Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hrBudimpešta iz Splita

Cijena od:
-
Broj dana: 4
Tip putovanja: Putovanje autobusom
polasci:
 
Budimpesta
Budimpesta
Budimpesta
Budimpesta

1. dan - SPLIT - BUDIMPEŠTA

Polazak autobusa u 6.00 sati s autobusne stanice na Sukoišanskoj ulici. Vožnja do Budimpešte s dolaskom u poslijepodnevnim satima; smještaj u hotel. Odlazak u večernju šetnju u pratnji vodiča. U večernjim satima predlažemo vožnju brodom po Dunavu s panoramskim pogledom na dunavsku i peštansku stranu grada uz čašu pjenušca. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan - BUDIMPEŠTA

Doručak. Odlazak na razgled grada autobusom i pješice u pratnji lokalnog vodiča: odlazak na Budim gdje se nalazi Kraljevska palača, crkva sv. Matijaša i Ribarska tvrđava s vjerojatno najljepšim pogledom na Budimpeštu i njenih 8 mostova, najstariji i najljepši je Lančani most preko kojeg se spuštamo u Peštu do najljepšeg neogotičkog dragulja, zgrade Parlamenta s oko 700 prozora, bazilike sv. Stjepana, a nekoliko ulica dalje je najveća sinagoga u Europi, zatim Trg heroja, najveći trg u Budimpešti sagrađen u čast 1.000 g.postojanja mađarske države s Milenijskim spomenikom i kip anđela Gabrijela. Nastavljamo avenijom Andrassy, najljepšom gradskom ulicom s Operom, gradski park tj. Varosliget. Slobodno poslijepodne za vlasitite aktivnosti – predlažemo posjet nekom od brojnih muzeja ili posjet zatvorenoj tržnici sa bogatom ponudom suvenira, vina, poznatih mađarskih rakija...Predlažemo da kraj dana ostavite za kavu i uživanje u najboljim kolačima - doboš ili esterházy torti te nezaobilaznim žarbo šnitama slavne slastičarne Gerbaud ili posjet termalnom kupalištu u Budimpešti ( uz doplatu). Noćenje.

3. dan - BUDIMPEŠTA

Doručak. Nastavak razgleda grada : odlazak do najviše točke Budimpešte – brda Gellért sa spomenikom Slobode koji se vidi iz svih dijelova grada, i gdje se nalazi Citadela, stara budimska utvrda s koje se pruža panoramski pogled na Budim, Peštu, Dunav i brojne mostove. Razgled završavamo kod glavne trgovačke ulice Vaci - pješačke zone s bogatom ponudom trgovina, ugostiteljskih lokala i šetalištem uz Dunav Predlažemo šetnju ulicom Vaci sve do glavnog gradskog Trga heroja. U dogovoru s vodičem odlazak u Teror Haze – „Kuću terora „ - Neorenesansna zgrada u kojoj su se odvijala nehumana mučenja i smaknuća zatvorenika za vrijeme nacizma i komunizma, a 2002. godine pretvorena je u muzej. Slobodno poslijepodne za vlastite aktivnosti. Za večernje sate predlažemo odlazak u tradicionalni poznati mađarski restoran „Vinske katakombe“ uz folklorni program, romsku glazbu te obilazak vinskog podruma sa najvecom bačvom na svijetu (trenutno u rekonstrukciji), uz casu vina... Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan - BUDIMPEŠTA - BALATON - SPLIT

Doručak. Slobodno vrijeme za kraću šetnju gradom te kupnju još ponekog suvenira. Odjava iz hotela i vožnja prema Balatonu. Predlažemo ručak u čuvenoj Kukoricza čardi. Kraće slobodno vrijeme za šetnju nakon ručka. Vožnja prema Splitu sa kraćim stajanjima na putu. Dolazak u Split predviđen je u kasnim večernjim satima.