Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr
Besplatni telefon 0800 4320
rezervacije@kompas.hr

Božić u Amsterdamu

4 dana zrakoplovom

Cijena od:
-
Broj dana: 4
Tip putovanja: Putovanje avionom
polasci:
 
Amsterdam
Amsterdam
Amsterdam
Amsterdam

1. dan - SPLIT/ZAGREB- ZAANSE SCHANS - AMSTERDAM

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polaska. Direktan let zrakoplovom Croatia Airlines OU 450 za Amsterdam u 8.25 sati. Nakon slijetanja u 10.30 sati, vožnja sjeverno od Amsterdama do rijeke Zaan, posjet tradicionalnom selu Zaanse Schans, poznatom po vjetrenjačama. Od ukupno 700 vjetrenjača koje su na tom području bile u funciji krajem 18. st., još 5 ih radi. Obilazak jedne od vjetrenjača te radionice klompi i farme sira. Po dolasku u Amsterdam, smještaj u hotel. U dogovoru s vodičem, predlažemo posjet poznatoj brusionici dijamanata „Coster Diamonds“ uz prikaz procesa izrade i povijesti brušenja dijamanata, te vožnju brodom amsterdamskim kanalima Herrengracht, Prinsengracht, Singel, uz gradske palače i spomenike. U večernjim satima, šetnja do glavnog gradskog trga Dam, Kraljevske palače, četvrti crvenih svjetiljki. Uživajte u raskošnom božićnom ozračju „grada kulture“ koji, osim što je „muzej na otvorenom“ ujedno je i grad zabave te užurbana evropska prijestolnica. Ovjekovječite uspomene uz najveće božićno drvce na trgu Dam ukrašeno s više od 40.000 lampica. Povratak u hotel prema želji. Noćenje.

2. dan - AMSTERDAM (FAKULTATIVNI IZLET"HOLANDSKA TURA")

Doručak. Predlažemo odlazak na fakultativni izlet "Holandska tura"( doplata kod prijave): vožnja do poznatog nizozemskog ljetovališta Scheveningen, nastavak preko Den Haaga, gdje se nalazi sjedište nizozemske vlade (Parlament, Palača mira, Kraljevska palača Međunarodni sud za ratne zločine) do jednog od najljepših nizozemskih gradova - Delfta: manufaktura plavog porculana, Nova crkva s grobnicama nizozemskih vladara, povijesna jezgra. Povratak u Amsterdam preko Rotterdama, panoramski vožnja gradom, toranj Euromast - najviši toranj u Nizozemskoj, neobične kubične kuće (Cube house) arhitekta Pieta Bloma. U večernjim satima predlažemo da kozmopolitski gastronomski dojam grada zaokružite večerom u jednom od brojnih restorana koji nude hranu iz cijelog svijeta te svakako kušajte hranu koja se tradicionalno nalazi na božićnim menijima internacionalnih kuhinja. Noćenje.

3. dan - AMSTERDAM

Doručak. Prijepodne, predlažemo posjet nekom od poznatih amsterdamskih muzeja: Rijksmuseum kojeg je osnovao Napoleonov brat (iznimna zbirka umjetnina od 15. do 17. st., s djelima Rembrandta i Vermeera), muzej Van Gogh s najvećom zbirkom radova tog karizmatičnog umjetnika, kuća Anne Frank, muzej voštanih figura Madame Tussauds ili tamnicu Amsterdama. U poslijepodnevnim satima predlažemo posjet nekom od brojnih raskošnih drvenih štandova koji se protežu duž Museumpleina koji se svake godine tradicionalno pretvara u božićni sajam. Kušajte poznate nizozemske palačinke, slatke uštipke "poffertjes" ili autohtoni slatkiš „oliebollen“ (krafne sa šećernim preljevom). Uživajte u čarima kupovine božićnih ukrasa i dekoracija te brojnih autohtonih nizozemskih suvenira poput drvenih klompi i tulipana, predmeta od plavog delftskog porculana i poznatih sireva koji će upotpuniti Vaš dojam o Nizozemskoj. Oni odvažniji mogu obući i klizaljke te se okušati na ledu. Noćenje.

4. dan - AMSTERDAM - ZAGREB/SPLIT

Doručak. Transfer autobusom do zračne luke Schiphol u Amsterdamu, prijava na let Croatia Airlines OU 451 u 11.20 sati, s dolaskom u 13.15 sati u Zagreb. Nastavak leta za Split.