tenerifu. Po želji moguć odlazak i na izlet u u Loro Park u kojem su nastanjeni pingvini, delfini, morski lavovi, papagaji, gorile, tropske i kanarske ribice. U parku se prikazuju i razne predstave delfina, morskih lavova i ostalih bića. Ljubiteljima cvijeća vjerojatno će biti zanimljiva zbirka orhideja, a ostalima će užitak predstavljati šetnja gradom i kupovina. Noćenje. (NAPOMENA: na polasku 17.4. dan je manje za odmor na Tenerifi).

8. dan - TENERIFE – LJUBLJANA/ZAGREB doručak

Doručak. Slobodno vrijeme do polaska transfera do zračne luke od kuda slijedi let u Ljubljanu (na određenim datumima u Veneciju). Po želji i uz doplatu mogućnost transfera do Zagreba.